back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

NÁRODNÝ REBRANDING

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
NÁRODNÝ REBRANDING 📺
Predstavte si, že ste akcionármi veľkej firmy. Najlepšie nejakej telky. Máte?
No a teraz si predstavte, že vaši zamestnanci (áno, politici sú vaši zamestnanci) vymyslia, že tú telku treba rebrandovať. Veď dobre.
Popritom síce pomenia aj kopec omnoho dôležitejších procesov, ktoré tej telke viac uškodia ako pomôžu, ale my sa pre tento prípad budeme sústrediť len na tú bizarnú zmenu značky.
Takže:
1. V deň, odkedy vaša telka funguje pod novou značkou, nemáte nové logo. Dobre?
2. Akože, nielenže to logo nemáte, nikto ani len netuší, kedy a ako začnete výberko na grafické štúdio, ktoré to logo navrhne. DPM, ako môžeš urobiť zmenu značky bez nového loga???
3. Keďže nemáte logo, tak všetky prvky korporátnej identity ako autá, mikrofóny, štúdiá, ale aj hlavičkové papiere, vizitky, menovky na dverách, nápisy na budovách, jednoducho všetko ide so starým logom už neexistujúcej značky.
4. Ak nemáte logo, tak nemáte ani vizuálnu identitu, nemáte grafický ident do vysielania, nemáte logo do rohu obrazovky, nemáte grafiku infopruhu v správach, nie sú zvučky, jingle… Nič nie je. Teda je. Ale so značkou, ktorá už neexistuje. A načo ste sa potom tak naháňali, degeši?
5. Kto niekedy aspoň z kilometra videl normálny rebranding, ten vie, že do novej značky sa ide len vtedy, ak máte kúpenú doménu. Inak nikdy. Nijako. Ani za alaha. Žijete v online svete. Bez domény nemáte brand. Vašu telku premenovali vaši zamestnanci na STVR. Majú doménu? Nemajú…
6. Avšak manželka (!!!) jedného vyššie postaveného manažéra (Lukáš Machala) ešte skôr, než sa ten rebranding odpískal, kúpila domény SKTVR .sk a telerozhlas .sk. Po rebrandingu tvrdí, že ich lacno predá vašej telke. Prečo tie domény nekúpil priamo pre vašu telku ten váš manažérko? A vy ste gdo?
7. Tento domain deal však znamená, že vaša telka rebrandnutá na STVR bude mať web na doméne SKTVR .sk. Šak logicky…
8. Jaj a ten nový web tiež nemáte ani len v prvých layoutoch.
9. Najsmiešnejšie však je, že vaši zamestnanci sa rozhodli komplet zmeniť značku, logo a vizuálnu identitu, ktoré boli v celej histórii vašej telky suverénne najúspešnejšie. Grafický ident s dvojbodkou získal Oscara v oblasti televízneho dizajnu (PROMAX World Academy award), keď porazili aj grafiku CNN. A CNN priatelia, to nie je TV Slovan ft. Martinka & Peťko.
10. No ale všetky vyššie body smerovali k zásadnej otázke:
Ako dlho by v normálnej firme trvalo, kým by po takomto výkone vykopli každého, kto sa čo len priblížil k takémuto rebrandingu? Asi tak 24 hodín…
My však budeme týmto ľuďom platiť ešte roky, aby mohli prinášať ďalšie zlé nápady a ešte horšie exekúcie, ktoré nás nakoniec nebudú stáť až tak veľa… len slobodu a demokraciu.
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Vymenuj kopec zlých procesov,ktoré môźu škodiť telke..myslíš,že zrušenie relácii..napr. neskoro večer, do kríža ,či iných výživných relácii,bude škoda..

  2. To čo tam RTVS posledné roky predvadzala je dáke nepodstatné logo každému u prdele.
    Preto smer vyhral voľby, preto zostavil koalíciu, preto Pelegrini rozdrvil Korcoka. Hlas ľudu rozhodol že RTVS bola už žumpa a preto to chcelo zmenu. A ostatní nech tíško šúchajú nohami a čakajú na ďalšie voľby kde budú mať možnosť to zmeniť.

    3
  3. To sa velmi mylis. Zder vyhral volby len pre to, ze cca 1,5 miliona slopakov je poloblbych. Alebo skor blbych

    5
  4. Aha, takže tá sprostá slovenská sedlač vlastne volila smerohlas kvôli tomu, že RTVS im tak vadila? Doteraz ste predsa osierali markízu. A keď už sa chceš baviť o kvalite programov slovenských televízii, tak mi povedz, ktorá z tých našich za niečo stojí? Ten hnoj na markíze, alebo hnoj na jojke je o niečo lepší, či ako?

    1
  5. Pre Patrik Kimijan a preto ho,čo to sem vycapil.Absolutne bludy.!!!!!!!Už tie prvá veta,citujem“predstavte si,že by to bola akciová spoločnosť“ ALE NIE JE.!!!!!!!.Strasite ľudí,ako zo všetkým doteraz.Vsetko dávate na ústavný.sud,nie ste schopný akceptovať demokraticky zvolený parlament,to je celý problém,vy demokrati.

  6. Ale to je presne o tom že za to čo by v súkromnom podniku padali hlavy a bola vyvodena zodpovednosť v prípade štátnych organizácií nikoho netrápi….preto štátne podniky, nemocnice a celkovo majetok vyzerá tak ako vyzerá….naša najväčšia narodniarka z Kitsee zmení telerozhlas a vôbec to nemá pripravene…mimochodom logo už stihla zadat a minula len na neho cely rozpočet na kompletný rebranding 😁
    https://www.istream.sk/nove-loga-pre-stvr-simkovicova-na-ne-minula-cely-svoj-rozpocet/

    1
  7. A ako to dopadlo s tymi strajkami v Markize a v STV? Odisiel niekto z tych nespokojnych redaktorov? Alebo vsetci nadalej pokracuju v praci?

  8. Jasné ze pokračujú. To bolo rečí ako oni podajú hromadné výpovede a ako budú štrajkovať že ochromia tie TV.
    Realita – Kovacič vyrazený a ostatní rýchlo zaliezli do svojich kancelárii a svojim šéfom začali nosiť zeleninku a ovocie s jejich záhradky

  9. Najvtipnejšie je, že sa nájdu hlupáčikovia, ktorí si myslia, že tejto vláde ide o zlepšenie kvality národnej televízie. Myslia si, že to je vlastne výhra, že sa vyhodí kopa peňazí na premenovanie televízie, že sa na tom nikto z našich ľudí nenabalí a v podstate sa pojde po starom… A vôbec nie je zaujímavé, že vlastníci markízy sú za mýtnym výpalníkom skytoll, takže tam určite nejde o kšefty.
    A sprostá slovač tomu tlieska a teší sa z výhry 😀 Tomuto pripečenému národu pomôže len jedna dobre mierená atómka, lebo tu už ani boh nepomôže.

    3
  10. Pre Smerohlas,áno ja si to myslím,lebo sme tu a televíziu sme si zažili.Stovky dohodárov boli nasiate na tv a rozhlas,stovky externých pracovníkov,všetko v mínuse a šport žiadny,nejaké blbucke programy,a uvidíme,som si istý,že za dva za tri roky sa to úplne zmení.Kricia len tí,čo im zavreli kohútiky.To je celá pravda.

  11. 19:08 a ty si myslíš, že tie stovky dohodárov tam nebudú? To si naozaj taký naivný blbec? Budú, iba sa vymenia za našich ľudí a za minimálne 3-násobnú cenu, len čakaj, a nemusíš 2-3 roky, eldorádo už začína, a to je zatiaľ iba zmena loga.

    1
  12. Podla mna bude celkom sranda to sledovat, ze ako bude SNS formovat statnu telku. Milovnici folkloru, polovnictva a rybolovu by mali byt spokojni. To zas treba uznat.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované