back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

V rámci športového štvrtku bol slávnostne otvorený zrevitalizovaný vnútroblok na Garbiarskej ulici, ktorý ponúka nový oddychový i športový priestor

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

V rámci športového štvrtku sa dňa 27. júna na Garbiarskej ulici slávnostne otvoril nový zrevitalizovaný vnútroblok. Pre miestnych obyvateľov ponúka priestor na stretávanie i aktívny oddych. Celková cena revitalizácie dosiahla 686 696,43 eur, s podporou dotácie vo výške 497 663,40 eur z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR.

PROJEKT VNÚTROBLOKU

Úspešný projekt pripravil projektový manažér mesta Branislav Bíro. „Po zrealizovaní projektov D. Štúra I. a II., sa moja pozornosť obrátila na ďalší vnútroblok v Seredi, konkrétne na Garbiarskej ulici. Ten bol dlhodobo funkčne i technicky zanedbaný a tak samozrejme aj málo využívaný. V marci 2022 som inicioval proces revitalizácie tým, že som vypracoval a podal projektovú dokumentáciu Riadiacemu orgánu pre Integrovaný regionálny operačný program (MIRRI). Celý náročný proces prípravy trval približne 4 mesiace, no dnes sme hrdí na výsledok. Hlavným architektom projektu bol arch. Miroslav Hrušovský, ktorý sa postaral o každý detail, aby vnútroblok na Garbiarskej získal nový život a stal sa príjemným a funkčným priestorom pre obyvateľov.“

Revitalizovaný vnútroblok je vybavený parkovými lavičkami, odpadovými košmi, cyklostojanmi a 30 stožiarmi verejného osvetlenia, čo zabezpečuje bezpečné a príjemné prostredie aj po zotmení. Rekonštrukcia zahŕňala aj chodníky, na ktorých bol starý asfaltový povrch nahradený novou zámkovou dlažbou, čím sa zlepšila ich trvanlivosť a estetický vzhľad.

V rámci revitalizácie bolo do areálu vysadených viac než 90 stromov, 1445 kríkov, množstvo trvaliek, cibuľovín, okrasných tráv a pôdopokryvných rastlín. To všetko vytvorilo prirodzenú a príjemnú atmosféru. Prvotné nedostatky s výsevom trávnika dodávateľ v rámci reklamácie odstránil, uskutočnil prvú kosbu, odstránil buriny a vo vnútrobloku doplnil novú zeleň.

Vynovený priestor ponúka vybavenie pre deti aj dospelých. Pre mladšie boli vybudované detské ihriská s hojdačkami, šmykľavkou a kolotočom. Pre staršie sú k dispozícii kyvadlové a reťazové hojdačky, ako aj oplotené multifunkčné športové ihrisko, ktoré tvoria dve vysoké čelné steny namontované oproti sebe, v ktorých sú bránky na loptové hry a basketbalový kôš. Ihrisko je využiteľné na viacero druhov športov vo všetkých ročných obdobiach.

- Článok pokračuje pod reklamou -

ŠPORTOVÝ ŠTVRTOK A SLÁVNOSTNÉ OTVORENIE

Otvorenie vnútrobloku sa konalo ako súčasť športového štvrtka. Zúčastnili sa ho vicežupan TTSK Rastislav Mráz, primátor Serede Ondrej Kurbel, viceprimátorka Mária Fačkovcová a zavítal sem aj poslanec Matej Godáň. Podujatie zorganizoval a moderoval koordinátor práce s mládežou Marek Čulaga. Záštitu nad športovým štvrtkom tentoraz prevzali seredskí taekwondisti, ktorí sa venovali prítomným a predviedli aj ukážky bojových umení. Deti sa mohli v rámci pestrej ponuky aktivít pripravených animátormi, zapojiť do rôznych hier a športov, ako sú futbal, basketbal či badminton.

Pred samotným otvorením vicežupan R. Mráz povedal: „Veľmi sa teším, že sa v Seredi intenzívne pracuje s mladými ľuďmi a vytvárajú sa pre nich nové podmienky na voľnočasové aktivity. Tento vynovený vnútroblok je toho dôkazom. Nové športové a rekreačné priestory výrazne prispejú k zdravému a aktívnemu životnému štýlu našej mládeže. My za samosprávny kraj sme radi, že môžeme podporovať takéto aktivity venované našim obyvateľom.“

Primátor Ondrej Kurbel vo svojom príhovore osobitne poďakoval projektovému manažérovi B. Bírovi za jeho doterajšie úspešné projekty a vyjadril presvedčenie, že nový vnútroblok na Garbiarskej bude slúžiť nielen obyvateľom okolitých bytoviek, ale aj širšiemu okoliu. Vicežupanovi R. Mrázovi bol za mesto Sereď odovzdaný Ďakovný list za prínos župy pri kontrole podávaných projektov a za finančnú aj morálnu podporu športových štvrtkov.

Otvorenie vnútrobloku neprebehlo štandardne prestrihnutím pásky, ale v netradičnom štýle vďaka prítomnosti taekwondistov. Vicežupan Mráz a primátor Kurbel slávnostne prerazili dosku, čím symbolicky odovzdali nový vnútroblok do užívania obyvateľom mesta.

Počas podujatia bola pre návštevníkov pripravená zdarma kávička od Zereth Coffee, osviežujúce limonády, čerstvé ovocie a sladkosti.

TAEKWONDO KLUB V SEREDI

Tréner Ivan Polák za taekwondistov uviedol, že seredský klub bol založený pred 24 rokmi Milanom Rajským a odvtedy úspešne vychoval mnoho generácií športovcov. Cnosti taekwonda je čestnosť, zdvorilosť, vytrvalosť a sebaovládanie, ktoré sa snažia prenášať aj do života. Majú členov všetkých vekových kategórií od detí po seniorov. Tréningy prebiehajú každé pondelky a štvrtky o 18:00 hodine v telocvični na Komenského škole. Po prázdninách sa tešia na privítanie nových členov.

O ŠPORTOVÝCH ŠTVRTKOCH

Športové štvrtky pre deti a mládež sú pravidelné športové podujatia organizované vždy v inom prostredí a s iným zameraním. Cieľom je podporiť fyzický pohyb mladých ľudí a vyplniť im voľný čas. Aktivity zastrešuje koordinátor práce s mládežou na MsÚ v Seredi.

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_imgspot_img

Ďalšie články

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované