back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Župa ocenila osobnosti Trnavského kraja

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

TT SK |MM|  Trnavská župa v priestoroch Divadla Jána Palárika v Trnave počas slávnostného galavečera odovzdala výročnú Cenu Trnavského samosprávneho kraja viac ako štyridsiatim osobnostiam a kolektívom. Najvyššie župné ocenenie si z rúk trnavského župana Jozefa Viskupiča prevzalo 28 jednotlivcov a kolektívov, pričom súčasťou oceňovania bolo aj odovzdanie Ceny predsedu Trnavského samosprávneho kraja, ktorú získalo 13 jednotlivcov a kolektívov.

Rozhodli sme sa opäť oceniť osobnosti, ktoré svojim prístupom, profesionalitou a zodpovednosťou vo viacerých spoločenských oblastiach života posúvajú náš región dopredu. Sme hrdí na to, že v Trnavskom kraji máme tak úspešných, inšpiratívnych a rešpektovaných ľudí v oblastiach, ktorých mimoriadny prínos k rozvoju kraja je nespochybniteľný. Sú to vedci, pedagógovia, lekári, športovci a ďalší, ktorí sa presadili a uplatnili doma aj vo svete. Tieto osobnosti vytvárajú kvalitné, atraktívne a prívetivejšie prostredie pre všetkých,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič, ktorý laureátom najvyššie župné ocenenie odovzdal.

Cena Trnavského samosprávneho kraja pokrýva sedem kategórií, a to školstvo, kultúru, šport, zdravotníctvo, sociálnu starostlivosť, dopravu a občiansku spoločnosť. Udeľovaná je za prínos k rozvoju kraja v humanitárnej, charitatívnej, vedeckej, pedagogickej, kultúrnej, umeleckej, publicistickej oblasti, v oblasti sociálnej starostlivosti, verejnoprospešnej, podnikateľskej, technickej a športovej činnosti, ako aj za prejavy statočnosti, ľudskosti a hrdinstva. Súčasťou ocenenia je umelecké dielo a aj finančná odmena.

Tento rok získala ocenenie aj Viera Drahošová, archeologička, kurátorka, autorka publikácií a šéfredaktorka vlastivedného časopisu Záhorie, ktorá bola riaditeľkou Záhorského múzea v Skalici 27 rokov. V kategórií šport bola ocenená úspešná atlétka Viktória Forster, ale aj bývalý olympionik a medailista z majstrovstiev sveta, kladivár Libor Charfreitag. Cenu si prevzal aj kolektív urgentného príjmu Fakultnej nemocnice v Trnave, dekan Materiálovo-technologickej fakulty STU v Trnave Miloš Čambál, ale aj občiansky aktivista a politik Pavol Demeš.

Cenu predsedu TTSK si prevzala Zuzana Krištofíková, ktorá pracuje v zariadení pre seniorov Harmónia v Hlohovci. Jej snahou je neustále zlepšovanie podmienok pre klientov zariadenia ale aj pre zamestnancov, ktorí realizujú poskytovanie sociálnej služby v rámci svojich profesionálnych a ľudských možností. Ocenená je aj Dania Dietler, ktorá pracuje v Slovenskom červenom kríži – územný spolok Senica od roku 2018 ako garant a odborný pracovník Nízkoprahovej sociálnej služby pre rodinu a deti v Senici, o ktorej zriadenie a fungovanie sa výraznou mierou osobne zaslúžila.

Zoznam všetkých ocenených: Príloha k uzneseniu – oceňovanie osobností

- Článok pokračuje pod reklamou -

Mená ocenených laureátov Cenou TTSK schválili krajskí poslanci na zasadnutí Zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja, pričom nominácie mohla posielať aj verejnosť. Cena TTSK sa každoročne udeľuje za mimoriadny prínos k rozvoju kraja.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_imgspot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované