back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Stručný prehľad niektorých najbližších kúpalísk a vodných plôch, ktoré ponúkajú dokonalé podmienky na letné osvieženie a relaxáciu. Nechajte sa inšpirovať a vyberte si to pravé miesto pre Vás a Vašu rodinu!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Pre mnohých z nás znamená príchod letných mesiacov aj čas strávený pri vode, či už na kúpalisku, pri jazere alebo rieke. Veď vodné radovánky, opaľovanie, športy a pikniky v tieni stromov sú neodmysliteľnou súčasťou prázdnin, dovoleniek ale aj voľných víkendov.

Niektoré kúpaliská a rekreačné komplexy poskytujú svojim návštevníkom okrem kúpania i množstvo doplnkových služieb, ktoré zaručujú maximálny komfort a zábavu. K dispozícii býva občerstvenie priamo na mieste, kde si môžete vychutnať osviežujúce nápoje, zmrzlinu alebo chutné jedlo. Pre tých, ktorí si chcú dopriať pohodlie, sú k dispozícii požičovne lehátok a slnečníkov. Milovníci aktívneho oddychu ocenia možnosť zapožičania športového náčinia. A pre tých, ktorí chcú zažiť niečo netradičné, niektoré komplexy ponúkajú aj nočné kúpanie, ktoré prináša úplne nový rozmer letných zážitkov pod hviezdnou oblohou.

V tomto článku vám prinášame stručný prehľad niektorých najbližších kúpalísk a vodných plôch, ktoré ponúkajú dokonalé podmienky na letné osvieženie a relaxáciu. Nechajte sa inšpirovať a vyberte si to pravé miesto pre vás a vašu rodinu!

Pred plánovanou návštevou kúpalísk alebo vodných plôch vám odporúčame prezrieť si ich oficiálne webové stránky, aby ste mali vždy aktuálne informácie o otváracích hodinách, cenách vstupného, dostupných službách a prípadných obmedzeniach alebo zmenách v prevádzke. Aktualizácie môžu zahŕňať aj špeciálne akcie, plánované údržby alebo hygienické opatrenia, ktoré je dôležité poznať vopred. Takto sa vyhnete nepríjemným prekvapeniam a zabezpečíte si, že váš deň pri vode prebehne hladko a bez zbytočných komplikácií.

Termálne kúpalisko Vincov les

Nachádza sa pri Sládkovičove a ponúka plavecký, relaxačný, oddychový a detský bazén. Termálna voda má vysokú koncentráciu minerálnych látok. Kúpeľ prekrvuje pokožku, spomaľuje srdcovú činnosť, znižuje krvný tlak a zaťaženie svaloviny srdca. Využiť môžete aj preličkový kúpeľ, tobogány a športoviská.

Celodenné vstupné je pre dieťa do 2 rokov 1 €, od 2 do 14 rokov 9 €, dospelí 13 €, seniori a ZŤP 10 €. Vo večerných hodinách je vstupné za zníženú cenu. Zakúpiť je možné aj rodinné vstupenky a permanentky.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Otváracie hodiny: pondelok: 11.00 – 20.00 hod., utorok až nedeľa: 9.00 – 20.00 hod.

Vzdialenosť od Serede cca: 18 km

Informácie nájdete na: www.vincovles.com

Galandia

Termálne kúpalisko v Galante ponúka vnútorné i vonkajšie bazény. Súčasťou zrekonštruovaného komplexu sú atrakcie ako tobogány, spray park, divoká rieka, sauny, masáže a veľa iného.

Celodenné vstupné je pre dieťa do 4 rokov a ZŤP do 15 rokov zdarma, dieťa od 4 rokov, seniori a ZŤP 15,90 €, dospelí 22,90 €. Vstupné je znížené pri vstupe iba na 1 hodinu, 3 hodiny, pred 10.00 hod a po 16.00 hod.

Otváracie hodiny: pondelok až nedeľa 9.00 – 21.00 hod.

Vzdialenosť od Serede cca: 12 km

Informácie nájdete na: www.galandia.sk

Thermalpark Nitrava

Nachádza sa v obci Poľný Kesov. Termálna voda vplýva na pohyb. ústrojenstvo, reumu, nervový systém, poúrazové stavy či uvoľnenie svalstva. K dispozícii je zážitkový, relaxačný, oddychový, hypertermálny a detský bazén. Z množstva atrakcií si určite každý vyberie niečo pre seba. Zaujme napr. „lenivá rieka“ alebo vodný bar.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Celodenné vstupné je pre dieťa do 3 rokov zdarma, od 3 do 15 rokov 10 €, dôchodca a ZŤP 10,50 €, dospelí 15 €. Je možnosť zakúpiť si zľavnené rodinné vstupenky. Vstupné je znížené pri vstupe na iba na 1, 2 alebo 3 hodiny.

Otváracie hodiny: pondelok 12.00 – 20.00 hod., utorok až nedeľa 9.30 – 20.00 hod.

Vzdialenosť od Serede cca: 39 km

Informácie nájdete na: www.thermalnitrava.sk

Kúpalisko v Hlohovci

Letné kúpalisko sa nachádza na okraji mesta v krásnom prostredí zámockej záhrady. Jeho prednosťami je čistota vody a veľký plavecký bazén. V ponuke sú aj ihriská pre plážové športy – volejbal a futbal, workoutové, detské aj minigolfové ihrisko.

Celodenné vstupné je pre dieťa do 3 rokov zdarma, od 3 do 15 rokov 4 €, študenti 5 €, dospelí 6 €, seniori a ZŤP 4 €. Vo večerných hodinách je vstupné za zníženú cenu. Zakúpiť je možné aj rodinné vstupenky a permanentky.

Otváracie hodiny: pondelok až nedeľa: 10.00 – 19.00 hod.

Vzdialenosť od Serede cca: 23 km

Informácie nájdete na: www.bhhc.sk

Kúpalisko Eva v Piešťanoch

Kúpalisko patrí medzi kultúrne pamiatky. K dispozícii je plavecký, kľudový, detský bazén a vodná šmykľavka. Trávnatá plocha je okrem slnenia vhodná na kriket a ihrisko na plážový volejbal.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Celodenné vstupné je pre dieťa do 6 rokov zdarma, od 6 o 15 rokov 5 €, dospelí 9 €, seniori a ZŤP 6 €. Vo večerných hodinách je vstupné za zníženú cenu. Zakúpiť je možné aj rodinné vstupenky a permanentky.

Otváracie hodiny: pondelok až nedeľa 10.00 – 19.00 hod.

Vzdialenosť od Serede cca: 55 km

Informácie nájdete na: www.kupaliskoeva.com

Kúpalisko Kamenný mlyn

Nachádza sa na okraji Trnavy v tichej lokalite rekreačnej časti. Bazén má mierny spád a je rozdelený na dve časti: detskú časť, kde voda dosahuje výšku 80cm a časť pre dospelých, kde je najväčšia hĺbka vody okolo 180cm.

Celodenné vstupné je pre dieťa do 6 rokov 0,50 €, od 6 do 18 rokov 3 €, dospelí 6 €. Seniori, ZŤP a pravidelní darcovia krvi majú zľavnené vstupné. Zakúpiť je možné aj permanentky.

Otváracie hodiny: pondelok až nedeľa 10.00 – 20.00 hod.

Vzdialenosť od Serede cca: 26 km

Informácie nájdete na: https://sprava.trnava.sk/wp-content/uploads/2022/05/2022-05-cennik-Kamenac_podpisany.pdf

Aquapark Trnava

Patrí medzi väčšie kúpaliská v regióne. Komplex ponúka relaxačný, oddychový, vonkajší aj detský bazén. Súčasťou je soľná jaskyňa, masáže, sauny, parný kúpeľ, inhalácia a možnosť športového vyžitia.

Celodenné vstupné napríklad do AQUA je pre dieťa do 5 rokov zdarma, dieťa do 18 rokov, seniori a ZŤP 19 €, dospelí 26 €. Vstupné je znížené pri návšteve na 1, 2 alebo 3 hodiny. Zakúpiť je možné aj rodinné vstupenky a permanentky. Ceny sa líšia podľa typu využívaných služieb.

Otváracie hodiny: pondelok Aqua & Spa 11.00 – 21.00 hod., utorok až nedeľa Aqua 9.00- 21.00 hod., utorok až nedeľa welness 10.00- 21.00 hod.

Vzdialenosť od Serede cca: 23 km

Informácie nájdete na: www.aquaparktrnava.sk

AVA Thermalpark Diakovce

Termálne kúpalisko skrýva bohatstvo v podobe geotermálnej vody a má priaznivé účinky na reumatizmus, pohybové a nervové ústrojenstvo. Po rekonštrukcii poskytuje široké možnosti na zábavu a rekreáciu počas horúcich letných dní.

Celodenné vstupné je pre dieťa do 100 cm zdarma. Do 150 cm, seniorov, ZŤP a dospelí majú cenu od 12 do 15,50 € v závislosti od dňa a hodiny. K dispozícii sú aj rodinné vstupenky a permanentky.

Otváracie hodiny: pondelok až nedeľa 9.00 – 19.00 hod.

Vzdialenosť od Serede cca: 22 km

Informácie nájdete na www.kupaliskodiakovce.sk

Aquapark Senec

Komplex aquaparku a SAI wellness je situovaný v známom letovisku Slnečných jazier. Bazény sú napájané geotermálnym vrtom, voda je teplá, ale nie liečivá. Areál ponúka návštevníkom 7 bazénov, na spestrenie pobytu viacero vodných atrakcií, welness, sauny, športoviská.

Celodenné vstupné Aqua je pre dieťa od 6 do 18 rokov, seniorov a ZŤP 23,90 €, dospelí 28,90 €. Ceny sa menia v závislosti využitia ďalších služieb. Online vstupenky sú lacnejšie, seniori môžu využiť zľavnené vstupné počas pondelkov.

Otváracie hodiny: pondelok až nedeľa 9.00 – 21.00 hod.

Vzdialenosť od Serede cca: 41 km

Informácie nájdete na: www.aquaparksenec.sk

Slnečné jazerá Senec

Najznámejšie a najnavštevovanejšie prírodné kúpalisko na Slovensku. Celý areál je rozdelený na 3 časti – severnú, južnú a východnú zónu. Nechýbajú atrakcie, športoviská, detské ihriská, požičovňa športových potrieb a súčasťou je aj amfiteáter, v ktorom sa počas letnej sezóny organizujú viaceré hudobno-zábavné podujatia.

Celodenné vstupné je pre deti, seniorov a ZŤP 2 €, dospelí 4 €.

Otváracie hodiny: pondelok až nedeľa 9:00 – 18:00 hod., kedy sa vyberá vstupné

Vzdialenosť od Serede cca: 41 km

Informácie nájdete na: www.slnecnejazera.eu

Kúpalisko Modrá Perla Veľké Úľany

Nachádza v pokojnom prostredí. Okolo bazéna sú usporiadané dvojpostele s baldachýnom, ktoré vytvárajú príjemný dojem a priestor na oddych. V areáli sa organizujú aj svadby a ďalšie oslavy. K dispozícii sú dva bazény, športovisko a požičovňa športového náčinia.

Celodenné vstupné je pre deti do 3 rokov zdarma, od 3 do 14 rokov 5 €, dospelí 8 €. Vo večerných hodinách je vstupné zľavnené.

Vzdialenosť od Serede cca: 24 km

Otváracie hodiny: pondelok až štvrtok 11.00 – 19.00 hod., piatok 11.00 – 20.00 hod. sobota a nedeľa od 10.00 – 20.00 hod.

Informácie nájdete na: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063569793372 

Termálne kúpalisko Podhájska

Nachádza sa neďaleko Nových Zámkov, poskytuje návštevníkom možnosť oddychu a rekreácie tak v letnom ako i v zimnom období. Komplex ponúka vodné atrakcie, sauny, wellnes, vodný bar, detské ihrisko.

Celodenné vstupné je pre deti do 3 rokov zdarma, od 3 do 15 rokov 7 €, ZŤP 10 €, dospelí 14 €. Zľavnené vstupné je v pondelok, 2 hod. pred zatvorením a za viacnásobný vstup.

Otváracie hodiny: pondelok 13.00 – 19.00 hod, utorok až nedeľa 9.00 do 19.00 hod.

Vzdialenosť od Serede cca: 62 km

Informácie nájdete na: www.tkpodhajska.sk

Aquarea Čierna Voda

Nachádza sa medzi obcami Veľké Úľany a Čierna Voda. Areál jazera sa delí na 3 zóny: plážová, prémium a potápačská. Každá z nich vyniká s unikátnymi službami.

Celodenné vstupné je do plážovej zóny pre deti do 3 rokov zdarma, od 3 do 14 rokov, seniori a ZŤP 5 €, dospelí 7 €. Vo večerných hodinách je vstupné zľacnené. Ceny sa líšia podľa zón. K dispozícii sú aj zvýhodnené vstupy.

Otváracie hodiny: pondelok až piatok 10.00 – 20.00 hod., sobota a nedeľa 9.00 – 20.00 hod.

Vzdialenosť od Serede cca: 28 km

Informácie nájdete na: www.aquarea.sk

Vodná nádrž Kráľová

Vyhľadávaná je ako rekreantmi, tak aj milovníkmi rybolovu zo všetkých kútov Slovenska, či dokonca aj zo zahraničia. Priehrada poskytuje možnosti člnkovania, windsurfingu, jachtingu alebo vodného lyžovania. Plávanie je na vlastnú zodpovednosť. Je tu možnosť povoziť sa na katamaráne. Hodinová okružná plavba vyjde dospelého 10 €. Ceny sa menia v závislosti od veku, dĺžky plavby či skupín. Info na: www.plavbypovahu.sk

Celodenné vstupné k vode: zdarma

Vzdialenosť od Serede cca: 11 km

Otváracie hodiny: nonstop

- Inzercia -spot_imgspot_img

Ďalšie články

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované