back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Slovenská polícia sa zúčastnila akcie proti obchodovaniu s ľuďmi

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Prezídium PZ SR |MM| Slovensko sa začiatkom júla tohto roka zapojilo do niekoľkodennej celoeurópskej akcie EMPACT-u proti obchodovaniu s ľuďmi. Akcia prebiehala pod záštitou Europolu, Interpolu a Frontexu v 40 krajinách Európy.

Hlavným cieľom bolo identifikovať a rozložiť nebezpečné zločinecké siete v Európskej únii. Výsledkom bolo odhalenie 1 374 možných obetí obchodovania s ľuďmi, z toho 153 detí. Zadržaných bolo 219 podozrivých osôb a začatých 276 nových vyšetrovaní.

Na Slovensku polícia spolu s inšpektormi práce skontrolovala 53 podnikateľských subjektov a 222 osôb, z toho 61 cudzincov najmä z Vietnamu, Ukrajiny a Thajska. Počas týchto kontrol nebola identifikovaná žiadna obeť obchodovania s ľuďmi.

Tento rok však polícia eviduje deväť trestných stíhaní pre obchodovanie s ľuďmi, kde bolo zaznamenaných 17 obetí, z toho 12 detí. Väčšina z nich bola sexuálne vykorisťovaná.

Dávame do pozornosti, že je k dispozícii bezplatná národná linka pomoci obetiam obchodovania s ľuďmi: 0800 800 818.

Poznámka: EMPACT (European Multidisciplinary Platform Against Criminal Threats) je iniciatíva EÚ zameraná na riešenie závažných medzinárodných zločinov prostredníctvom spolupráce členských štátov a príslušných agentúr.

- Článok pokračuje pod reklamou -

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované