back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Polícia spojila sily s farnosťami. Svätý Michal Archanjel ide na pomoc seniorom

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

KR PZ Trnava |MM|  Trnavská polícia v spolupráci s Ordinariátom OS a OZ SR, Policajná farnosť Obrátenia sv. Pavla v Trnave a policajnou duchovnou z Ekumenickej pastoračnej služby Senica, pripravili preventívny projekt DÔVERUJ ALE PREVERUJ, ktorý POPUTUJE do približne 200 FARNOSTÍ v Trnavskom kraji.

O pomoc sme požiadali aj Arcibiskupské úrady Trnava, Bratislava a jednotlivé farnosti, cez ktoré sa preventívny projekt dostane k najohrozenejšej skupine, seniorom.

PODVODNÍCI ÚTOČIA NA CITY A PENIAZE

V uplynulom období zaznamenala polícia v Trnavskom kraji niekoľko podvodných prípadov, ktorých obeťami sa stali naši najzraniteľnejší členovia spoločnosti, rodiny, naše staré mamy a otcovia.

Podvodníci ovládajú rôzne manipulatívne techniky, ktorými spracujú staršieho človeka tak, aby podľahol volaniu pomôcť rodine, cudzím osobám a začne konať v prospech podvodníka.

Osoby pritom zneužívajú u starších ľudí dobrotu, lásku a dôveru. Základné pravidlo pri cudzích osobách, ktoré vás žiadajú o pomoc pre seba a blízkych je, dôveruj ale preveruj si každý telefonát.

- Článok pokračuje pod reklamou -

ℹ️ AK VOLÁ NEZNÁME ČÍSLO
▪️ s osobou komunikujte iba základné informácie, neuvádzajte informácie o osobe, rodine, peniazoch, hovor čo najskôr ukončite.
ℹ️ AK VOLAJÚ, ŽE JE VNUK, SYN, DCÉRA V NEMOCNICI
▪️ vypočujte si základné informácie a hovor ukončite
▪️ preverte rodinu a overte si pravdivosť informácie
▪️ peniaze nikam neposielajte a nedávajte!
ℹ️ FALOŠNÝ PLYNÁR, ELEKTRIKÁR, POŠTÁR, VODÁR
▪️ odpočty plynomerov a opráv sú vždy vopred ohlásené
▪️ osobu majte stále pod dohľadom a ak žijete sám, zavolajte si do domu blízku rodinu, suseda, ktorý bude v čase kontroly pri vás.
ℹ️ FALOŠNÉ AKCIE POLICAJTOV
▪️ neverte osobám a takýto hovor ukončite

Polícia nikdy nevolá a neohlasuje policajný zákrok vopred.

V prípade potreby neváhajte kontaktovať bezplatné policajné číslo 158.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_imgspot_img

Ďalšie články

  1. Nuž, prepáčte. Jedno klamstvo nemôže pomôcť snahe dobrej veci. Teda klamstvo – žiaden boh neexistuje. V 21 storočí je to iba oberanie verejnosti – daňových poplatníkov o ich peniaze!!! PZ SR samozrejme nech využíva všetky cesty, aby naši seniori nepadli do chápadiel zlosinov. Aj cesty klamárov.

  2. K Anonym 30. júna 2024, 9:00
    časť j pesničky Lucie Černí andelé :,,Středověk neskončil, středověk trvá,, Vždy sa tam jednalo iba a iba o peniažky / ovečiek/ . Žijeme v 21. storočí, budíček!!! Denník N píše 28. júna 2024 6:49 ,, Nemeckú katolícku cirkev v roku 2023 opustilo viac ako 400-tisíc ľudí.Reálne tak hrozí, že katolícka cirkev sa zmení na „menšinovú“, uviedol odborník na cirkevné právo Thomas Schüller,,.

    1

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované