back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Prezident Peter Pellegrini pred samitom NATO odsúdil útok na nemocnicu v Kyjeve

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Prezident Slovenskej republiky Peter Pellegrini odsúdil útok na nemocnicu v Kyjeve a vyjadril ľútosť nad množstvom civilných obetí.

Je to veľká tragédia a veľké nešťastie pre všetky obete, zranených a ich rodiny. Takéto útoky nenaznačujú snahu Ruska sadnúť si za rokovací stôl. Ale ak sa o to nepokúsime, počet obetí bude narastať nielen na fronte, ale aj v radoch civilného obyvateľstva a Ukrajina bude z mesiaca na mesiac čoraz viac decimovanou krajinou,“ povedal prezident vo Washingtone pred začiatkom samitu NATO.

Peter Pellegrini pripomenul, že všestranná pomoc Ukrajine, do ktorej je Slovensko od začiatku konfliktu zapojené viac ako niektoré veľké a ekonomicky silné štáty, musí ísť ruka v ruke so snahou svetového spoločenstva o zastavenie paľby. „Našou spoločnou snahou by malo byť rokovanie o mieri. Túžba po mieri totiž neznamená podporu agresora,“ zdôraznil prezident.

Peter Pellegrini sa vo Washingtone stretne aj s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským. Bude sa ho pýtať na jeho víziu ukončenia tohto konfliktu, ktorý zo dňa na deň prináša nové a nové obete v radoch armády i nevinných civilistov. Zároveň je presvedčený, že rozvážna zahraničná politika Slovenska môže byť v budúcnosti výhodou a Slovensko vďaka nej môže byť krajinou, ktorá prispeje k zmiereniu medzi Západom a Východom.

zdroj: prezident.sk
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Táto haraburda nech radšej nech drží hubu. Ani na ženy, ani vlastný názor ani doľava ani doprava. Obyčajny darmožráč celý život

    4
  2. Tak to je vždy na Slovensku. Nemáme nič, čím by sme vedeli a mohli čokoľvek ovplyvniť, či zmeniť. Iba svoje mozole a to je veru málo. Hrdosť Slovákov sa tiež kdesi vytratila.

  3. Nenadavajte nam na pana prezidenta Pelegrinyho!! Slovakom velmi pomohol pan prezident, aj ruže na MDŽ rozdali, aj zaclony povešali, aj na trachtore vedia jazdyt, najlepší prezident akeho sme mali. Nie ako ta americka agentka progresivna fašisticka!

  4. smerohlas 10. júla 2024, 20:04
    Aj Razsochy na bagri zacal burat, dal by som mu to k nahrade, pajacovi 🙂

  5. a pred volbami som mal pocit, ze ukonci vojnu na Ukrajine, vystupime z Nato a nedodame ani Náboj! a ejhľa, fotečka na Instáč so Zelenskym ako BFF, navýšenie dodávky munície, vyhlásenie NATO podpísané bez výhrad…Táto vláda je viac Pro Ukrajinská ako tá predtým…to sa mi páči…Chalanom to sype a dezolé zas pred voľbami zabudnú, ako vždy…

    4
  6. Tak takto,kto neodsudi útok na detskú nemocnicu? Len netvor,Vyjasnite si prosím vo vasich hlavach určité veci a potom píšte.Je to jedno,kto tento čin spôsobil.Za mier,a nie za Rusko ani Ukrajinu,to je ale strasne ťažko pochopiť,však?

  7. Ked je pre teba tazke nieco pochopit, tak popros niekoho kto nie je blb nech ti to vysvetli.
    A este, ked nieco nechapes, tak tu o tom nevypisuj. Inak budes za blba aj ty.

    1
  8. Každý chce mier, akurát si ho inak vysvetľujú. Rusofil chce mier ktorý sa dosiahne tým, že Ukrajina kapituluje a odovzdá rusku okupované územia. No a tí ostatní chcú mier, ktorý sa dosiahne tým, že sa rusi stiahnu naspäť na svoje územie a budú platiť reparácie za škody ktoré spôsobili inej suverénnej krajine a zodpovední budú súdení za vojnové zločiny.
    Ktorý mier je aj spravodlivý? Každý normálny človek to vie.

    4
  9. Marek,tvoj mier nenastane ani za 10 rokov.Zbytocne niečo vysvetľovať.Tu nejde o pravdu a právo,išlo niekedy vo vojne o pravdu a právo( hlavne v tých po druhej svetovej) Tebe sa to dobre komunikuje doma za počítačom.Tvoji blížni neumieraju a mas čo potrebuješ.Kolko už trpia ľudia v Donbase,a koľko majú ešte trpieť.Treba si uvedomiť realitu,dokiaľ sa ešte dá,lebo keď to pôjde takto ďalej,tak zahynieme všetci,ale hlavne ,že ty si mal pravdu.Tato vojna sa nedá vojenský rozhodnúť.!!!.Tak,ako sa nedala v Kórei,vo Vietname v Afganistane,v Sýrii v Gaza.Libii Iraku a kde všade v Afrike .To bolo ďaleko ,však ? Keď s Rusko myslí,že jeho bezpečnosť je ohrozená,tým že Ukrajina chce do NATO,tak ich o Tom presvedčte,že tomu tak nie je.Mna nemusíte.Tak ako nikdy nepresvedčite USA,alebo Činu,že v bezprostrednej blízkosti ich hraníc môžte nainštalovať rakety a jadrové zbrane.O nič iného tu nejde,tak veľa šťastia.

    1
  10. 11:18 – ľudia v Donbase podľa teba trpia? A prečo asi? Tam predsa Ukrajinci nie sú a ani tam nepúšťajú raketové včeličky. Okupujú ich rusi a pod nimi sa predsa netrpí, tak čo trepeš. Trpia obyvatelia Ukrajiny mimo okupovaných území, kde to rusi bombardujú non-stop, hlava nehlava, nemocnica, sídlisko, elektráreň, trhovisko, železničná stanica, obchodný dom , všetko, ako nepríčetní.

    3
  11. Anonym 11. júla 2024, 11:18
    Omyl, ja som presvedčený že Rusi tú vojnu nemôžu vyhrať. Tak ako nikde vo svete nevyhral vojnu žiadny okupant. Či už Rusko alebo USA. Realita je, že tam umierajú ľudia a umierať budú dovtedy kým rusi nestiahnu vojakov za svoje hranice. Ak si skočil na inú realitu, tak si podľa mňa podľahol russkej propagande. Rusko je agresor a keď ho necháme obsadiť veľku ukrajinu, potom také bezvýznamné štátiky ako vo východnej európe budú pre nich len malina.

    3
  12. Marek takže budú zomierať ľudia,dokiaľ vy budete chcieť,lebo Rusko,lebo Okupant.Tak to ale nefunguje.Volby v USA,vyhrajú eventuálne republikáni a bude po vojne,a terajší čo chcú vyhrať nad jadrovou veľmocou,tak budú veľmi sklamaní.Realita ,záujmy veľmoci a peniaze a kšefty,to je rozhodujúce,a môžte sa aj roztrhať.Vsak čo Pár tisíc mŕtvych sem tam však Marek,?Teba to neboli,lebo ty si zamoralizujes a fajn,že.Ste totálne mimo reality.Nebude to dlho trvať a USA obsadí inú krajinu,lebo demokracia?Veľmoci nemajú priateľov,veľmoci majú záujmy.Zaujem USA je oslabiť Rusko,a koncentrovať sa na Čínu.Ukrajina je im sumafuk.Financne záujmy hýbu svetom,zaobali sa to to nejakej poplatky a vy tu budete vypisovať.Vsak môžte,dávam vám 10 ,15 rokov,ako sa povie do posledného Ukrajinca,a par km,sem tam ,nič sa nezmení.Ba naopak,ešte do toho namotaju celú Európu.

    1
  13. To vam, dementom, tie blbosti niekto diktuje, alebo to z tych dutych hlav vychadza samo?
    Lebo blbci…

    1
  14. Áno ym19 37,však daj argument,od začiatku sveta ty hlupák primitívny si hneď na mieste a takýmto spôsobom sa vyjadril.Myslis si ,že len ty to vieš,ty arogantne hovado.?Mňa len ozaj zaujíma,či táto banda berie nejaké bonusy od mesta,alebo od štátu.Ked je to čisto súkromné,o.k.piste si čo chcete.

  15. Anonym 11. júla 2024, 19:55 – chces argumenty? Predstav si, že Rusi nie su jedini jadrovou velmocou. Rusi ako 2 najvacsia armada na svete sa uz kolko trapia 3 dnovou specialnou operaciou na kolkokrat mensom uzemi Ukrajiny?
    Kto tu je mimo reality, ty bonus?

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované