back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

PRACUJEME PRE VÁS AJ CEZ VÍKEND A V NOCI

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Ak ste si mysleli, že politici a následne štátni úradníci nedokážu pracovať intenzívne, cez horúci víkend a dokonca v nočných hodinách, tak ste sa veľmi mýlili. Opak je pravdou. Keď majú záujem dosiahnuť svoje politické (a možno aj iné) ciele, sú schopní všetkého.

Mám obavy, že úplne všetkého…

O zákone ktorého následky môžu byť (a asi aj budú) pre slobodu slova a demokraciu na Slovenku vážne, sa výborne vyjadril advokát Peter Kubina:

PRACUJEME PRE VÁS AJ CEZ VÍKEND A V NOCI
Na zákone o politickom ovládnutí RTVS vidieť, že keď sa chce, tak sa dá zákon zverejniť v zbierke aj za pár hodín. Zákon bol podpísaný prezidentom v nedeľu 30.6.2024 (informácia sa objavila okolo 22.00) a už o polnoci bol zverejnený tak, aby nadobudol účinnosť 1.7.2024. Spomínate si ešte na reči spred pár mesiacov, ako priemerná doba zverejnenia zákona je 21 dní a ako treba zákon pred zverejnením detailne preštudovať a urobiť jeho korektúru? A to bola iba novela už existujúceho zákona. Dnes tu máme nový zákon rušiaci celú inštitúciu a zriaďujúci novú inštitúciu, zverejnený do pár hodín po podpise prezidentom. Je úžasné vidieť, že najvyššie ústavné orgány makajú pre ľudí v pote tváre i v nedeľu noci.
Návrh na ústavný súd bude podaný v priebehu dnešného dňa.
Zdroj: FB
Každý z nás pravdepodobne už zažil prieťahy, alebo aspoň naťahovanie pre neho dôležitých rozhodnutí orgánov štátnej moci, úradníkov, či predstaviteľov samospráv  odvolávajúc sa na množstvo práce a ako inak – zákonné (nie krátke) lehoty na vybavenie veci, či obvyklú prax.
Na strane deruhej sa pozorný občan môže tešiť z precedensu, ktorý konaním pri tomto zákone nastal. Či si to uvedomujú aktívni jedinci pri moci nevedno, no tí, ktorí budú mať záujem na fakt poukázať v budúcnosti pri iných a to možno výrazne pre život občanov dôležitejších veciach, túto aktivitu ako politikom, tak úradníkom nepochybne pripomenú.
Vidíme, že politici nateraz a vlastne od volieb nepretržite, pracujú vo svoj prospech. Dočkáme sa stavu, kedy sa pozrú na roztrhané zbytky billboardov popri cestách  so sľubmi verejne danými občanom pred voľbami a popri aj víkendovej vyťaženosti si pripustia myšlienky, že raz aj tomuto dnes nepochybne snu bude koniec?
A o tom, že blbé sny spravidla končia spoteným prebudením a blbým nasledujúcim dňom, by im dnes asi hodne vedeli porozprávať tí, ktorí si ešte pred tromi rokmi rovnako mysleli, že dočasne, je (takmer) natrvalo…
- Inzercia -spot_imgspot_img

Ďalšie články

  1. Keď bol Pelle predsedom NR SR, tak 10 dní zdržiaval, kým dal podpísať Trestný zákon prezidentke. Stal sa z neho horlivý prezident. Podľa očakávania.

    1
  2. Najviac plačú rôzne príživnícke agentúry, čo si si z RTVS spravili dojnú kravu.

    1

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované