back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Dal prednosť chodkyni, no kolobežkára si na priechode asi nevšimol – Objektívmi kamier Mestskej polície, 19. časť

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Na videu je zachytená nehoda, kde vodič motorového vozidla nedal prednosť na prechode pre chodcov osobe idúcej na elektrickej kolobežke. Na tejto situácii je zaujímavé, že vodič vozidla ukážkovo dal prednosť chodkyni idúcej cez priechod a ďalej si už pravdepodobne nevšimol kolobežkára, ktorý vošiel neskôr na priechod.

Pre vodiča elektrickej kolobežky platia podľa zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke rovnaké pravidlá ako pre cyklistov. Vodič elektrickej kolobežky môže podľa zákona jazdiť vpravo po cyklotrasách a chodníkoch; v prípade, ak tie nie sú dostupné, tak po pravom okraji vozovky, prípadne po pravej krajnici. Majiteľ elektrickej kolobežky nesmie viesť kolobežku bez držania riadidiel, ťahať za ňou iné predmety, ktoré by sťažovali riadenie kolobežky. Kolobežkári môžu jazdiť po chodníkoch, musia však jazdiť veľmi pomaly a dodržiavať rýchlosť chôdze.

Z tohto prípadu si treba zobrať iba ponaučenie, že vodič vozidla musí mať istotu a riadne sa presvedčiť, či v mŕtvych uhloch nemá chodcov, kolobežkárov alebo iné vozidlá.

Veľmi málo stačí, aby došlo k nešťastiu. Sekundy rozhodujú! Buďte pozorní, zodpovední a vždy sa radšej 2 krát sa presvedčte či môžete prejsť križovatkou.“ – uviedla k prípadu Mestská polícia Sereď.


Pozrite aj:

Aj po Seredi sa potulujú podvodníci – dôchodkyni predstieral pomoc, no nakoniec ju mal okradnúť – VIDEO

- Článok pokračuje pod reklamou -

 

Bezpečnosti na cestách a prevencii sa venujeme tu:

Ďalšie nehody a incidenty zachytené objektívmi kamier MsP si môžete pozrieť tu:

Objektívmi kamier Mestskej polície

 

- Inzercia -spot_imgspot_img

Ďalšie články

  1. Dúfam, že ten nemúdry kolobežkár si do smrti zapamätá, že nemá čo lietať po prechodoch a to ani vtedy, keď už sám bude po prechode.Dnes trest 15 x zdravas Maria.

    13
  2. Pud sebazáchovy nula. Teliatko si myslelo,tak ako kopec iných na priechode, že je nesmrteľné.

    4
  3. Akú prednosť a komu malo dávať auto? Keď pre kolobrndárov platia pravidlá ako pre cyklistov , tak predsa kolobezkár musí zosadnúť z kolobežky . Je očividne že ani neisiel na tej kolobrnde rýchlosťou kroku.
    Tak sa pýtam či kolobezkár dostal pokutu a majiteľ auta , ktorý v tom bol nevinne si nárokoval preplatenie poškodenia auta.

    25
  4. Dobre spravil,takato situacia sa tu riesila,tlsta kolobezkarka to napalila do audiny na prechode,,prevalila pankovi dvere este sa rozculovala,ze je na prechode,policajt jej to vysvetlil,skodu musela uhradit.

    16
  5. Vodič vozidla reagoval správne, nakoľko sa na priechode nenachádzal už ďalší chodec, takže nebolo komu dať prednosť.

    12
  6. Lietajú ako z reťaze odtrhnutí aj na chodníkoch. Preletí okolo vás a už zostáva len vás zramovať. Nevedia sa do kože vmestiť.

    9
  7. Vina kolobožekára, asi by mal ísť k očnému že si nevšimol že sa to auto rozbehlo a ide a že očividne nezastaví.

    3
  8. Nebudem komentovať príspevok ani účastníkov tejto dopravnej situácie, ale treba sa už zamerať na kolobezkarov a bicyklistov ako jazdia po chodníkoch!
    Novinka na cestách v Seredi , bicyklista idúci po ceste to sprepáčenim jebne pri Vás na prechod a vy akože nič na prechode, zrazu cyklista a ešte sa rozčuľuje že ma prednosť ?
    Ľudia kam sa tak ponahlate?
    Fakt Vám hrabe?
    Treba začať pokutovať kolebezkarov a bicyklistov!’!!

    11
  9. Jednoznačne chyba kolobežkára, nakoľko je to PRECHOD PRE „CHODCOV“ a nie pre cyklistov a kolobežkárov. Vyletel z chodníka rýchlosťou presahujúcou rýchlosť chôdze, pri vstupe na prechod nezosadol z kolobežky a vodič ani nemal šancu zareagovať.
    Mesto by malo začať konečne konať, lebo hlavne decká lietajú na kolobežkách krížom cez cesty, chodníky bez akýchkoľvek znalostí dopravných predpisov a bez akéhokoľvek rešpektu k premávke na cestách. Mali by to urobiť ako v zahraničí, že aj za kolobežku platiť poistenie a pri kolobežkách s rýchlosťou nad 25km/h odoberanie kolobežky.

    9
  10. Presne kde nedal prednost?????na priechode pre chodcov !!!!!nie na prechode kolobezkarov!!!!jebo na kolobežke by mal dostať pokutu!!!!!!!!!!!!!!

    1
  11. To stanovisko MsP je trochu zvláštne.

    „Na videu je zachytená nehoda, kde vodič motorového vozidla nedal prednosť na prechode pre chodcov osobe idúcej na elektrickej kolobežke“.

    Vodič vozidla nebol povinný dať kolobežKÁRovi prednosť, naopak kolobežKÁR neoprávnene vošiel kolobežkou na priechod pre chodcov, čím zapríčinil nehodu s vozidlom. Bodka.

    10
  12. Tak prechod pre chodcov je ako hovorí slovo pre chodcov kde sa počíta že vodič predpokladá do úvahy krokovú rýchlosť človeka. A nie že z chodníka vybehne blb na elektrickej kolobežke… Človek vzpriamený evolučne dokázal sa naučiť chodiť po dvoch ale bohužiaľ niektorí jedinci evolučne zaostali tak si zadovážili elektrickú kolobežku.

    10
  13. VODIČ ?? NEdal PREDNOSŤ ??? e-Kolobežkárovi ??? E KOLOBEŽKÁR nemá čo robiť na prechode.. dúfam že PZ zažije rozum a neodnesie si to feraríbia

    4
  14. Cyklista aj kolobežkár MUSÍ ZOSADNÚŤ !!! pri prechode cez prechod. Inak nemám nič proti kolobežkárom, lebo rovnakým dielom sú aj vodiči bezohľadný, napr. vám zastaví z jednej strany auto na prechode, ale na druhom pruhu nikto nereaguje a idú veselo ďalej.

    2
  15. Sa tu teraz zišli všetci hejteri kolobežkárov, pričom omnoho viac nehôd zapríčinia vodiči áut a ešte zaberajú miesto, sú hluční a vypúšťajú exhaláty.

  16. V nedeľu sa mladí Cigáni pretekali na kolobežkách po chodníkoch v parku odušu.
    Jazdili po dvoch a keď sa dvaja vysypali kúsok od Aničky a jojkali od bolesti, zlepšilo mi to náladu na zvyšok dňa 🙂

    5
  17. a presne toto sa dnes ráno dialo na priechode pri Papuči za asistencie mestskej polície ,chlapec išiel na kolobežke a nezastavili ho, aby mu vysvetlili že na priechod sa vstupuje po skupinkách a po nohách… tento prístup ma naozaj prekvapil ,lebo nabuduce tam nemusia byť a stane sa… osveta je dôlezitá a je rozdiel vojsť ako chodec alebo vpálit do cesty 20 km rýchlosťou

    4
  18. Skôr by som povedal, že ho ten vodič vytrestal. Dalo sa predpokladať, že dôjde ku zrážke. Ale aj tak kolobežkar nemá čo robiť na priechode pre chodcov ak nezostúpi z kolobežky.

    4
  19. Mestskí policajti by boli užitočnejší,keby zobrali metly a lopaty a upratovali by mesto…

    1
  20. Tak ja som kolobežkárka a na priechode pre chodcov z kolobežky vždy zosadnem. Tak isto pod Hokejkou idem ozaj pomaličky. No tie decká, kde sú aj dvaja na jednej kolobežke, jazdia ako zmyslov zbavení. Ak ich upozornite, ešte sú drzí. Ozaj by sa mohli mestskí policajti zamerať aj na kolobežkárov a bicyklistov.

    1
  21. Prečo niektorí cyklisti v Seredi jazdia po chodníkoch?
    Pravdepodobne sa cítia ohrození yebnutými vodičmi..

    2
  22. Som presvedčena že mali by sa začať pokutovať aj chodci prechádzajúci cez prechod s telefónom na uchu

    2
  23. Vážení :: 1/ kde je prevencia od MP
    2/ kde sú MP keď ich nikdy nik nevidel chodiť a robiť prevenciu a poprípade a represiu
    3/ Čo robí PRIMÁTOR , ako vrchný velite MP ??????!!!!!!

    2
  24. Tak mu treba debilovi. V poslednej dobe sa s tými pripečenými kolobežkármi roztrhlo vrece jeden debil väčší od druhého (česť výnimkám ale tých je tak málo, že ich zrátam na prstoch jednej ruky). Za mojej éry sa jazdilo na motorkách nie ako teraz ako teplé vily. Letia po chodníkoch častokrát aj dvaja na jednej kolobežke strhnú to cez cestu a šup znova na chodník a to bez toho, že by aspoň spomalili a obzreli sa či nejde auto…veď načo a pritom sú najzraniteľnejší. O rýchlosti ani netreba hovoriť… do 25km/h idú len vtedy ak už batéria nemá šťavu. Polícia či už mestská alebo štátna si vôbec neplní povinnosti konkrétne dnes preletel jeden chuj na kolobežke krížom cez hlavnú cestu mimo akýkoľvek priechod ani sa len neobzrel a auto len len dobrzdilo a za ním policajné auto s posádkou bez reakcie. Mali by viac chodiť pešo po meste a odchytávať takýchto zmrdov pretože príde čas keď niektorým šoférom prejde trpezlivosť a nezodpovedný kolobežkári dostanú to čo im patrí. Človek ide po chodníku a doslova odskakuje aby ho chuj na kolobežke nezrazil. Osobne pozdravujem debila na kolobežke ktorý išiel včera podvečer po chodniku okolo CSOB banky a namiesto toho aby spomalil a nechal nás prejsť tak do mňa narazil lebo sa nezmestil medzi nami a oproti idúcimi ludmi dúfam, že to bolo pre teba ponaučenie a že si si pozbieral všetky zuby keď
    si sa tam zjebal pretože ak by si mi čo len ťukol do dcéry tak ťa tam dolámem a ešte ti tú pripečenú kolobežku omotám okolo krku – dúfam že sa to k tebe dostane a porozmýšlaš o sebe.

    7
  25. Spravne,21,03 aj do mna ked na chodniku tukne takyto smrad tak bude mat kolobezku namotanu okolo krku a rebra fialove,alebo zlomene.moze kontaktovat aj generalneho prokuratora,potom bude mat elektro vozik.

    1
  26. Zase legislativa zaspala. Elektrokolobezky uz mali byt davno zaradene medzi mopedy so vsetkymi nalezitostami. Cize vodicak od 15 rokov, helma, riadne osvetlenie atd.. atd…

    1
  27. Zaspala vedenie mesta, a Mestka polícia, tie chodníky sú predsa mestské , stačí jedno primitívne VZN a je presne určené kde môže ísť na kolobezka! A potom už MP môže konať , ale keď v MP ani na prechode neupozorní kolobežkara tak ako tu bolo písané , nepomôže ani VZN.
    Všetko je o nás ľuďoch

  28. Ked bolo vozidlo uz v pohybe, kolobezkar nebol este na prechode. Tym padom kolobezkar vstupil na vozovku a narazil do iduceho vozidla. Jednoducho mal pockat

    2
  29. Pre: Dano 19. júna 2024, 21:03
    Len si trocha zabudol nato že aj ta tvoja dcéra bude chcieť raz kolobežku. A potom keď stretne podobného kokota ako si ty tak ťa prejde smiech 😀

  30. Homo Dezole 22. júna 2024, 10:40
    Kokot si ty len o tom nevieš, moja dcéra je výslovne proti kolobežkám a celkovo proti idiotom čo lietajú po chodníkoch či už na kolobežkách alebo bicykloch.

    1
  31. Ale Homo Dezole ti nanútil predstavu, že aj tvoja dcéra bude chcieť kolobežku, lebo on vie vždy všetko najlepšie. On vie kto koho volil, kto sa dal očkovať, proste všetko. Vlastne jemu je jedno komu čo napíše, on je platený za rýpanie a urážanie. Jeho nezaujíma pravda.

    1

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované