back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Informácia pre verejnosť: Overovanie znehodnotených strelných zbraní

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

MV SR |MM| Polícia informuje všetkých vlastníkov znehodnotených strelných zbraní a držiteľov skupiny B zbrojnej licencie o zriadení subjektu, ktorý overuje, či bolo znehodnotenie strelnej zbrane po 08. 04. 2016 vykonané v súlade s predpismi EÚ.

Podľa novely Zákona o strelných zbraniach a strelive z roku 2022, Ministerstvo vnútra SR poverilo Vojenský technický a skúšobný ústav Záhorie vykonávaním činností Overujúceho subjektu so začiatkom fungovania od siedmeho augusta 2024.

Každý držiteľ skupiny B zbrojnej licencie musí do siedmich pracovných dní po znehodnotení zbrane predložiť túto zbraň Overujúcemu subjektu. Po vydaní Osvedčenia o deaktivácii musí držiteľ skupiny B do siedmich pracovných dní odovzdať znehodnotenú zbraň a Osvedčenie o deaktivácii vlastníkovi zbrane. Vlastník musí do siedmich pracovných dní predložiť znehodnotenú zbraň s Osvedčením o deaktivácii príslušnému Policajnému útvaru.

Polícia odporúča všetkým vlastníkom znehodnotených strelných zbraní (,ktoré boli znehodnotené po 08. 04. 2016) a držiteľom skupiny B zbrojnej licencie oboznámiť sa s ďalšími informáciami na webovej stránke Ministerstva vnútra SR:

https://www.minv.sk/?znehodnotene-zbrane  a  https://www.minv.sk/?overujuci-subjekt.

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. He, he, mašinéria a to zdôrazňujem zas asi z ústredia EU nemá iné problémy , ako neustále čosi regulovať. Regulovčíkov od roku 1945 tu bolo toľko, že dnes sme z toho úplne nemúdri. Jedna z posledných regulácií bola, že som zaplatil pokutu, lebo som už raz prihlásil , že vlastním zbraň – expanznú. Potom som musel absolvovať všakovaké písomné operácie , aby sa dalo všetko do pucu. No a kukám , zas treba čosi , čo už raz bolo spravené. Certifikáty vydané a furt málo. Asi firma, čo vystavila oný dokument bola málo certifikovaná a preto treba certifikovať certifikovanú firmu. A kto to zaplatí? Nuž ? Kto?

  2. Mal by som jednu otázku v USA kúpim samopal v “Supermarkete” u nás si môžem kúpiť čo na svoju ochranu, ochranu mojej rodiny a môjho majetku? Luk a šípy?

    (Pre brzdy ako Vega a podobnych dementov myslím legálne bez zbrojáku… jasné že aj v usa musiš mať dake papiere ale myslím si že ten systém tak nie je zbytočne komplikovaný ako u nás)

  3. Skus predovku nz cierny prach.
    Samozrejme aj ta podlieha registracii a potrebujes nakupko. Ale bez zbrojaku.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované