back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

AKTUÁLNE: Zrážka vlaku s autobusom. Na mieste nehody je viacero zranených osôb

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Udalosť s hromadným postihnutím osôb❗️

NOVÉ ZÁMKY smer Dvory nad Žitavou – Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR vysiela 5 pozemných ambulancii a dva záchranárske vrtuľníky k dopravnej nehode na železničnom priecestí.
Z miesta je hlásených viacero zranených.

Správu budeme aktualizovať.

zdroj: FB/ Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR

 

– – –

Stanovisko Polície SR Nitriansky kraj:

- Článok pokračuje pod reklamou -

Novozámockí dopravní policajti momentálne zasahujú pri dopravnej nehode, ktorá sa stala na Dvorskej ceste II/1503 v Nových Zámkoch.

Krátko po 17.00 hod. došlo k zrážke vlaku s autobusom.
Cesta je úplne neprejazdná. Obchádzková trasa vedie po ceste I/75.

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok a viceprezident Policajného zboru pre vnútorný poriadok a bezpečnosť plk. Ing. Rastislav Polakovič, viceprezident Policajného zboru pre službu kriminálnej polície a migráciu plk. PhDr. Ivan Hapšták smerujú na miesto a poskytnú bližšie informácie. Na mieste sa nachádza aj zástupca riaditeľa Krajského riaditeľstva PZ v Nitre plk. Mgr. Miroslav Melišek.

– – –

AKTUALIZOVANÉ – tlačová správa ATE

Tri záchranárske vrtuľníky vzlietli na pomoc raneným k dopravnej nehode vlaku s autobusom pri Nových Zámkoch. Ako prvý priletel na miesto nešťastia vrtuľník z Nitry. Jeho posádka si prevzala do svojej starostlivosti vodiča autobusu, ktorý utrpel viacero poranení. V stabilizovanom stave bol vrtuľníkom prevezený do nitrianskej nemocnice.

Ako druhí boli vyslaní k nehode bratislavskí leteckí záchranári, ktorí pomáhali cestujúcej z autobusu. Žena s polytraumou bola vo vážnom stave prevezená do UNB na Kramároch.

K tragickej nehode bol vyslaný aj tretí vrtuľník, z Banskej Bystrice, ktorý mal previezť do nemocnice ďalšieho raneného cestujúceho z autobusu. Ten, žiaľ, na mieste nehody svojim zraneniam podľahol a preto sa vrtuľník vrátil do Banskej Bystrice bez pacienta.

Vyjadrujeme úprimnú sústrasť a veľkú ľútosť nad touto tragickou nehodou.

- Článok pokračuje pod reklamou -

– – –

AKTUALIZOVANÉ – doplnenie správy polície SR + foto

Môžeme potvrdiť, že pri dnešnej dopravnej nehode prišlo o život až päť osôb. Ďalšie štyri osoby boli so zraneniami prevezené do nemocnice.

V mene Policajného zboru vyjadrujeme pozostalým úprimnú sústrasť.

– – –

AKTUALIZOVANÉ 28.6.2024 – doplnenie správy polície SR

TRAGÉDIA V NOVÝCH ZÁMKOCH: O ŽIVOT PRIŠLO 7 OSÔB, POZOSTALÝM VYJADRUJEME ÚPRIMNÚ SÚSTRASŤ

Všetky záchranné zložky boli včera v poobedných hodinách vyslané k dopravnej nehode, ktorá sa stala na Dvorskej ceste II/1503 v Nových Zámkoch.

Z doposiaľ presne nezistených príčin vošiel vodič autobusu na železničné priecestie v čase, keď tadiaľ prechádzal vlak. Následne došlo k ich zrážke, pričom autobus rozdelilo na dve časti. Prvá časť zostala zakliesnená pod vlakom a druhú časť odhodilo vedľa koľajiska.
Pri dopravnej nehode žiaľ až sedem osôb z autobusu utrpelo zranenia nezlučiteľné so životom. Štyri osoby boli so zraneniami prevezené do nemocnice. Vo vlaku sa našťastie nikto nezranil.

Na miesto ihneď smeroval tím posttraumatickej intervencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre, ktorý poskytoval krízovú intervenciu príbuzným obetí.
Polícia v Nových Zámkoch začala v danej veci trestné stíhanie za zločin všeobecného ohrozenia v súbehu s prečinom usmrtenie a ublíženie na zdraví.
V mene Policajného zboru vyjadrujeme všetkým pozostalým úprimnú sústrasť.

- Článok pokračuje pod reklamou -

DÁVAJTE SI NA CESTÁCH POZOR, ŽIVOT MÁME IBA JEDEN!

zdroj: Polícia SR – Nitriansky kraj

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_imgspot_img

Ďalšie články

  1. Sa tam ide otrcat kokot šukaj colštok aj z dalšími policajnými papaláši. Prijebane kurvy .
    Snáď idú tiež busom

    3
  2. Koncom júla pracovníci čerpacej stanice na diaľničnom odpočívadle Štrba našli pri stolíku opustený ruksak. Po jeho otvorení zistili, že sa v ňom nachádza približne 300-tisíc eur. Prípadom sa zaoberá polícia, majiteľ peňazí bude musieť preukázať ich pôvod.
    Krátko po náleze sa na čerpacej stanici údajne objavil muž, ktorý tvrdil, že peniaze sú jeho. Podľa jeho vyjadrení vraj hotovosť našiel v dome po mame.
    Televízia Markíza uviedla, že ruksak na čerpacej stanici zabudol Štefan Hlinka, ktorý v súčasnosti pôsobí v dozornej rade štátnej Železničnej spoločnosti Cargo Slovakia. Denník Pravda sa ho pokúsil osloviť prostredníctvom štátneho Carga.
    https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/437734-statny-manazer-mal-v-ruksaku-300-tisic-eur/

    2
  3. Predpokladám, že minister aj s viceprezidentami tam išli len zavadzať radovým policajtom, ktorí si tam plnili úlohy.

  4. 7 mŕtvych… Keď je pravda, že boli chybné závory, ktoré sa otvorili a svetlá začali blikať na bielo, tak okamžite vyvodiť zodpovednosť u šéfa železníc a u ministra dopravy. Tak ako mal rovnako vyvodiť svoju osobnú zodpovednosť minister vnútra po atentáte. Tak je to zaužívané v civilizovaných krajinách.

    1
  5. Toto je Ficúrkovo. Tu je bežné že obvinený ľudia píšu trestný zákon pre seba a dostávajú ústavné funkcie. Ale na nich sa netreba hnevať. Dostali na to mandát ľudí po ich dôkladnej debilizácii.

    2
  6. Nehodu pri Dvoroch nad Žitavou pravdepodobne spôsobilo zlyhanie ľudského faktora, povedal minister dopravy Jozef Ráž. Vlak išiel po koľaji, kde podľa neho nemal čo robiť, keďže na nej bola výluka. Pri štvrtkovej nehode zomrelo sedem ľudí.

    „Mal si to niekto všimnúť, a nevšimol si to,“ povedal minister.

    Ráža doplnil aj generálny riaditeľ ŽSR Alexander Sako, podľa ktorého sa závora na priecestí zdvihla a šofér autobusu sa pohol dopredu. Keďže však vlak išiel po koľaji, ktorá bola vylúčená z prevádzky, tak systém nebol prepojený so signalizáciou na priecestí.
    „Predbežne to naozaj vyzerá tak, že vlak išiel po koľaji, ktorá bola uzavretá,“ doplnil ministra aj generálny riaditeľ Alexander Sako.
    Minister vylúčil, že by bola technická chyba na priecestí. Zopakoval, že niekto zo železničiarov „pustil vlak na koľaj, ktorá bola mimo prevádzky“.

  7. takže si to odserie nejaký najnižší železničiar, zákon padajúceho hovna. Ešteže na to prišli tak rýchlo, že to nebola technická chyba.

    1
  8. no, ono sa to možno bude prezentovať ako chyba jednotlivca – nejakého železničiara (to je najjednoduchšie) ale ono je to vo finále totálny procesný bordel ak „niekto zo železničiarov“ má možnosť pustiť vlak na kolaj ktorá je mimo prevádzky a ten vlak sa po tej kolaji može pohybovať x kilometrov bez toho aby si to niekto všimol…..ak by sa nestalo toto neštastie tak som zvedavý či by si niekto všimol že nám tu po uzavretej kolaji prefrčal vlak do maďarska, prípadne kolkým vlakom sa to tak podarilo…

    2
  9. mali by tam skosit tu vegetaciu, aby sa podobne veci neopakovali, nalavo aj na pravo sa kolajnice stacaju do zakruti, a vyhlad bránia stromy a kríky, neni sanca spozorovat prichadzajuci vlak aj ked ste uz na priecesti.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované