back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Koniec letu Malaysia Airlines 17 nad Donbasom

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Pred 10 rokmi, presnejšie  17. júla 2014 – proruskí separatisti raketou Buk dovezenou z Ruska zostrelili nad Ukrajinou civilný Boeing 777 – let Malaysia Airlines 17.

Na tento deň si spomínam, akoby to bolo včera. Šokujúcu informáciu sme sa dozvedeli na parkovisku pri benzínke neďaleko Mostaru v Bosne a Hercegovine. Boli sme totiž na expedícii konanej pri príležitosti 100. výročia atentátu na následníka trónu a začiatku 1. Svetovej vojny.

Skutočne to bol bezprecedentný útok na civilné lietadlo – a tým mŕtvym a pozostalým čo do následkov je vlastne úplne jedno, či išlo o úmysel, alebo náhodu. Prípadne neschopnosť identifikovať, na aké lietadlo strieľajú…

Zahynulo všetkých 298 cestujúcich.

Počet obetí podľa štátnej príslušnosti:
Holandsko – 193
Malajzia – 43
Austrália – 27
Indonézia – 12
Spojené kráľovstvo – 10
Belgicko – 4
Nemecko – 4
Filipíny – 3
Kanada – 1
Nový Zéland – 1

Sú následky Ruskej agresie na Ukrajine, na ktoré sa časom akosi zabúda. Prípadne sú bagatelizované, ospravedlňované, alebo dokonca niektorými pre civilizovanú spoločnosť nebezpečnými jedincami schvaľované.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Pre pozostalých však zostanú len vinníci a obete. Tých sa to týka osobne a zločiny odpustia len ťažko…

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Ruskí separatisti? To naozaj Miloš? Asi mesiac dozadu bola vydaná správa (podotýkam že nie v Rusku) že bolo ukončené vyšetrovanie zostreleného lietadla letu MH17. Pre tých, čo len absorbujú hocijakú hlúposť, ktoré sa tak často objavujú na SOL, je aj toto len jednoducho správa, skôr pripomenutie si udalosti. Aby som nemusel dlho písať: Malajzijské lietadlo zostrelila jedna zo 6-tich stíhačiek UA armády, ktoré striehli na Putinovo lietadlo vracajúce sa z J. Ameriky. Dobrou prácou tajných ruských služieb dostal pilot lietadla s Putinom príkaz, aby sa odklonil od pôvodnej trasy, čo sa aj stalo a bezpečne pristál v Moskve. Tie isté tajné služby RF pomocou satelitných snímkov v danom čase letu zistili, že to bola práca UA armády a pilot Denis (???) sa postaral o ukončenie 298 životov letu MH17. Dnes tento zločinec žije v Izraeli, kam ho aj s odmenou nasmeroval vtedajší prezident Porošenko aby zakryl všetky stopy. Keďže konkrétne dôkazy k havárii, ktoré predkladala (o.i. aj imatrikulačné znaky stíhačky) ruská strana boli príliš silné, z komisie pre vyšetrovanie ruskú stranu vylúčili. Dňa 8.2.23 vyšla správa, že „Medzinárodný tím vyšetrovateľov prerušil trestné vyšetrovanie zostrelenia letu Malaysia Airlines MH17 nad východnou Ukrajinou v roku 2014, pretože nemá dostatočné dôkazy na spustenie nového stíhania. Holandská prokurátorka Digna van Boetzelaer uviedla, že vyšetrovanie dosiahlo svoj limit. Tím tvoria odborníci z Holandska, Austrálie, Malajzie, Belgicka a Ukrajiny“.

    3
  2. @ 14:49 Kde sa vo Vás berie tá nenávisť k Rusom. To chcete tvrdiť, že doteraz to boli len ruské klamstva. Veď dokázali, že je očividné, že v lietadle vybuchla bomba a že zároveň lietadlo zasiahla ukrajinská raketa. A jasne sa ich propagandisti vyjadrili, že kto neverí týmto záverom, tak je špinavý prašivý rusofób. Za takéto urážky ruskej pravdovravnosti by ste sa mali kajať.

  3. Ahaaa, takze pilot Denis(???) si odskocil z kokpitu svojej stihacky do malajzijskeho lietadla umiestnit bombu, aby si ty nebol prasivy rusofob.
    To niekde robia konkurz na debilov, ze vas je tolko? S otvorenou myslou?

    1
  4. Raťafák, ty tu vždy vieš všetko vyhľadať a toto nevieš zistiť? Bola to tá Medzinárodná komisia a vzdala to, lebo už bolo v tom čase príliš veľa dôkazov, ktoré svedčili o práci ukrofašistov.
    P.S. Nie, v lietadle žiadna bomba nevybuchla. Putin nelieta s bežnými cestujúcimi. On sa vracal z ciest po J.Amerike.

    0
  5. ono ťažko sa hladá niečo čo pravdepodobne ani neexistuje…nerozumiem prečo nevieš vložiť link, kde sa to dá dohladať….ale pravdpodobne to bude medzinárodná komisia v zložení Rusko, KLDR, Venezuela a Somálsko…nemám pravdu?…
    pretože ono v realite Putin nejakú medzinárodnú komisiu či tribunál vetoval: https://www.teraz.sk/zahranicie/let-mh17-postoj-putin-rusko-tribunal/148238-clanok.html?mostViewedArticlesInSectionTab=2
    takže prosím ta, daj sem link na tú tvoju medzinárodnú komisiu čo sa tomu venovala.

    3
  6. je neuveritelne ako rusko dokazalo do par dni prist s asi 10 teoriami, ako to lietadlo zostrelili ukajinci a teraz im dala za pravdu ta komisia, ktora neexistuje, spravou ktora tiez neexistuje a ked ano, tak na nejakom drbnutom rusoritnolizacnom vebe pre degenerovanych imbecilov, co SD1ELAJu KYM NESMASU!!!

    2
  7. Haló: Ako to bolo s vraždou J.F.Kennedyho? Celý svet predsa bol informovaný, že ho zastrelil L. H. Oswald, ktorého neskôr zadtrelil J. Ruby. Oficiálna správa však ostala utajená a dodnes sa zverejňujú len útržky. Čosi vyšlo, čosi sa tají a čosi ostane utajené navždy. Takisto si myslím, že to bude aj v tomto prípade. Čosi sa zverejnilo, čosi sa zverejní časom a čosi ostane utajené navždy. Aspoň kým žije pár generácii, ktoré o tom môžu niečo vedieť. Škoda civilných obetí, bolesti pozostalých a bezmocného hnevu verejnosti. Ako hovorí klasik: Pi..u vieme o tom, ako a prečo sa to stalo.

  8. Ci to lietadlo zostrelila ukrajinska alebo ruska raketa, to si netrufam tvrdit ani jedno, ani druhe. Podla mna skor ruska, co sa mojho nazoru tyka. Ale nespochybnitelnym faktom je, ze nad zonu aktivnych bojovych operacii to civilne lietadlo nasmerovalo ukrajinske centrum riadenia letovej prevadzky. Tu trasu tomu lietadlu urcili Ukrajinci, nie Rusi. Rovno ponad aktivne bojisko, nad ktorym den predtym v tej istej vyske operoval ukrajinsky prieskumny Antonov.

  9. Anonym 27. júla 2024, 13:23 – Ředitel nizozemského bezpečnostního úřadu uvedl, že se ukázalo jako nedostatečné, když ukrajinské úřady neuzavřely celý vzdušný prostor nad oblastí konfliktu, ale jen nižší letové hladiny. Uvedl také, že: „Nikdo se nedomníval, že civilnímu dopravnímu letounu hrozí jakékoliv nebezpečí. Všichni byli přesvědčeni, že vzdušný prostor je bezpečný.“ Během tří dnů – den před až den po tragédii – přelétalo vzdušný prostor v dané oblasti 160 různých dopravních letadel patřících 61 společnostem.
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Let_Malaysia_Airlines_17

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované