back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Mladí novinári sa presvedčili, že Trnavský kraj zážitkov je destinácia ideálna na city break

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Krajská organizácia cestovného ruchu Trnavský kraj |MM|  Piešťany, Trnava, ale i Matúšova zem majú čo ponúknuť aj mladším návštevníkom vyhľadávajúcim krátke výlety na zaujímavé miesta. Presvedčili sa o tom novinári a študenti žurnalistiky, ktorí sa zameriavajú na cestovný ruch. Do Trnavského kraja zavítali v polovici júna v rámci medzinárodnej FIJET akadémie.

Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj pripravila info cestu pre mladých žurnalistov zo Španielska, Rumunska, Slovinska, Bulharska, Českej republiky, Chorvátska, Turecka, Tuniska a Slovenska  v spolupráci so združením FIJET Slovakia, ktoré je súčasťou svetovej federácie autorov píšucich o cestovnom ruchu. Na Slovensku sa stretli v rámci vzdelávacieho programu, ktorého súčasťou bolo aj poznávanie Trnavského kraja zážitkov. O svoje dojmy sa niektorí z účastníkov delili so svojim publikom už počas info cesty na sociálnych sieťach. Ďalší pripravujú publikovanie článkov, fotografií a krátkych filmov v médiách, pre ktoré pracujú.

Okrem vzdelávania a poznávania destinácie bolo súčasťou programu otvorenie výstavy Travel and emotions, ktorá sa v Esplanade Health Spa Hotel na Kúpeľnom ostrove konala už tretíkrát. Účastníci info cesty ocenili dovolenkovú atmosféru Piešťan, ale zaujali ich aj atraktivity Matúšovej zeme a Trnavy. Slávnostné ukončenie akadémie sa konalo v Neogotickom kaštieli v Galante.

„Novinárov najviac zaujímajú ľudia – ako žijú, ako komunikujú a ako sú pripravení na zahraničných návštevníkov. Trnavský kraj zážitkov ich presvedčil, že má ako destinácia čo ponúknuť aj mladým ľuďom,“ hovorí prof. Ľudmila Novacká, predsedníčka FIJET Slovakia.

„Aktívne trávenie voľného času pri Malom Dunaji, bohatá história šľachtického sídla Esterházyovcov v Galante a kráľovského mesta Trnava, ale aj prekvapivé spojenie Piešťan a svetoznámeho maliara Alfonsa Muchu, to všetko novinárov presvedčilo, že Trnavský kraj zážitkov je destinácia vhodná aj na krátke, ale intenzívne troj-štvordňové výlety na zaujímavé miesta. Takýto city break sme pre nich pripravili, aby svoje dojmy sprostredkovali svojmu publiku,“ hovorí Agáta Mikulová, riaditeľka KOCR Trnavský kraj, ktorá vyzdvihla aj fakt, že info cesty v Trnavskom kraji sa zúčastnil aj prezident medzinárodnej federácie FIJET a predsedníčka medzinárodného výboru FIJET akadémie. „Bola to preto príležitosť vymeniť si informácie a podeliť sa o skúsenosti s manažovaním cestovného ruchu v zahraničí,” dodáva A. Mikulová.

Príprava informačných ciest pre zahraničných i domácich novinárov, ale aj komunikácia s médiami je jedným z poslaní organizácií cestovného ruchu. Členovia FIJET Slovakia v apríli tohto roka ocenili profesionalitu KOCR Trnavský kraj v oblasti komunikácie s médiami. Do ankety, na základe ktorej boli ocenenia odovzdané, sa zapojilo viac ako sto žurnalistov.

- Článok pokračuje pod reklamou -

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_imgspot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované