back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Nie je hanba si pokladničný blok pýtať, hanba je nevydať ho

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

FS SR |MM| Od 1. júla do 14. júla 2024 finančná správa v rámci akcie „Horúce leto 3“ vykonala 345 kontrolných nákupov. Porušenie zákona bolo zistené v 158 prípadoch, čo predstavuje 45,80% z celkového počtu kontrolných nákupov. Výška uložených pokút bola 39 850 eur.

Oblasť preverovaných subjektov sa nemení ani tento rok, kontrolóri preverujú najmä zmrzliny, bufety a predajné stánky na kúpaliskách, pri vodných plochách, na koncertoch a festivaloch. Po prvých dvoch týždňoch akcie „Horúce leto 3“ bolo zistené porušenie v 158 prípadoch. Akcia „Horúce leto 3“ nadväzuje na každoročné letné kontroly, kedy príslušníci FS preverujú evidovanie tržieb na predajných miestach s vysokou turistickou návštevnosťou.

Prvé dva týždne tohtoročnej akcie „Horúce leto 3“ zatiaľ zaznamenali pokles porušení oproti minulému roku, čo naznačuje pozitívny trend a ukazuje sa, že takéto akcie majú zmysel. Stále však zostáva veľké množstvo podnikateľských subjektov, ktoré aj napriek tomu, že vedia o tejto kontrolnej akcii, si neplnia zákonné povinnosti a nevydávajú pokladničné doklady. Cieľom finančnej správy nie je podnikateľov pokutovať, ale dostať do povedomia verejnosti, že je dôležité na jednej strane pokladničný doklad vydať a na druhej strane tento doklad žiadať. Nie je hanba žiadať od podnikateľa pokladničný blok – hanba je nevydať ho.

Ak sa občania stretnú s nevydaním, vydaním neúplného alebo falošného pokladničného dokladu, môžu to nahlásiť finančnej správe emailom na pokladnica@financnasprava.sk.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. všade sa iba oyebáva, podvod a lož je jedným zo základných pilierov kapitalizmusu

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované