back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Prvé digitálne sčítacie zariadenie v Seredi pomôže získať lepší prehľad o intenzite dopravy

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

MRC Sereď |  V meste Sereď bolo spustené prvé digitálne sčítacie zariadenie Telraam využívajúce umelú inteligenciu. Cieľom je získať lepší prehľad o intenzite dopravy v konkrétnej ulici. Zariadenie rozlišuje všetkých účastníkov dopravy ako na ceste tak aj na chodníkoch. Poskytuje okrem množstva štatistík aj informácie o smere pohybu a zaznamenáva aj rýchlosť.

Prvé sčítacie zariadenie je nainštalované na budove mestského úradu v Seredi. Zariadenie bude zbierať dáta požadovaný čas a následne môže byť premiestnené na inú lokalitu podľa potreby. Takto získané údaje môžu slúžiť napríklad pre pripravovanú štúdiu rekonštrukcie Pekárskej ulice ale napríklad aj pre meranie účinnosti rôznych opatrení v oblasti dopravy v danej lokalite.

Zaujímavosťou je fakt, že získané dáta budú v reálnom čase prístupné aj pre verejnosť. Zariadenie (ale aj ďalšie ak pribudnú, prípadne z iných miest) tak nájdete na webovej stránke  https://telraam.net/en/location/9000007077. Aktuálne je zariadenie ešte v testovacej fáze a bude priebežne kalibrované na danú ulicu. (údaje budú neúplné – neobsahujú chodník a okraj vozovky na opačnej strane cesty).

Zariadenie vyhodnocuje dáta bez potreby ukladania alebo odosielania fotografií či záznamov, údaje sú teda získané anonymne.

Projekt je realizovaný za podpory Nadácie Slovenskej sporiteľne.

pozn. red.: zvolením príslušného dátumu si viete na uvedenej stránke pozrieť, koľko  chodcov , dvojkolesových dopr. prostriedkov a áut prešlo na momentálne sledovanej Pekárskej ulici.  Napríklad v pondelok 1.7. 2024 pred budovou pošty prešlo 141 chodcov, 117 dvojkolesoých dopr. prostriedkov a 1 820 áut.

- Článok pokračuje pod reklamou -

 

zdroj: Mesto Sereď
- Inzercia -spot_imgspot_img

Ďalšie články

  1. Rekonštruovať pekársky ulicu?
    Veď ste ju kompletne zrekonštruovali na konci roka 2018

    3
  2. A po zistení počtu prejdených áut na Pekárskej sa ako využije tá informácia? Prešlo tam za deň 1820 áut. To stačí na pripravovanú rekonštrukciu Pekárskej alebo to je málo? Zbytočný údaj, ak tam má byť raz rekonštrukcia zrealizovaná, tak je jedno koľko ich tam denne prejde. Zbytočnosť ako nepokosené kruhy pod stromami.

    2
  3. rekonštruovať rekonštruované – good idea..
    zvlášť ak sa most rozpadol, ľudia chodia domov o 30min. dlhšie obchadzkami cez dediny jak kkti, ake tu si ide niekto rekonštruovať pekarsku (zasa).. Čo takto opravit rozjxbané chodbíky, na ktorých chodia ľudia jak na tankodrome, zakopávajú a skrz diery akebo hrče sa v zime nedakú ani odnetať radlicou..

  4. Tak toto zariadenie by mali dať na Cukrovarskú ulicu, aby sa videlio koľko áut tade denne prejde a ak to monitoruje aj priechody pre chodcov, aspoň by videli,ako šoféri nezastavia a nedajú prednosť chodcom, žiaľ ani v blízkosti škôlky.. Chodec musí vstúpiť až na vozovku, aby mu vôbec nejaké auto zastavilo. Nehovoriac o tom, že z tej cesty je doslova tankodrom – samé jamy,kanály, diery…

  5. Anonym 4. júla 2024, 6:48 – ja som si myslel, že tí čo sa hádžu na prechode pod auto sú samovrahovia, alebo si myslia, že sú nesmrteľní…

    Chodec nesmie vstupovať na vozovku, a to ani pri použití priechodu pre chodcov, ak vzhľadom na rýchlosť prichádzajúcich vozidiel nemôže cez vozovku bezpečne prejsť,
    pred vstupom na vozovku sa chodec musí presvedčiť, či tak môže urobiť bez nebezpečenstva.

    1

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované