back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Ďalší úspech patanských ochotníkov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

   V piatok a sobotu uviedlo patanské ochotnícke divadlo Phatália v Dome kultúry v Pate po hrách „Ženský zákon“ (2022) a „Bohatý okrádač“(2023) , novo naštudovanú rozprávkovú veselohru „Vymenená princezná“.

   Schudobnený kráľ Bonifác chce vyriešiť biednu finančnú situáciu svojho kráľovstva výhodným vydajom svojej jedinej dcéry , aby sa naplnila prázdna kráľovská pokladnica. Princezná pomocou múdrej a smelej slúžky Katky všetkých pytačov odmieta, lebo ľúbi Ľubomíra – princa bez majetku. Kráľ v hneve sľúbi svoju dcéru hoci aj čertovi, ktorý sa samozrejme pohotovo zjaví, no za princeznú sa vydáva jej slúžka , ktorá sa rozhodla princeznú zachrániť, ide teda s čertom do pekla a narobí tam „pekné“ poriadky.

   Veľmi vtipná, síce trochu ukričaná rozprávková zápletka so spevom, pobavila počas piatka a soboty preplnené hľadisko, ktoré ochotníkov odmenilo dlhotrvajúcim potleskom a množstvom kvetín. Pochvala sa im ušla aj od slovenského herca a krstného otca ochotníckeho divadla Phatália, Jána Greša, ktorý po predstavení uviazal režisérovi Phatálie Martinovi Ternénymu okolo krku pravý – nefalšovaný, biely režisérsky šál.

   Teda za tri roky tretia úspešná divadelná hra v podaní patanských ochotníkov. Srdečne gratulujeme.

 

 

- Inzercia -spot_imgspot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované