back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Šintavskej starostke Režnákovej poslanci znížili plat. Dôvodov mali dostatok

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Šintava | Včerajšie rokovanie obecného zastupiteľstva v Šintave bolo v prvom rade vážnou hanbou pre starostku Režnákovú. V rade druhom, presne odhalilo jej úroveň, charakter a motív pôsobiť v tejto vrcholovej funkcii v obci.

Ide jej o peniaze.

V bode 13. rokovania OZ prakticky 5 poslancov vyjadrilo nespokojnosť s jej prácou a poukázalo na konkrétne zlyhania starostky a pre jej pochybenia a neschopnosť vynaložené finančné prostriedky občanov navyše.

Na návrh poslanca Šimulčíka následne 5 poslancov ukázalo racionálny a pragmatický prístup a v súlade so zloženým sľubom sa správali zodpovedne – zahlasovali za zníženie platu starostke na základ stanovený zákonom.

Aby si bežný občan poberajúci 500 Eurový dôchodok alebo mesačne makajúci za 1000 Eur nemyslel, že starostku po znížení platu na základ uvidí v nedeľu žobrať pred kostolom –  starostka stále dostane 2,2 násobok priemernej mzdy v národnom hospodárstve, ktorá za rok 2023 bola 1430 Eur. Starostka si teda už po znížení mesačne príde na 3146 Eur. Stále ide nepochybne o plat v našom regióne veľmi dobre plateného menežéra, ktorý spravidla vo firme sedí na mítingoch ešte o 20.00 hod. večer a osud firmy mu nie je ľahostajný.

Na rokovaní OZ odznela informácia, že počas doby, čo je starostka na funkcii zo zákona jej bol plat zvýšený zhruba o 50%. Kto z vás občanov v práci za 6 rokov mal zvýšený plat o 50%?

- Článok pokračuje pod reklamou -

Starostka Režnáková na zastupiteľstve argumenty poslanca Šimulčíka označila za zavádzanie a nepravdu. Faktom je, že ďalšie argumenty doložili ďalší poslanci a hlasovaním potvrdili Šimulčíkom prednesené dôvody na zníženie platu. Kto teda zavádzal Šimulčík? Alebo starostka Režnáková?

Ešte tu máme štyroch poslancov, ktorí za zníženie platu nezahlasovali. Ide o Slavomíra Kloknera, Igora Vohlárika, Jozefa Valacha a Samuela Endresa. Sú oni za vlastné chyby v odmeňovaní v štátnej správe, alebo odmeňujú oni za chyby vlastných zamestnancov vo svojich firmách?

Ako je na tom starostka Režnáková?

Po návrhu na zníženie platu a napriek výpočtu jej pochybení a značnej čiastky, o ktorú v podstate pripravila obec, starostka povedala, že znížením platu v podstate o odmeny stratí motiváciu a bude robiť len to, čo jej ukladá zákon. Robila doteraz snáď niečo navyše?

Takže sumár: Vidím to tak, že starostka obce Šintava Stanislava Režnáková podľa vlastných slov a reakcií na rokovaní OZ, na post starostky nekandidovala z presvedčenia, že pre občanov chce niečo spraviť, obec posunúť dopredu, ale jednoducho pre prachy. O takomto plate sa jej nesnívalo s najväčšou pravdepodobnosťou počas celej profesnej kariéry a tých zhruba 500 Eur, o ktoré príde spôsobí stratu motivácie pre obec a teda občanov urobiť niečo „navyše“.

Pre úplnosť treba pripomenúť, že poslanec Šimulčík jej navrhol, aby sumu vo výške takmer 10 000 Eur obcou zapletenú prepustenej zamestnankyni (starostkou neodborne pripravená výpoveď)  jednoducho vyplatila do pokladne obce, čo u Režňákovej nadšenie nevzbudilo. Skôr sa tvárila, že túto oprávnenú požiadavku poslanca chrániaceho záujmy občanov nezaregistrovala. Znížením platu starostke obec ušetrí aspoň časť ňou premrhaných peňazí.

Otázka na záver: Ako bude vyzerať práca starostky teraz, keď to s odmenami sme videli počas takmer 6 rokov?

- Článok pokračuje pod reklamou -

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_imgspot_img

Ďalšie články

  1. To sú mi veci ! !!! V jej prípade o nič iné nešlo, iba o peniaze. Veď sa nehanbila povedať pred poslednými voľbami, že: “musíte ma voliť a ja to tam už do dôchodku doprdím”.
    Tak jej záležalo a záleží na dedine. A čo majú sľúbené tí zúfalci čo nezahlasovali? Lebo to čo vám ona niekedy sľúbila, to vám nikto nemôže dať.

    7
  2. Na webe obce bol oznam o konaní osláv výročia založenia obce s dnes tam už nie je.
    Aj za tým je zrušenie navýšenia platu starostky?

    5
  3. Je dosť možné, že starostka už nebude robiť vôbec nič navyše. A nič s ňou nepohne. Neobhajujem, len konštatujem.

    3
  4. Toto sme mali vedieť pred voľbami.Dostala by hovno a nie hlasy našej rodiny.

    6
  5. A kedy robila niečo užitočné. Odvtedy čo stala hradnou pani len rozdrbala celý domov, povyhadzovala kvalitné zamestnankyne, alebo niektoré odišli aj dobrovoľne, lebo sa k nim chovala ako k handrám. Nič iné ju nezaujímalo, len ako zlikvidovať bývalú vedúcu, no nakoniec sa jej to podarilo ale to bol pre ňu veľmi zlý krok. Bude teraz tŕpnuť, čo ju ešte čaká a neminie. A verím tomu, že neminie. Pácha samé zlo,a to musí byť nejakým spôsobom potrestané, veď stačí pozrieť na ten jej úbochý ksicht.

    5
  6. No náš poštár to mal sľúbené a namierené do ZOS, len mu to asi “vyfúkla “p. Drábiková, odišiel do Seredi.
    A že starostka už nebude robiť nič navyše? Veď nerobila ani to čo má.

    5
  7. pán majko vy viete ako starostka chcela zamestnať dcéru v škole? spýtajte sa starých poslancov jako penila. to neni protizákonné???????? prepáčte nepodpíšem salebo sláva je pomstychtivá

    4
  8. Vážení aj tí nevážení. Starostka obce – tej vašej – je iba vizitkou tých, čo si myslia, že na miestnej úrovni budú iba ryžovať. Teda, obec /rozumej aj mesto/ je minimálne na 2 . až x tom mieste. Mali ju ihneď odvolať a nie jej ešte núkať peniaze daňových poplatníkov. A bohužiaľ na Slovensku je takých ,,šéfov,, až až.

    2
  9. a s Bruchom si bol spokojný? keď rozhadzoval 65 000 na odmenách?
    a vedel že most bol len otázkou času kedy ho zavrú? Prečo netlačil na SSC,aby bolo všetko nachystané aby keď sa zavrie,začne sa hneď s opravou ako v Hlohovci….?

    3
  10. Každému kto kandiduje na starostu alebo primátora ide o prachy.Bohužial taká je doba.Žijeme v kapitalizme.

    5
  11. Vohlarika Kloknera Valacha Endresa tiež zbaviť posl. Platu škodne..ale Vohlarik vie prečo tam sedí..

    5
  12. ved strosta nieje dozivotna funkcia, dokonca nemusi ostat ani cele obdobie na ktore bola zvolena, ak toho maju ludia dost je v pohode na mieste milu pani zbavit bremena starosti o obec.

    6
  13. Ani s bruchom som nebol vobec spokojny,no bol o chlp lepsi,zvladal aspon zakladne veci,pokosit,vycistit mesto a ako prve ked nastupil do uradu si nezdvihol plat ako tento neborak.Ak teda brucho kradol ako sa tu na SOL pise,tak sa pytam preco nie je sudeny a odsudeny?Kurbel ked nekradne nedava tucne odmeny tak sa znova pytam kde su tie vystavacne peniaze?

    1
  14. Ako každý kto začína mal by dostať čas na otukanie aj v politike platí pravidlo prvých 100dni. Pani Reznakova je vo funkcií už druhé volebné obdobie a už by mala vedieť ako funguje obec. Každý má právo na chybu ale chybu je potrebné si priznať a prejsť sebareflexiou a nie sa urážať pretože tu nejde o starostku ale o občanov.
    Na druhej strane by bolo potrebné aby celý obecný úrad aj s poslancami ťahali za jeden povraz a nie sa tam hádať kto má väčšiu pravdu lebo to nikomu neprospeje.

    2
  15. 20.54
    Blbo sa pytas a blbosti kecas.
    Ten neborak, ako ho volas si nezdvihol plat. Plat mu priznali poslanci. V zmysle zakona.

    1
  16. Kto by bol podľa Vás diskutujúcich vhodní kandidát /tká na budúceho starostu/tku? Dajte tip na niekoho z terajších poslancov, alebo aj okrem poslancov.

    1
  17. Pani starostku poznám osobne. Keby som ju nepoznal, o nič neprídem. S ňou sa ani komunikovať nedá. Ešte ako tak telefonicky , ale počítajte s tým, že vám povie, že ide alebo má rokovanie, a osobne? Aby sme vybavovali úradné veci pri cigarete na dvore úradu?
    Už po vzhliadnutí videí každý normálny človek si všimne to jej vyjadrovanie , neustálé vyhováranie sa na niečo. Napadá ma pritom – kto chce robiť hľadá spôsoby a kto nechce, hľadá dôvody. Dobre p. Šimulčík povedal , že starosta musí byt lokálpatriot a musí žiť pre tú obec a jej občanov a nie že ona sama povie , že pre ňu teraz to nebude motivujúce. Čisto jej ide len o peniaze. A príjem má nadštandardný aj po znížení.

    1
  18. P. starostka nech zaplatí z vlastného vrecka obrubníky a tiež, nech sa jej zosobní 10.000 € za neoprávnené prepustenie zamestnankyne! Keď ľudia vedeli čo je zač´,prečo ju znova volili? Keď pracovník urobí v práci chybu, sa mu to zosobní. Takže funkcionári si môžu robiť čo chcú a užívajú si imunitu voči trestnému stíhaniu.

    1
  19. Prišlo ku kurióznej situácii, starostka vytiahla ako za covidu bez odmeny makala s pani zástupkyňa zistí, že plat jej bol zvýšený o 15 za práce pri covide a berie ich dodnes, keď covid už nie je pandémia …

    1
  20. Prišlo ku kurióznej situácii, starostka vytiahla ako za covidu bez odmeny makala a pani zástupkyňa zistí, že plat jej bol zvýšený o 15 za práce pri covide a berie ich dodnes, keď covid už nie je pandémia …

  21. Ten spomínaný poslanec to je ten čo chodí “na obec “ vo vygajdaných teplákoch?

  22. Pre kandidát.
    Najvhodnejší človek pre funkciu starostu by mal byť hlavne Šintavan dušou a srdcom. Človek, ktorí sa tu narodil a vyrastal, má tu rodinné väzby a nie je mu jedno čo sa robí v Šintave. Mal by byť sčítaní, rozumný, sebareflexífny, nepovyšinecký. Občas by si mal zašpiniť ruky od práce spolu so zamestnancami obce a hlavne by mal mať motiváciu a chuť!
    Motivácia pre obec je najdôležitejšia aby sa nestrácala na zbytočných vojnách medzi poslancami a už vôbec nie na nezmyselných hádkach ako sme boli dlhé roky svedkami Jurčaga vs. Holička
    Nového starostu/tku bude čakať veľa zameškanej práce!
    Ľudia by sa mali viacej zaujímať o zastupiteľstvo, mali by chodiť na schôdzu obce a pýtať sa prečo, kedy, ako!
    Takto si ľudia vybijú svoju frustráciu a nič sa nezmení!
    Príde nový starosta a entuziazmus mu vydrží zopár mesiacov lebo sa zo strany poslancov a občanov nič nezmení.

    4
  23. A ona tam ešte stále je? Keby mala svedomie, tak dávno odstúpi. Ale, že neodstúpila deň po tomto zastupiteľstve, tak môže začať chodiť po kanáloch. Že bude robiť len to čo jej zákon ukladá? Toto vyjde verejne z úst starostky, ktorá má reprezentovať obec čo najlepšie? A ešte tie rozčapené nohy pod stolom, bože. Že ju hanba nefackuje. Ale čo prachy sú prachy…

    4
  24. Áno ten vo vygajdanych teplákoch je Vohlarik..toho myslíte…no ten teraz spieva s ňou lebo ju potrebuje k svojej podnikateľskej činnosti..ale počkajte naseru si do cepcov …len počkajte..

    1
  25. Pre Kiko
    Dajte meno, toho kandidáta treba nájsť, presvedčiť, povzbudiť, podporiť, pomôcť
    Z terajších poslancov Šimulčík nechce, Endres, Klokner, Valach – v žiadnom prípade, Vohlárik nie je vzhľadom na svoj biznis vhodný, Herceg je pre veľa ľudí čudný, Drábiková asi nemá podporu v obci, okrem toho nie je Šintavanka, má svoj dobrý biznis, Hanáková a Jurašiková ?? Sú slušné, ochotné, nekonfliktné, nepovýšenecké, vedia si naštudovať, hlúpe nie sú, len im chýba odvaha, tak neviem

    1
  26. Pre Kandidát
    Dobré zhodnotenie, ešte je tu pani riaditeľka školy, pokiaľ by sa rozhodla pomôcť dvom vyššie spomínaným poslankyniam, alebo pán Šimulčík dobrovolne nasilu.

    1
  27. Kandidát.
    Chcelo by to mladú osobu a nie ľudí pred dôchodkom aj keď nechcem uraziť starších ľudí.
    Mladú osobu, lepšie osoba, ktorá má rodinu a býva v Šintave.
    Istotne takí ľudia existujú, horšie je, že chuť kandidovať je veľmi malá.
    Aby sme si nevolili menšie zlo, lebo už sa pohybujeme v bludnom kruhu 20 rokov a okolité dediny „napr. Dolná Streda“ nás odbehli kým sa v Šintave riešili egá.

  28. p. Majko, GDPR nič ? Toto je len lov na štvanú zver . p. Režnáková , dohodnite s p. Majkom ,ako to urobil p. Kurbel v Seredi a bude pokoj . Týchto pár nespokojných je skutočne málo na to ,aby sa pani starostka mala zbaliť a odísť. Je úplne pod ľudskú úroveň vyťahovať koľko zarába starostka ,vyťahovať to cez verejné médium a provokovať tým . Žiaľ typický prostriedok ,ako ľudí naštvať.
    Pre p. Šimulčíka – verím ,že v budúcich voľbách budete kandidovať iba vy ,aby Vás ľudia zvolili . Nenávidím totiž ľudí ,ktorý vedia iba kritizovať a poukazovať na chyby iných . To máte rovnaké ako p. Majko ,ten to ale skrýva za novinársky preukaz.

    2
  29. U nás sa primátorovi navýšil základný plat hneď pri nástupe do funkcie, tak možno by sa malo konať po vzore Šintavy. Keď už za nič iné, tak nezvládnuté kosenie je dobrý príklad, kam by sa úspora použila.

    3
  30. Ponúknem meno. P. Čambál. Celý život čestný policajt. Navyše po tom, ako chytil s p. Šipekym do rúk veslovanie, celý projekt krásne rastie. Viem, že veslovanie ja v Šintave politická téma ale ide o mladého, skúseného človeka so zápalom pre šintavu a dosiahnutým výsledkami v konkrétnom prípade.

    4
  31. No to nie ke zly nápad.aj ja som za to ze by tam mal byt kto byva vŠintave a ma rodinu.za mna Miloš Hracho by mohol byt starostom.kludne ho budem volit aj.tak Miloš šup šup aby si uz kandidoval.

  32. Hracho…prepáčte…v žiadnom prípade…otvorím chladničku a toto Hracho aj Júlu na mňa vyskočí..Julu s dudlom..už je trápny.

  33. No tak – nápad s Hrachom – “sto bodov a tuš”. Ale ako vtip dobré. “To už ozaj nestačilo ? Už sa mi začína pri mene Hracho vyhadzovať koprivka. Nech si robí len pekne to čo robí. A aj veslári nech sa venujú veslovaniu. Veď už im starostka naliala dosť peňazí .

    2
  34. Šimulčík a starosta?! Ochranujte nás predtým všetci svatí. Hned sa odstahujem z dediny

    3
  35. Počula som, že Sláva je ochotná sa obetovať a kandidovať ešte jedenkát, Obeta by bola v tom, že by brala dôchodok aj plat starostu…

    1
  36. Takže aby ste boli v obraze, starosta je verejný činiteľ volený občanmi obce, preto môže a musí byť plat verejne známy. A za tú prácu čo (ne) odvádza, tak to je až príliš veľa. Ale kľudne choďte kandidovať vy,čo tam núkate niekoho aby išiel kandidovať,potom uvidíme ako bude obec napredovať a môžeme porovnať. A na to sú tam poslanci, aby poukazovali na chyby, ktoré starosta robí a ona musí vedieť prijať aj kritiku a mala by vedieť uznať aj chyby, ktoré urobila. Ale jej hrdosť jej to nedovolí. A je odporne arogantná.

    1
  37. Ako som čítal, Šimulčík nechce ísť kandidovať. Za posledných 10 rokov nikto z poslancov zo strachu neotváral také dôležité veci ako je aj zníženie platu. Všetci sa báli. Myslím si, že tam je užitočnejší.

    3
  38. Čo sa poslanec má čo báť starostky? Ona ho neplatí a poslanec nie je jej zamestnanec. Tak čo za bábovky tam poslancujú?

    1
  39. Simulcik je znama firma. Spýtajte sa v obci, odkiaľ prišiel do Sintavy ako rozostval ľudí tam. Pan spravodlivý. Sama kritika. Ako to vyššie niekto spomenul. Len hľadať chyby ale tie sa stanú vždy keď sa niečo robí aj nechtiac alebo neuvedomelom. Ale on hneď ukamenivat blížneho za chyby. Jaj tento starotakonnik. Ale len na druhých chyby su vsak…
    Žiaden starosta nie je ideálny a každý musí ráta ze bude tŕňom v oku. Ľudia ale zabudli, že zveľaďovať obec dokáže keď aj ľudia budú nápomocní a nebudú sa ohovárať za hovadiny. Ja Sintave fandím za každého starostu.

    3
  40. Všade je to asi rovnaké. V dobrej viere volíte toho, o kom si myslíte, že to bude lepšie. Ale ako prax ukazuje, len čo ujme vesla, dávno zabudne na sľuby a robí si po svojom. Zabudol vôl, že teľaťom bol. Tvária sa, ako vládcovia vesmíru. Preto ťažko radiť koho voliť, lebo nikto nevidíme do hlavy druhého čo zamýšľa urobiť.

    3
  41. vopred by som ľutovala každého rozumného človeka,ktorý by sa dobrovoľne dal na starostovanie. Toľko zloby, závisti,pretvárky, čo je v týchto ľudoch to je hrôza!! Pán Šimulčík by bol blázon,aby z práce, kde je vážený, išiel s kožou na trh, čítanie komentárov, ako sú tu vyššie, to chce silný žalúdok. Hracho, ktorý vedie dobre svoju firmu, a ktorému ešte aj cumel v ustach jeho decku závidí nejaká primitívka, by bol tiež dobre strelený,veď by ste ho na kopytách rozniesli, vy dobráci. p.Jurčaga si zažil svoje, dobrý človek, ktorý si nezaslúžil toľko zloby. Spomenuli ste tu p.Hanákovú, vzdelaná a šikovná žena, nechcem vedieť, čo by ste tu po pol roku na ňu a jej rodinu vypisovali. A pritom stačí ísť na zasadnutie obce a tam v diskusii povedať, čo len chcete. Nie to radšej tu budete anonymne vypisovať a ventilovať svoju úbohosť a neschopnosť. A preto takto vyzerá aj naša krajina, za klávesnicou je každý frajer, a v skutočnosti radšej nekomentovať. Veď obrazom nášho ľudu, je naša vláda a to je teda riadne silná káva.

    3
  42. Pana Hracha mozete vsetci akurat tak vyfajcit co mu vsetci zavidite co dokazal ved budte taky frajeri mate moznosti ukzat co dokazete Milos je frajer a pomoze cloveku ako moze

    0
  43. ok ,teda naspäť k p.Režnákovej, ak pochybyla, je nutné, aby si priznala vinu. Na druhej strane, musíme uznať, že v obci vidieť aj jej snahu. Obec ožila, poriadaju sa rôzne akcie, dole sa urobila cesta, oproti Tvarožkových je krásne upravená plocha. Stavaju sa nové domy, snáď vzrastie aj počet obyvateľov, aby naďalej v pohode fungovala škola a školka. Skúste dopísať aj pozitívne veci. Tie nepríjemné nechajte na poslancov, nato sme ich zvolili,nech nás zastupujú.A ak sa vám nepáči, chodte na zastupiteľstvo a tam sa vyjadrite.

    1
  44. Karolína každá minca má dve strany, aj funkcia sa dá vykonávať dobre alebo zle.
    V obci mám skúsenosti s tromi starostami,
    Prvá pozitívna, druhá s tretia veľmi negatívna.
    Podstatné ku správaniu súčasnej starostky verejne vyjadrila na zastupiteľstve vami spomínaná poslankyňa s môžem to potvrdiť.
    Určite táto stránka ako aj FB obce skresľujú stav v samospráve a pravda je niekde uprostred a tú ukážu voľby.

    2
  45. 28. júna 2024, 9:09
    Prosím, nech píšu občania, len vami spomínaný pozemok nie je dobrý príklad, nakoľko úprava obecnej zelene vyplýva priamo zo zákona s tiež sa treba pozrieť, ako sú na tom ostatné časti obce.
    Kultúrne podujatia by sa mali realizovať len do výšky voľných zdrojov. V minulom sa robili stretnutia rodákov vysokoškolským vzdelaním,ale boli zrušené, vraj nebolí na akciu peniaze.
    Už tu niekto spomenul Dolnú Stredu, pozrite sa na mape , koľko domov tak bolo postavených v posledných rokoch.
    Tiež opravy ciest sú x pohľadu bezpečnosti nutnosť nie rozvoj.
    Ešte by sa dalo napísať aj k realizovaným projektom …

  46. Dobre, že je tam Šimulčík a ešte 2-3 poslankyne, ktoré poukazujú na jej chyby. Nie ako tí vnútra i, ktorí jej len prikyvujú. Na čo sú tam? Samozrejme, ten, kto robí, urobí aj chybu. Ale permantne? Keby si aspoň niečo uznala, ale kdeže, jej cynizmus a sebavedomie jej to nedovolí. Robí z druhých neschopných. Najlepšie by urobila, keby odstúpila, zla už napáchala habadej. Nech sa ide starať o babu (mamu), krajšie slovo pre ňu nemá. Surová osoba, fuj.

    1
  47. Je verejný činiteľ ,zverejňuje svoje majetkové priznanie , vidí to každý ,ale verejne o tom písať a poukazovať ,používať to ako štvavý prostriedok nepatrí do kultúrnej spoločnosti . Toto médium poukazuje na veľa vecí , ale toto je hlboko pod čiaru. Kritizovať a kritizovať je to najjednoduchšie čo existuje . Ako som písal ,neznášam ľudí ,ktorý iba kritizujú ako spomínaný poslanec obecného zastupiteľstva . Ak si myslí ,že to vie lepšie prečo nekandiduje ? Odpoveď : pretože by kritizovali a on nevie zvládnuť kritiku a vôbec nie ju prijať . V tomto prípade takýto človek nech vystúpi z verejnej funkcie a drží radšej ústa . Je ťažké prijať zodpovednosť a obhájiť si ju. Historicky vieme ,akých starostov mala Šintava . Ktorý bol podľa obyvateľov najlepší ?

  48. Viete , takejto funkcii si nemôžete dovoliť so všetkým sa držať okolo krku ( v dobrom ) ,pretože Vás zožerú . Odstup a prirodzený rešpekt je absolútne na mieste a je na ľuďoch ,ako sa na to pozerajú . Váš pohľad ste napísal a je to smutné . Poznám veľa starostov v okolitých mestách a dedinách ,ale nechodím otravovať ,ani na kávičky ,pretože rešpektujem ich pracovný čas a absolútnu stratu osobnej a rodinnej slobody. Pretože tento primitívny národ si myslí ,že pokiaľ je vo funkcii kamarát ,tak ja môžem všetko a potom ,keď ho dotyčný upozorní aby sa trocha uvedomil ,že nie je možné všetko ,je okamžite urazený a neguje dotyčného bývalého kamaráta všade

    1
  49. 28. júna 2024, 12:28
    Celý komentár stratil na hodnote výrazom primitívny národ, ⁉️

    0
  50. Hodnota práve že stúpla. Vidíme to na parlamentných voľbách a na našej histórii . Sme nepoučiteľný , veľa ľudí ……. , škoda reči .

    2
  51. Pán Majko, prečo nekandidujete vy a neukážete celému svetu ako najlepšie to viete robiť ???

    1
  52. Prečítal som si komentáre a mám potrebu zareagovať. Ospravedlňujem za, že obšírnejšie.

    1, Prečo som navrhol zníženie platu? To, že niekto urobí chybu/y, je úplne normálne. Keď v práci urobíme chybu, ktorú zamestnávateľa stojí 10 000 eur, tak vás šéf určite nepoklepká po pleci a nepovie, že je to dobé a chyby sa stávajú. Možno tú druhú časť vety vám povie, ale dodá, že tých 10 000 eur zaplatíte. A to bez reptania. Zdá sa Vám to logické? Možno sa Vám to stalo? Prečo potom sa niektorí čudujú, keď to poslanci za obec vyžadujú? Pani starostka mohla prísť a dať do pokladne obce 10 000 eur a zrejme by si získala úctu. Snažila sa veci pozametať pod koberec… Vtedy muselo zasiahnuť obecné zastupiteľstvo.

    2, Treba si všimnúť, že za zníženie platu hlasovali aj poslankyne p. Hanáková a p. Drábiková. Obidve boli v blízkosti p. starostky ako jej zástupkyne a videli, ako je to s tou „odbornou“ prácou. Zrejme tá výkonná „práca“ nebola až taká výborná. Lepší dôkaz o kvalite práce zrejme ani nepotrebujeme.

    3, Poslanci musia brániť a hájiť záujmy obce. Zníženie platu nebolo osobné, ale chránili sme záujem a finančné prostriedky obce. Urobené chyby neboli iba chyby, ale ekonomické chyby, ktoré boli nevýhodné pre obec. Jednu z posledných pomenovala p. Hanáková – elektronická informačná tabula za cca 10 000 eur. Potrebujeme ju? Nemáme kde peniaze dávať? Veď väčšie mestá ju považujú za zbytočnú alebo drahú. Starostka neinformovala poslancov a takto neefektívne podľa nás použila peniaze. Nie svoje, ale obecné. Je to hľadanie chýb alebo poukazovanie na neefektívne plytvanie obecných peňazí? Veď každý robíme chyby, len kto ich zaplatí… Ak by nebolo toľko ekonomických chýb, zrejme by nebolo na ne poukazované. Peniaze sú nás všetkých, nie iba starostu/tky.

    4, Ešte k zveľaďovaniu obce. Som rád, že niektoré veci sa nám daria. Treba však poukázať, že bez schválenia a predebatovania poslancami aj v zastupiteľstve by to najčastejšie nebolo. Poslanci schvaľujú peniaze na rozvoj, starostka ho realizuje. Ak teda na niečo poslanci neschvália, môžete ich kritizovať, ale ak je investícia odfušerená (napríklad na novej ceste stojí voda), treba sa obrátiť na starostku, ktorá mala na starosti realizáciu investície (schválenej poslancami), ako aj reklamáciu diela. Tak je to rozdelené. Občania volia starostu, aby realizoval vôľu občanov (cez poslancov).

    5, Niektorí v diskusii poukazujú, že kritizujem a hľadám chyby. Je to úsmevné. Iba chránim vaše/naše peniaze. Ale buďme trocha praktickí. Napíšte mi 3 (slovom tri) kritizovania, ktoré by neboli pravdivé a nemali by nevýhodný (ekonomický) dopad pre občanov obce Šintava.

    1, V roku 2021 som mal dôvod, aby som nehlasoval za zvýšenie platu starostu. Dôvody si môžete prečítať tu a sú stále platné: https://www.archiv2.seredonline.sk/2021/03/12/sintava-preco-som-nehlasoval-za-zvysenie-platu-starostky-o-15/

    6, Ak mi budete odpovedať, poprosím o podpísanie sa menom a priezviskom. Nehanbime sa za svoj názor.

    Ján Šimulčík, poslanec OZ

    2
  53. Všetko pravda a ďakujeme že ste poslanec p. Šimulcik…len jeden dotaz mám načo tam SEDI poslanec čo neotvoril ešte ani raz ústa,a Vám držím palce…dobrá praca

  54. Skutočne, ak jej dve zástupkyne hlasovali za zníženie platu, tak asi na tom Režnáková musí byť pracovne veľmi zle. Ich hlasovanie musí byť pre ňu väčšie poníženie ako zníženie platu.

  55. Krásna mediálna štvanica na starostku, kydanie, osočovanie, každého vlastné pravdy, názory a postrehy, všetci vedia čo sa má, ako sa to má robiť, nech už urobila chybu akú urobila, zodpovie si ju, nemusíte ju tu linčovať, je to človek….

    1
  56. Áno Endresa..aj pán Kloknera nenamuti vodu..jak acylpirin..ani neublíži ani nepomôže..tiež tam nemajú čo robiť ako ich veličenstvo… celé zle…

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované