back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Teqballový turnaj na Námestí slobody

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Teqball je dynamická loptová športová hra, ktorá vznikla spojením prvkov futbalu a stolného tenisu. Táto jedinečná kombinácia sa hrá na špeciálne navrhnutom zaoblenom stole, ktorý umožňuje hráčom predvádzať svoje zručnosti a techniku v novom a vzrušujúcom formáte. Seredskej verejnosti bola prvýkrát predstavená hra teqball v roku 2021, keď sa tu konal historicky prvý teqballový turnaj. Táto udalosť vzbudila v tom čase o tento nový šport značný záujem. (článok si môžete pripomenúť TU)

Teqballová federácia Slovenska si znova stanovila za cieľ predstaviť teqball širokej verejnosti po celom Slovensku. V súlade s týmto cieľom odštartoval 14. júna práve v Seredi tzv. Urban Teq Tour, , ktorá postupne navštívi ďalšie slovenské mestá.

Turnaj na Námestí slobody slávnostne otvoril primátor Ondrej Kurbel. V doobedňajších hodinách si zmerali sily žiaci stredných škôl zo Serede, Galanty a Trnavy. Až 18 hráčov a hráčiek z celkovo piatich stredných škôl absolvovali kategóriu jednotlivcov (singles) ako aj dvojíc (doubles). Mladí športovci predviedli svoje technické zručnosti a tímového ducha. Turnaj poskytol skvelú príležitosť pre študentov nielen súťažiť, ale aj naučiť sa niečo nové a vzájomne sa inšpirovať. Organizátor Sereď Teqball Open, Jakub Mihálik z Teqballovej federácie Slovenska k hráčom bližšie uviedol:. „Singlovú kategóriu ovládli hráči Strednej odbornej školy technickej z Galanty, ktorí využili svoje teqballové skúsenosti z množstva absolvovaných podujatí, keď obsadili prvé štyri miesta. V deblovej kategórii favorizovanú SOŠTech prekvapili vo finále žiaci sereďského Gymnázia Vojtecha Mihálika, Filip Šimulčík a Daniel Michaliga, pre ktorých to bola prvá teqballová skúsenosť.“

Poobedný program priniesol možnosť teqballu pre všetkých návštevníkov Námestia slobody. Vrcholom dňa bol miniturnaj dospelých, ktorí prejavili odvahu zapojiť sa do súťaže, hoci mnohí z nich sa s teqballom stretli po prvýkrát. Zahrali si ostrieľaní športovci z radov nohejbalistov a futbalistov, ale aj amatéri, ktorí si chceli vyskúšať niečo nové. „Spomedzi ôsmich účastníkov sa so zaobleným stolom najlepšie vysporiadal Andrej Vaško, ktorý vo finále tesne porazil víťaza úplne prvého sereďského teqballového turnaja z roku 2021, Martina Gálla. V súboji o tretie miesto uspel Marko Bako proti Adamovi Štrbkovi , ktorý tak skompletizoval trojicu ocenených turnaja Sereď Teqball Open,“ uviedol Jakub Mihálik.

Teqball je navrhnutý tak, aby prilákal ľudí všetkých vekových kategórií a podporil ich v aktívnom trávení voľného času. Ponúka možnosť pre amatérov aj profesionálov ukázať svoje schopnosti, zároveň však vytvára priestor pre rodiny a priateľov, aby spolu strávili kvalitný čas a zabavili sa. „Teqballový deň v Seredi ukázal, že náš šport si v Seredi a okolí nachádza čoraz výraznejšie svoje miesto. Veľmi nás teší, že mládež v rámci školskej súťaže teqball bavil a veríme, že v novom školskom roku sa tak ešte viac škôl z regiónu zapojí do našej Školskej teqballovej ligy, ktorá sa hrá po celom Slovensku. Musím povedať, že ako turnaj mládeže, tak aj turnaj dospelých ukázal slušnú teqballovú kvalitu a to, že Seredčania to jednoducho s loptou vedia. Aj v tomto prípade veríme, že sa čoraz viac hráčov pridá do skupiny okolo Martina Gálla a sereďský teqballový klub tak bude konkurencieschopný aj v celoslovenskom merítku. Záujem hráčov, podpora mesta a zapojenie subjektov zo Serede a neďalekej Galanty boli povzbudením na to, aby sme v Seredi a okolí organizovali teqballové podujatia na pravidelnej báze,“ komentoval na záver Jakub Mihálik.

Výsledky:

- Článok pokračuje pod reklamou -

Školský turnaj, kategória singles:
1.Kristián Pavliško (SOŠTech Galanta)
2.Artem Vardanyan (SOŠTech Galanta)
3.Pavol Pavliško (SOŠTech Galanta)

Školský turnaj, kategória doubles:
1.Filip Šimulčík/Daniel Michaliga (Gym. V. Mihálika, Sereď)
2.Pavol Pavliško / Kristián Pavliško (SOŠTech Galanta)
3.Richard Vanya/Artem Vardanian (SOŠTech Galanta)

Dospelí, kategória singles:
1.Andrej Vaško
2.Martin Gáll
3.Marko Bako

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované