back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Nové odstavné plochy na parkovanie pri železnici budú otvorené v utorok 18. júna

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Rozvoj a výstavba |Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MsÚ Sereď |  Mesto Sereď vybudovalo nové odstavné plochy pre autá pri železničnej stanici. V prvej etape projektu vznikla plocha pre takmer 20 vozidiel, cyklostojan pre 10 bicyklov a tiež cykloprístrešok s kapacitou osem bicyklov. Výstavba bola realizovaná na pozemkoch ŽSR, ktoré si Sereď vzala do nájmu.

V uplynulých dňoch mesto získalo právoplatné kolaudačné rozhodnutie. Otvorenie odstavných plôch pre verejnosť je naplánované na utorok 18. júna od 9.00 hodiny a odvtedy budú slúžiť verejnosti nonstop. Priestor je monitorovaný kamerovým systémom mesta. Odstránenie dočasného dopravného značenia z chodníkov na Železničnej ulici, ktoré umožňovalo motoristom využívať chodník na parkovanie, bude zabezpečené operatívne.

Mesto týmto žiada o rešpektovanie Informácie o spôsobe parkovania na vybudovanej ploche, ktorý umožní plochu využívať najefektívnejšie. Vodorovné dopravné značenie sa na ploche nenachádza, nakoľko sa jedná o dočasné státia s povrchovou úpravou z kameniva.

Rozširovať dočasný odstavný priestor má mesto v pláne v nasledujúcom období a jeho zrealizovanie bude závisieť od finančných možností. Celkové náklady mesta na zrealizovanie prvej etapy boli 45 442,69 eur s DPH.

zdroj: Mesto Sereď
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_imgspot_img

Ďalšie články

  1. ..s tymto dementizmom dat stojany pre bicykle na koniec parkoviska,najdalej od budovy sa zas len Sered moze pochvalit.Na toto neexistuje vierohodný argument.Toto je nonsens.Chvála Vám pane architekte atd..🤣.

    1
  2. Ved prave,ze sme si vsimli,je to hlavne vjazd pre auta,co keby boli stojany na konci parkoviska a mali by vlastny vjazd? aspon by nekrizovali a nezdrziavali vodicov,len to by musel niekto silno rozmyslat aby na to prisiel.

    2
  3. Neviem či tam budem parkovať, pod prístreškom furt vidím fetacke socky a dievčatá z lepších kruhov… A vôbec nechápem ten prístrešok pre bicyklistov, čo bude pekne zavádzať, keď sa tam stretnú dve autá. Ten Mohol byť hneď pri stanici. Očakávania Veľké, realita sa zrazila s koňom. Uvidíme 😉, dáme tomu sancu

  4. Vedci zvažujú štyri teórie o tom, ako by mimozemšťania mohli žiť po našom boku. Prvá z nich je o ľudských kryptoterestriáloch. Tá naznačuje, že môže existovať staroveká ľudská civilizácia, ktorá je technologicky oveľa vyspelejšia ako tá naša a nejakým spôsobom prežila v utajení. Druhá teória hovorí o existencii technologicky vyspelej neľudskej civilizácie, ktorá sa na Zemi vyvinula v utajení a vytvorili ju hominidi podobní opiciam alebo nejakí neznámi inteligentní dinosauri. Tretia pripúšťa, že na našej planéte žijú tajne mimozemšťania alebo ľudia z budúcnosti. Štvrtá predpokladá existenciu „magických kryptoterestriálov“ podobných pozemským anjelom a vedci ich prirovnávajú k vílam, elfom a nymfám.
    https://www.topky.sk/cl/13/2785043/Vyskumnici-z-Harvardu-sokovali-svojou-teoriou-o-mimozemstanoch–Su-ovela-blizsie–ako-si-myslime-

    A teraz veľké tajomstvo – oni žijú v Seredi 😀

  5. Spoluobčania – Mesto Sereď rozhadzuje dane občanov za makadam preplatilo zhotoviteľovi dočasnej parkovacej plochy na Železničnej ulici faktúru v hodnote 45442,69 €.
    V tejto faktúre
    za ukotvenie 2 ks stojanov a 8 skrutiek zaplatilo 354,90€
    za dva kusy stojanov pod prístreškom zaplatilo 3050,04 €
    a
    veľa ďalších položiek ktoré nezodpovedajú skutočnosti
    po kritike na stanici je 15-17-19 bicyklov prišiel zhotoviteľ na príkaz mesta zdemontoval stojan pre bicykle a namiesto nich osadil pod prístrešok stojan na 8 bicyklov. Stojan na 10 bicyklov namontovali na volnú plochu.Tu sú vystavené dažďu ,snehu.
    Zaujíma ma ako budú na tej ploche udržiavať čistotu a poriadok ? Keď náhodou
    napadne sneh ako a kam ho odpracú. O kosení nemá význam sa baviť .
    Zhotoviteľ podaroval Mestu Sereď stojany pre 8 bicyklov v hodnote 441 €.
    Prečo ???

    2
  6. Jáj Miro, kto chce psa biť, palicu si nájde. Ako odpratávajú sneh napríklad pred Jednotou alebo iných mestských parkoviskách? Porozmýšľaj. A kľud, užívaj si život a pekné počasie. Prečo toľko negativizmu?

  7. Kurbel by sa mal vzdať mandátu nemá na to byť starostom ved nič pre túto skur.enu sered nespravil a nikdy nič nespraví teraz dobiehaju len staré zákazky.zelina v celom meste,chodníky rozdrbane,hlavne ze chce robiť tenisové kurty a načo, návratnosť nulová,očakával som od neho viac ale sklamal na plnej čiare.

    7
  8. Zrušiť referentov a vedúcich pracovníkov MÚ ,ktorí za 6 rokov dokázali navrhnúť parkovisko posypané makadamom. Sociálnych pracovníkov a pracovníčok je od MILEXU cez Železničnú po SRABAG dosť.
    Chcem sa poďakovať primátorovi a úradníkom MÚ za vybudovaný prístrešok pre bezdomovcov na Železničnej ulici Mestský kamerový systém im stráži veci na spanie proti odcudzeniu.
    Len tak ďalej pán primátor
    Pán boh ochraňuj toto mesto

    1
  9. Ale asi mestu nepatrí ten pozemok asi železniciam patrí tak preto to spravili takto jak to je.Nič sa nespraví je zle a keď sa spraví aj tak je zle.

  10. Parkovanie pri železnici začalo riešiť Mesto Sereď a Šaľa súčasne pred 6-timi rokmi. Aj v meste Šaľa bude makadam na parkovisku ????
    Mám taký dojem ,že o osem rokov keď skončí nájomná zmluva tu žiadne parkovacie plochy nebudú.
    Konšpirácia: Niekomu mesto pripravuje plochu na garáže. Toto je test – prenajať sa to dá.
    ŽSR to prenajmú, alebo odpredajú kto dá viac. Príkladom je Železničná 25.Vyhoretý železničný dom………

  11. orim 18. júna 2024, 13:37
    Cyril Talapka si v Reci postavil zámok aj na pozemku ŽSR, ktorý mal iba v prenájme.
    Od roku 2010 si s ním nikto nevie dať rady. Štátna firma Železnice SR je bezzubá, takže nie je vôbec vylúčené čo píšeš.

  12. Kto si tam dá bicykel ráno ho tam už poobede nebude mať, pokiaľ to nie je stará haraburda. Jediným riešením je cykloveža alebo nejaký uzamykateľný priestor na čip. V iných mestách to už dávno funguje, ale naše mesto zasa pozadu. Nehovoriac o tom, v akom katastrofálne špinavom a neudržiavanom stave je mesto. Pred JEDNOTOU burina medzi polorozpadnutými lavičkami a smetiakmi, všade odpadky a bezdomovci. Schody za Jednotou 2 METROVÁ BURINA, schody rozbité v centre mesta !!! Kde to žijeme dpč ??? Haló pán primátor, budíček, za čo beriete tie prachy, keď základné veci ako údržbu nezvládate ?

  13. Nechajte ho pekne spinkat,on sa pomodli,vyspoveda a vlastne vsetko je OK,osobne by som sa hanbil niekde povedat,ze som primator Serede.Z KDH ani svina nie je dobra.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované