back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Dopravné akcie na najbližšie dni

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Prezídium PZ SR |MM|  S cieľom eliminovať z ciest vodičov porušujúcich dopravné predpisy a ochrániť životy nevinných účastníkov cestnej premávky sa Policajný zbor opäť zapojil do dopravno-preventívnej akcie realizovanej organizáciou ROADPOL. Tento týždeň je zameraná predovšetkým na odhalenie vodičov pod vplyvom alkoholu a omamných látok.

Polícia neustále upozorňuje a pripomína aj teraz, že vodiči pod vplyvom alkoholu v žiadnom prípade na cesty nepatria. Jazda v opitosti nad jedno promile je trestný čin, za ktorý hrozí až ročné väzenie. Takéto prípady budú policajti riešiť nekompromisne. Samozrejme ak zistia aj iné priestupky, budú ich hneď riešiť tiež.

Polícia pripravuje aj ďalšie akcie, aby na cestách vyhasínalo čo najmenej nevinných životov. Nie je to len v rukách polície, aj keď prax ukazuje, že vodiči jazdia vzorne, len ak sú na cestách aj policajti. Vyzývame preto všetkých účastníkov cestnej premávky na opatrnosť, predvídavosť a zodpovednosť.

Taktiež každé krajské riaditeľstvo Policajného zboru plánuje dopravno-bezpečnostné akcie s ohľadom na miesta a časy, kedy najčastejšie dochádza k tragickým dopravným nehodám. Do konca júna trvajú opatrenia na zvýšenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky s cieľom znížiť počet dopravných nehôd s následkami na živote a zdraví.

Viac policajtov bude v teréne aj na konci školského roka, aby zaistilo bezpečnosť školákov. Preto budú policajti velení do služby najmä v okolí škôl a na cestách v ich blízkosti.

O opatreniach polície, ktoré pripravujeme počas letnej turistickej sezóny, budeme tiež informovať vopred.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Od začiatku roka evidujeme 4 979 dopravných nehôd, pri ktorých sa ťažko zranilo 326 osôb. O život prišlo 112 osôb, z nich bolo 12 motocyklistov, 26 chodcov a jeden cyklista. Pre porovnanie v rovnakom období roku 2023 bolo 4 950 nehôd, 370 ťažko zranených osôb a 100 prišlo o život.

 

- Inzercia -spot_imgspot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované