back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Teší ma, že zvíťazil nielen zákon, ale aj morálka.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Lenka Tichakova
Teší ma, že zvíťazil nielen zákon, ale aj morálka.
Niekoľkokrát som sa verejne vyjadrila, že ak by mal niekto z občanov bývajúcich na ulici Dr. J. Tisu problém s vybavením dokladov rada pomôžem – nemám problém odviesť do Žiliny, počkať pri vybavovaní a zaviesť domov.
Náš život sa skladá z rôznych životných skúšok, kde odhalíme svoj charakter.
Ulica pomenovaná po Jozefovi Tisovi bola nielen v rozpore so zákonom, ale bola aj nemorálna.
Ulice sa majú pomenuvávať po osobnostiach, ktoré našu krajinu reprezentovali pozitívne.
Jozef Tiso podpísal zákony, ktoré našich občanov zbavili základných ľudských práv a slobôd…ktoré spätne zlegalizovali deportácie.
Takýto človek si nezaslúži, aby po ňom bola pomenovaná ulica.
Zdroj:FB
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_imgspot_img

Ďalšie články

  1. Tabuľky s názvom klérofašistického farára , vojnového zločinca, konečne zmiznú z očí slušných ľudí. Zostanú však tí, ktorí túto zrudu , monštrum ešte aj dnes obdivujú a ukazujú čo znamená pre nich ľudský život.

    6
  2. Na Ukrajine majú za národného hrdinu Stepana Banderu, ktorého stúpenci majú na svedomí viac ako 100 tisíc obetí. Ale to našich pohoršených antifašistov a novinárov už nesere. Veď ešte také čosi, kritizovať Ukrajinu. Ale tuná sa zmenil názov ulice. Huraaaa.

  3. Podľa mňa, ulice by mali byť pomenované neutrálnymi názvami, aby neprichádzalo k takýmto rozbrojom. Každý má aj priateľa, aj nepriateľa. Každý má svoj názor a skúsenosti a podľa toho aj hodnotí. Aj u nás napr. ul. M.R.Štefánika bola ul.Malinovského, ul. SNP bola Mydlárska… Takto to pokračuje dookola. Podľa mňa by nemali byť pomenované podľa politikov, spevákov, hercov… a hlavne ešte žijúcich.

  4. Zmenil sa názov ulice. Huraaaa. Bude chleba lacnejší? V tej dobe a situácii aká v Európe vládla by aj mnohí dnešní hrdinovia držali hubu a krok a boli by radi, že vôbec sú. Dnes sa už ľahko mudruje a kritizuje.

  5. Pokial si vybavujem genezu tejto zalezitosti, tak byvaly specialny prokurator Lipsic trestne konanie v tejto veci voci poslancom OZ vo Varine zastavil. Generalny prokurator Zilinka trestne konanie nariadil obnovit. Mozno nejako pred rokom som to cital niekde. Som rad, ze vdaka jeho jasnemu hodnotovemu rozhodnutiu sud povedal jasne nie takymto provokaciam. Slovenska republika sa hlasi k odkazu demokracie a antifasizmu a na tomto priklade je dobre vidiet, kto tieto hodnoty v nasej spolocnosti do dosledkov ochranuje. Nemyslim tym teraz vsetky tie kauzy medzi politikmi. To su ich hry. Ja s nimi nic nemam ani z toho nic nemam. Jedni ako druhi pre mna. Ale za toto davam Zilinkovi jasne palec hore. Nech sa Jozkovi Gabcikovi lahsie odpociva. Ze jeho boj nebol marny.

  6. K Anonym 27. júna 2024, 17:46
    Niet žiadnych pochýb o tvojom správnom názore. Aj o už mŕtvom odvážnom mužovi, vojakovi, vlastencovi. Ale je už neskoro. Nevedomý národ / v tejto veci/ si nechá dobrovoľne napchať špiónov Vatikánu do ozbrojených zložiek / farári/ a ešte im za toto véééľmi dobre platí z našich daní. A to prosím pekne je údajne profesionálna armáda, bezpečnosť, hasiči. Keď majú nutkanie sa modliť a robiť si svoje ceremónie – prosím, ale v dobe osobného voľna! Ženičky v armáde mi hovorili, že keď sa chcú zašiť v pracovnej dobe zbehnú si za farárkom sa údajne vyrozprávať. A koľko že to stojí, Nuž potrápte sa a pozrite na také ministerstvo kultúry, koľko tam vysedáva všakovakých orgánov za naše peňáze.

    1
  7. Píšeš, len aby si písal. Čo chceš týmto tvojim komentárom povedať? Veď to nemá ani hlavu, ani pätu. Splietaš piate cez deviate. Keď chceš niečo napísať, píš zrozumiteľne a nie ako nejakú hádanku!

  8. Anonym 27. júna 2024, 17:46 – tu genezu si vybavujes po svojom.

    Podľa Lipšica je možné prejaviť sympatie k hnutiam potláčajúcim ľudské práva len aktívnym konaním, nie nekonaním.
    „Objektívna stránka skutkovej podstaty trestného činu prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd podľa § 422 ods. 1 Trestného zákona vyžaduje, že páchateľ verejne (alebo na mieste verejnosti prístupnom) prejavuje sympatie k skupine, hnutiu alebo ideológii, ktorá vykazuje znaky uvedené v citovanej právnej norme,“ uvádza v odôvodnení svojho rozhodnutia.

    Palec hore Zilinkovi ani nema význam komentovat…9

  9. Ved o tom hovorim. Jeden to nechal tak a druhy sa do toho vlozil a napravil to. Pravne sa da obkecat vsetko. Zilinkovi jednoznacne palec hore.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované