back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Dlho očakávaná rekonštrukcia mostu Váhovce začne už tento víkend

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

NDS |MM| Regionálne významný most na galantskej R1 sa dočkal rekonštrukcie. Národná diaľničná spoločnosť do rekonštrukcie investuje viac ako 6,2 milióna eur. Vďaka investícii sa predĺži životnosť mosta, zvýši komfort jazdy a zaťažiteľnosť stavby aj pre nadmernú dopravu. Rekonštrukčné práce na pravom moste štartujú už v sobotu 27. júla a potrvajú niekoľko mesiacov. V záujme zachovania maximálneho možného dopravného komfortu práce prebehnú bez kompletného odstavenia mostu a pracovať sa bude aj počas víkendov a nočných hodín.

Národná diaľničná spoločnosť spúšťa veľkú rekonštrukciu diaľničného mosta Váhovce nad Váhom a Vodným dielom Kráľová. Na takmer 630 metrov dlhom mostnom objekte sa zosilní nosná konštrukcia, prebehne komplexná výmena mostného zvršku, vymení sa mostný záver, zhotoví nová hydroizolácia, nainštalujú nové odvodňovače a ďalšie práce nevyhnutné pre zaistenie následného bezproblémového využívania mosta.

„Most Váhovce slúži motoristom už takmer štyri dekády. Hrá významnú úlohu v doprave na juhozápade Slovenska a jeho rekonštrukcia je absolútne nevyhnutná. V opačnom prípade by sa jeho technický stav mohol zhoršovať až do miery, kedy by sa nákladná a napokon aj osobná doprava musela dlhodobo vylúčiť,“ vysvetľuje Rastislav Droppa, prevádzkový riaditeľ a podpredseda predstavenstva Národnej diaľničnej spoločnosti.

Podľa jeho slov už dnes je pre technický stav mosta odkláňaná nadmerná doprava, ktorá musí využívať obchádzky. To komplikuje život ako dopravcom, tak miestnym na trase obchádzkových trasách.

Cez víkend 27.7. a 28.7.2024 bude zriadená čiastočná uzávera. Samotné stavebné práce odštartujú 29.7. (pondelok) na pravom moste (v smere zo Serede do Nitry). Harmonogram je nastavený tak, aby dopad rekonštrukcie na dopravný komfort bol minimálny. Pracovať sa preto bude aj v nočných hodinách a cez víkendy.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Počas rekonštrukcie bude vedená doprava po moste v opačnom smere a pre zachovanie maximálne možnej plynulosti dopravy budú vytvorené tri jazdné pruhy – dva jazdné pruhy smerom do Trnavy a jeden pruh smerom do Nitry. Zároveň dôjde k zníženej maximálnej rýchlosti na 80 km/h.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Ono to je veľmi pekné, že idú opravovať most, ale teraz? Most v Seredi uzavretý na Dolnú Stredu sa človek bojí odbočiť, aby si tam nezošrotoval auto a hlavne seba. A teraz ešte idú robiť most. 🤦‍♀️ Cesta do Seredi bude ešte len zaujímavá. Človek bude rád, keď sa tam vôbec dostane v normálnom čase. 😂

    1
  2. A čo komfort ľudí bývajúcich blízkosti mosta ? 7 dní v týždni 24 hodin denne niekoľko mesiacov čítal som údajne až do decembra čo je dosť dlhá doba týka sa ma to osobne nakoľko bývam v blízkosti mosta o tom nepíše nikto špina prach hluk nonstop aj v noci až do decembra bez prestávky ľudia chodia do roboty takže o kvalite spánku ani nehovorím pretože ,,My Ľudia “ nikoho nezaujímame nechcem znevažovať niekoho remeslo ale píše sa len o prepravcoch chudáci majú to komplikované musia ich odkláňať kvôli zlej kvalite mostu ! Od kial majú take kokotiny informácie veď tam frčí kamión za kamiónom každý deň

    3
  3. To aj po sebe čitali? Že už dnes je odklaňana nadmerná doprava???, presne naopak. V posledných týždňoch je práve presmerovaná nákladná doprava cez Šoporňu a všetci idu cez tento most. Takze to tam bude celkom veselé.

    2
  4. pre Anonym – tak si predstav 5-6 nákladných áut za sebou, plne naložených. Je to pomerne bežný jav na tomto úseku. Niekedy ich ide aj viac za sebou. Takže si spočítaj ich nosnosť a ? Nepotrebuješ ani nadmernú.

    1
  5. Blbost. 6 nakladnych bude rozlozenych na ploche 250 m.
    Jeden nadmerny na max. 30 m. Chapes ten rozdiel?

  6. Vyborne nacasovane… Zeleznicny most- ko, vahovsky idu opravovat, nadjazd nad dolnou stredou zachvilu ko a hned potom padne aj sintavsky most. Kolony,kolony,kolony… Najvyssi cas kupit si vrtulnik

  7. Existuje nieco take ako planovane investicie.
    Havarie nie su planovatelne.
    Takze asi tak.

  8. Na moste sa pracuje už vieš mesiaca.pripravne práce a stavba lešenia zo spodu mosta. Nákladné doprava ide cez sopornu lebo robia cestu pri Šali a tadiaľto je obchádzka pre nákladné autá. A seredsky most je v nedohľadne a aj bude. A buďme radi že ho robia,lebo keby ten kľakol amen tma

    3
  9. Zdravím. Mosty treba opravovať, to všetko je v poriadku ale všetkých nakoniec dobehne realita. Akýkoľvek „tukes“ na diaľničnom moste smerom na Nitru bude znamenať totálny kolaps dopravy „zápchy až po kríž D1 R1“ hlavne počas špičky poobede alebo piatok, pretože neexistuje žiadna paralelná/ súbežná cesta z R1. Čiže obchádzku si neviem predstaviť rovnako si myslím, že nikto z kompetentných nad tým ani neuvažuje…každý reaguje až keď táto situácia nastane. Nechcem maľovať čerta na stenu ale isto budeme svedkami nehody a následného dopravného kolapsu. Potom nastane armagedon hnevu, frustrácie, zúfalstva…. odporúčam odparkovat auto niekde pri semmelrocku a ísť domov peši alebo hodiť do kufra kolobežku:)

  10. Keď sa stane nedajbože nehoda a tieto tepla čo sú bude to paráda 😀 tak si dávam do auta kartón vody a vankúš pracujúci ľudia v pici rybári v pici a to nehovoriac o ďalších mostoch Galanta Šintava a už slávny most seredi čo ma pár metrov a nevedia ho opraviť alebo postavat nový hlavne že tam je priemysel a stáva sa halla za hallu môžem ísť do prace 10 minút za kokotov pôjdem 40 a keď sa stane nehoda pôjdem 2 hodiny radšej ostanem na nadcase tupci

    1
  11. Môžeš ísť do práce 10 minút a ideš 40. No vidíš, nie každý má tú možnosť, napr. tí čo dochádzajú do BA. A ty sa sťažuj.

    1
  12. Áno sťažujem sa platím diaľničnú robím amazone a nebaví ma tchodit krížom krážom zato že ľudia čo majú robiť most sú na dovolenke a nerieši sa problém a tento rok to asi ani nebude nejde o projekt ktorý sa nedá zvládnuť času bolo dosť aj pred mostom a po uzatvorený mosta a ráno si daj pastejku v tej Bratislave

  13. Pre pastejkara 24. júla 2024, 20:46 – kokso s takym intelektom v Amazone? Dufam ze si tam aspon prava ruka pravej ruky Jeffa Bezosa na Svk

    1
  14. Ale veď choď na bicykli cez most a si tam skôr ako na aute cez D. Stredu. Mať tvoje problémy. Akú paštéku máš rád, donesiem ti z BA?

  15. Ale keby ste videli to paradne byvanie pod seredskym mostom…ten uz nemozte len tak zburat🌉

  16. Dufam, ze tam konecne postavia aj protihlukovu stenu, ktora tam uz mala byt ked ho postavili…

    1
  17. Najhoršie na tom je fakt , že všetci sa to budú snažiť obchádzať cez Sereď . A v tom prípade je kolaps zaručený . Viem ,že to vyznie hlúpo ,ale dôležité je aby nákladné autá pokiaľ nemajú vykládku v meste a blízkom okolí nemohli prechádzať mestom . Ľutujem šoférov nákladných áut ,ale vzhľadom k plynulosti dopravy to bude nevyhnutné.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované