back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Nespokojní občania nám zasielajú do redakcie fotografie nepokosených sídlisk

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Nepokosené verejné priestranstvá sú nielen podľa diskusie skutočne problémom pre mnohých obyvateľov mesta. Sme radi, že nevyhnutnosť zaujímať sa o správu vecí verejných chápe stále viac ľudí a nie všetci vyžadujú, aby ich aktivitu nahrádzal niekto iný.

Do redakčnej pošty sme dostali ďalšie fotografie s krátkym e-mailom s poukazom na zlý stav verejného priestranstva na ďalšom sídlisku.

Obdobným spôsobom je potrebné verejne hovoriť aj o stave ciest, chodníkov a ostatnej verejnej infraštruktúry.

Ešte aby si občania uvedomili fakt, že každá časť mesta má svojich poslancov, ktorí okrem svojho spoločenského statusu by sa mali zaujímať o to, čo je pre občanov a obyvateľov mesta dôležité. Nezabudnite, ak sa o svoj komfort žitia a podnikania v meste nezaujímate vy samotní, určite sa vám poslanci vnucovať nebudú. 🙂

E-mail s fotografiami od čitateľky Seredonline.sk:

Dobrý deň p.Majko,

- Článok pokračuje pod reklamou -

čítala som dnes na Seredonline článok o problémoch s kosením v meste a s tým aj súvisiace komentáre aby sa občania zapojili do dokumentácie. Chcela by som vás na základe toho požiadať o uverejnenie aktuálneho stavu na našom vnútrobloku Hornomajerská, tiež nie sme spokojný s intenzitou kosenia posúďte sami vy aj čitatelia z fotografií, či by sa v tom deti mohli hrať bez rizika. Zo všetkej komunikácie aj v minulom roku mi to príde ako by pán primátor sa vždy spokojil len s vysvetleniami od zodpovedných zamestnancov nevnímajúc pritom reálny stav a problém.

Ďakujem čitateľka Veronika H.

foto: čitateľka
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Úžasný komentár tak teraz všetci poďme kupovať za vlastné peniaze kosačky lebo mesto nie je schopné kosiť áno …. Super uvažovanie

    3
  2. Ty kokot chraplavy naco sa platia dane,jedine co vedel spravit ten posuk si dvihnut primatorsky plat

    10
  3. No tak ja som prilozil ruku k dielu tak ze si platím dane a za to ze si platím dane/poplatky tak ocakávam protisluzbu. Pre pribrzdenučkých vysvetlím:
    Poplatkami a odvodom daní si občania platia ludí či už sú to na MsÚ alebo politikov alebo rôzne verejnoprospešné služby ako napr polícia hasiči atď…
    Keď však nevedia títo “zamestnanci” daňových poplatníkov pracovať pre ľudí mali by zvážiť svoje pôsobenie. My občania tu nie sme pre nich ale platíme si ich poplatkami a daňami aby pracovali pre nás občanov… (aj keď mi je jasné že realita je iná)
    Nič to “zohnem sa a vytrhnem burinku”
    Mier s vami ♥️

    9
  4. Este aj ten novy vybeh pre psov oproti Kolkarni je zarasteny a tym padom nepouzitelny. Dan za psa je 34 eur/rok.

    4
  5. Navrhujem zvýšiť dane a vôbec trávu nekosit v meste.
    Sú to pre mesto vyhodené peniaze.
    Tu si pár kokotkov myslí, že keď zaplatí doslova tých pár euro na daniach mestu tak ma za to dostať anglický trávnik každý týždeň , cesty ako v Dubaji a čistotu v meste ako v singapure.
    Jebnut vám z palicou po hlave nech sa zobudite . Náklady na správu mesta sú vyššie ako to čo milí občania mesta zaplatíte na daniach. A keď nechcete tieto reálne náklady mestu platiť , tak buďte len radi ako primerane mesto vyzera

    2
  6. Chápem že ťa “kŕmime” na úrade, a brániš si svoje teplé miestečko, ale ruku na srdce, občania tohoto štátu sú vrámci krajín EU jedni z najviac daňovo a odvodovo zaťažený… protislužba v mestách nepokosené, o zametaní ani nehovorím, cesty ako na skládke/tankodrom – viď cukrovarskú , most zavretý x rokov, zrušené pohotovosti atď atď … a taký kôň ako ty by chcel žiť ako v Dubaji…koľko by sme mali podľa teba platit dane aby to tu vyzeralo ako v Dubaji

    1
  7. Jeblifuk 10. júna 2024, 23:06 – mozete prosim obcanom vysvetlit, z akych penazi funguje mesto (co je zakladnym prijom mesta), urad, su plateni uradnici a voleni funkcionari, ked tvrdite – citujem:

    „Tu si pár kokotkov myslí, že keď zaplatí doslova tých pár euro na daniach mestu“

    a tiez:

    „Náklady na správu mesta sú vyššie ako to čo milí občania mesta zaplatíte na daniach. A keď nechcete tieto reálne náklady mestu platiť , tak buďte len radi ako primerane mesto vyzera“

    Dakujem.

    3
  8. A možno „MESTO “ ak pracovníci nezvládajú kosiť burinu a živé ploty, môže takéto služby občanom Serede zabezpečiť dodávateľsky. Podobne ako to bolo pri revitalizovaných medziblokoch, keď pol metrová burina prerastala deti a psíkov. Firma z TN – (dvaja muži) kosili a pleli o 106 …Alebo možno pekne ďďpoprosiť tých, ktorí sú „aktivační“ pracovníci …No a potom môžme vidieť každoročne na jeseň, kedy je vegetačný kľud, vehementne kosiť kosačky marginálne strniská po meste, lebo predsa kosačky nesmú konečne tak bez práce odpočívať… „Niekto “ by sa mal konečne zobudiť z letargie!!!

    1
  9. Časy sa menia…kedysi mi normálne vadilo, že som do bytu počul často hučať kosačky…hlavne skoro ráno keď začínali. Dnes by mi to už nevadilo.

  10. Treba externe zamestnat jedneho dochodcu so svojou kosackou a privesnym vozikom za autom.
    Urcit mu dva dni na pokosenie jedneho sidliska, zaplatit mu a pojde to.
    April-maj-jun pojde nonstop, potom je sucho do jesene.
    Nehovoriac o tom, ze mnohi dochodci maju lepsiu fyzicku ako mladi muzi.
    Je to nemozne?

    2
  11. Haraší vám, prečo by si mali niečo občania kosiť? Mňa vôbec nezaujíma koľko platíme dane, či to stačí alebo nestačí, mesto nech si to zariadi ako chce, či externe alebo z vlastných ľudských zdrojov, je mi to ako občanovi úplne jedno. Nie som povinný rozmýšľať nad tým prečo je taký stav aký je a prečo to ide alebo nejde. Mňa zaujíma len to, aby to urobené bolo.

    2
  12. Ahoje nemá kto kosiť ved povalacov je dosť po meste nech ich zamestnaju ako brigádnikov dobre zaplatia a mesto bude ako s cukru potom bude radosť pozerať sa na mesto

  13. Kosenie občanmi sa nezakladá na zákonnom nároku obce a zmysle ústavy a zákona o obecnom zriadení je nezákonné

  14. Neznama🙏😗 11. júna 2024, 7:59

    Dobre zaplatia ?

    Zamestnanec bude mať funkčný plat v zmysle zákona č. 553/2003 Z. z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme. Predpokladaný termín nástupu do práce je ihneď. Druh pracovného pomeru je pracovná zmluva na dobu určitú.

    Carovna formulka pod ktorou sa bude skryvat plat mozno krasnych 8 stoviek,bude vonku na slnku,budu si o neho otierat hubu okoloiduci,pricom ti co to maju na starost budu pekne v kancli. A ako bonus praca na dobu urcitu. Pri takych benefitoch sa nedivim,ze ten clovek v kancli caka a caka a caka a nikde nikoho.

    1
  15. Nezamestnaní by si mali ísť odrobiť svoju dávku v nezamestnanosti. Ale to sme asi príliš humánna spoločnosť.

    2
  16. Ak by sa hrali na tráve bolo by dobre ale ako chcem vidieť rodiča čo pustí deti hrať sa do tej zeliny po kolená len čo by tam kliešte chytili, ľudia veď rozmýšľajte už trochu

  17. Dnes neprsi preco nekosia?ked chcu setrit,preco vcera o 19,30h svietilo osvetlenie na zeleznicnej ked este svietilo slnko,to tiez nema nikto na starosti?
    Este otazka,posledne mesiace na zeleznicnej stanici sa zgrupuje plno fetakov a roznych asocialov,sam som videl ako si tam fetak pichal davku,v samotnych priestoroch bordel spina smrad,za budovou len pre silne zaludky,vyslovene obsrate mury dlazba,fetaci si tam na zabradli susia svoje chrontave oblecenie,pytam sa ci je to normalne a kto je za to zodpovedny?Co som postrehol na budove bola vymenena kamera je vobec funkcna,alebo je to maketa?
    Myslim,ze podnet pisal primatorovi aj obyvatel zeleznicnej p. M.K. zatial napravu nevidime.

  18. s tými železničnými stanicami boli vždy problémy,ako hovorieval už Švejk:

    ”Ukradli nám kufr,” vytýkal nadporučík Švejkovi; „to se jen tak řekne, holomku!”
    ”Poslušně hlásím, pane obrlajtnant,” ozval se tiše Švejk, „dovopravdy ho ukradli. Na nádraží se vždycky potlouká moc takových šizuňků a já si to představuju tak, že jednomu z nich se nepochybně zamlouval váš kufr a ten člověk že nepochybně využitkoval toho, jak jsem vodešel vod zavazadel, abych vám vohlásil, že s našima zavazadlama je všechno v pořádku. Von moh ten náš kufr ukradnout právě jen v takovej příznivej okamžik. Po takovým okamžiku voni pasou. před dvěma léty na Severozápadním nádraží ukradli jedné paničce kočárek i s holčičkou v peřinkách a byli tak šlechetní, že holčičku vodevzdali na policejní komisařství u nás v ulici, že prej ji našli pohozenou v průjezdě. Potom udělaly noviny z tý ubohý paní krkavčí matku.”
    A Švejk důrazně prohlásil: „Na nádraží se kradlo vždycky a bude se krást dál. Jinak to nejde.”

  19. Mesto nech neplatí almužne jak platia a pracovníci by sa viac snazili dobre robia kto im bude robyt otroka za almuzne nech idú kosiť z mesta

  20. Môžete písať čo chcete či pravdu alebo nie na konci roka si všetci na mestskom úrade odklepnu prémie.

    1
  21. Služobné auto so šoférom a ochrankárom v jednej osobe a doživotnú rentu vo výške poslaneckého platu majú dnes len bývalí prezidenti.
    Podľa informácií Aktuality.sk koaličné strany v pondelok rokovali o možnostiach, ako tieto benefity rozšíriť aj pre ďalších najvyšších ústavných činiteľov. Rovnaké výhody, aké má prezident, by mohli po novom získať okrem hlavy štátu aj predseda vlády a predseda parlamentu.
    https://www.aktuality.sk/clanok/opqDJvE/zmeny-po-atentate-na-premiera-fica-dozivotny-plat-a-auto-s-ochrankarom-chcu-dat-predsedovi-vlady-aj-parlamentu/

  22. Tráva je všade vysoká ,ale pán Majko vy ste rád kritizoval p.Tomcaniho čo tak byť objektívny a napísať kritiku aj na súčasného primátora a vedenie mesta, alebo Vám zrazu je všetko jedno?

    4
  23. Môžeš sa radšej pozrieť u koho si v novinách, kde a pod akým článkom komentuješ a spočítať si koľko tu uverejnil článkov ohľadom nekosenia a potom hovoriť ako je čo komu jedno?

  24. Neznama🙏😗 11. júna 2024, 7:59 – kosacka stoji mozno viac, ako Vase (moje) auto.

    Date svoje auto povalacovi aby si zajazdil?

    A ak by ste svoj sukromny majetok dali Vy neznamena, ze mestsky majetok moze dat primator a statutar mesta.

    (NE)dostatocne kosenie je skutocne problemom, no nehladajme fakt najjednoduchsie riesenia zlozitych veci a to este bez znalosti konkretneho problemu.

    1
  25. Nehnevajte sa pán Majko. Bývalého primátora ste kritizovali neustále. Používali ste také isté argumenty, ako dnešný ľudia čo kritizujú, ba možno horšie. Pýtam sa normálne ako občan. Prečo ste vtedy nehovoril že kosačka je drahšia ako auto? Prečo ste vtedy nehovoril o jednoduchosti riešenia. Prečo ste vtedy tak kritizoval primátora a teraz to tak nie je? Nerozdeľujte ľudí podľa sympatií. Ale podľa toho ako sa pracuje. Vtedy sa oveľa viac kosilo v tomto bývalý primátor toho dnešného, prepáčte za výraz prešťal.

    10
  26. To vazne Majko? takze za Tomcanyiho jazdili na kosackach inzinieri?Takze na jednoduche az primitivne riesenie ako je pokosit travu mame hladat zlozite riesenie?ste v poriadku?
    Co nas tu chces akym rozkom opijat?

    2
  27. pre 20,14 ja sa pánovi majkovi čudujem že takých bláznov opitých ako ty nevyhodí z dizkusie.za tomčániho to nešlo rovnako ako za kurbelína.keď moc prší tak je moc vody.majko to hovorí vždy že bude horšie.má pravdu.

    1
  28. Ulej nám omšového kyselého vínka…ked je kosačka drahšia ako tvoje auto tak by teoreticky mohol kosiť priamo šéf tých ktorý by mohli teoreticky tu mašinu poškodiť? Ale tomu zrejme asi manuálna práca nevonia

    1
  29. Tak tak lekne si koste sami občania Serede.co sa stale stazujete a hlavne na kurbela primatora a na poslancov.ja byvam na dome a kosim stale ked je velka trava a ke to mestke.tak mozte aj vy kosit aj ked byvate na čindžiakoch.asoom sa nebudete nudit.drbliny ste prijebane.len srazovat sa.su ine veci ako treba spravit aprvorade je nas most.

  30. Na meandri si ľudia vedia pokosiť aj o takejto hodine 💪 bez toho aby vyplakávali do tohto médiá na čele s vždy jasne názorovo nezávislým šéfredaktorom.
    A tá kosačka to stojí iný majland. Stačí si otvoriť webstránku lidl shop🙌
    Nechcem si nikoho zastávať, no myslíte že je normálne takéto extrémne počasie na tento dátum?
    Často prší a k tomu stále teplo a dusno, čo prospieva rastu skoro všetkých (hlavne inváznych) druhov rastlín. Niekedy nebolo treba tak často kosiť keď počasie tak nevystrájalo.
    Ale najlepšie napísať p.Majkovi ten dá za pravdu že na kosačku treba šetriť celý život.

  31. Tabuľkový plat zamestnanca je daný zákonom, aj keby sa roztrhal, „bokom“ mu mesto k platu nič dať nemôže. Ľudia proste o prácu pre mesto záujem nemajú. Po druhé, počnúc strunami do kosačiek, palivo, servis atď. za všetko sa platí viac. A to sme len pri kosení. Isto existujú harmonogramy kosenia, keď však príroda rozkáže a tráva rastie rýchlejšie, proste to tých pár ľudí za tabuľkový plat neurobí. Za málo peňazí, nečakajte veľa muziky. Nechcel by som tvoriť rozpočet mesta. Kde ubrať, kde pridať a stále mať rezervu. Prijať viac ľudí? Kde ich nájdeme? Z čoho ich zaplatíme? Ak vôbec za tú sumu nastúpia do práce? Nehovoriac o tom, že aj keď sa jedná o kosenie, človek musí mať svoju kvalitu, aby nezničil drahú kosačku. Zvýšime dane, aby na to bolo? Či aké je ideálne riešenie? Položme si otázku: Keby som videl, že sa malé deti musia hrať na sídlisku vo vysokej tráve, kde im hrozí X rizík (kliešťe, sklo, injekčné striekačky) a)čakal by som na to, kedy mesto pokosí, b) zakážem im tam chodiť, c)spojím pár susedov a pokosíme

  32. No to je zaujimave,ale uradnicky prijal primator smahom ruky,tam sa nerozmyslalo kde pridat kde ubrat,tam neplatilo,ludia o pracu pre mesto nemaju zaujem.
    Ludi je az moc,staci vyhodit 5 zbytocnych uradnikov dat taky isti plat a benefity koscom a budete vidiet kolko schopnych ich bude stat pred MSU, budete ich musiet odhanat tolko ich bude.

    1
  33. Pre Majka 11. júna 2024, 19:19 – napisal ste- citujem:

    “ Bývalého primátora ste kritizovali neustále. Používali ste také isté argumenty, ako dnešný ľudia čo kritizujú, ba možno horšie. Pýtam sa normálne ako občan. Prečo ste vtedy nehovoril že kosačka je drahšia ako auto? “

    Tak sa Vam to trosku poplietlo. Nie je to nahodou tak, ze DNES ludia co kritizuju pouzivaju tie iste argumenty, ba mozno horsie, ako som ja pouzival v minulosti?

    Alebo Vas cas plynie opacne, zo sucasnosti do minulosti? 😉

    Uz s Vami uvedenych argumentov je vidiet, ze moja misia ma vysledky a ciele aj ked pomaly,no isto su naplnane.

    Presne pred rokom som z vlastnej iniciativy (nie som za to plateny) zistoval ceny kosaciek. To moje na objednavku konkretnych osob podpalene (este v zaruke) auto, sa nove blizilo k cene novej kosacky, aku napr. naposledy mesto zakupilo.
    Nie, nie su to kosacky z akcioveho letaku LIDL, ako pise niektory dalsi intelektual v diskusii.
    Dnes som telefonicky preberal tuto temu s jednou znamou – myslim, ze pochopila, v com je problem. Opakovat to pre mna nema zmysel.

    Nemozem a nechcem nahradzat Vasu skolu a rodicov majucich podiel na ziskanych vedomostiach a vseobecnom prehlade vlastne kazdeho diskutujuceho.

    Na jednom zo stretnuti s primatorom som problematiku vysvetlil verejne a podrobne, kedze „tlacovy“ odbor MsU nie je schopny polopate obcanom vysvetlit pani to, co sa ich pomerne osobne dotyka.
    Ci sa jedna skutocne o neschopnosť, alebo zamer – netusim. No vysledok je rovnaky.

    A skutocne sa na Vas nehnevam.

    Co sa tyka to prestatia – ano, byvaly primator toho dnesneho ZIAL prestal v mnohych a to aj vyrazne dolezitejsich veciach.
    A nielen jeho.
    Nasledky su v niektorych pripadoch beznym obcanom znovu ZIAL netusene…

    2
  34. Nerozumiem tým poznámkam, že prší a tráva rastie,že zamestnanci z mesta majú za kosenie malý plat,že na Meandri si kosia sami, že, že. Prejdite sa po meste a vidíte,že chátra.Zanedbané cesty, chodníky,nezvládnuté uvedené kosenie,krajnice zarastené roky burinou,neestetický reklamný smog, zábradlia popri ceste z čias socializmu, nepochopiteľná novodobá architektúra. Aj v iných mestách a dedinách rastie tráva,aj inde majú chodníky a cesty, cintoríny.Pozrite napr.Galantu, Dolnú Stredu.Toto je nezvládnutý manažment a za to je zodpovedný hlavný manažér, ktorý riadi ním poverených spolupracovníkov.Nerozumiem, prečo po minuloročnom fiasku s kosbou nie je zazmluvnená externá firma, prečo nie je zazmluvnené zametanie ciest, prečo… atď.Veď bolo jasné Že tých pár manuálnych zamestnancov to nemôžu zvládnuť.Podľa štatistiky má mesto Sereď veľmi dobrú finančnú kondíciu, máme jeden z najväčších priemyselných parkov na Slovensku, bohaté firmy, ktoré bývajú ústretové.Počet obyvateľov stále klesá, aj preto,že ich tu v Seredi nič neláka a migrujú inde.Co treba vedeniu
    mesta a poslancom ešte ukázať,aby už konečne ťahali za jeden povraz a konali pre blaho a rozvoj mesta? Že už je dávno po voľbách,že už je načase odhodiť vlastné egá, že ich volili občania nato ,aby slúžili im a nie svojej úderke?Aby nepremyslenými návrhmi , napr.predaj pozemkov Strabagu mesto neochudobnovali? Čaká sa len na peniaze z plánu obnovy,presunuli sa peniaze na opravu komunikácii,kde sú vlastné investície.Ihriská niekde vo vnútornom bloku sú pekné,ale 90%obyvatelov má z toho nulu.Budíček páni radní

    2
  35. Pre Majka 11. júna 2024, 19:19
    Práveže sa nekosilo. Za bývalého vedenia bola najväčšia priorita 1. liga. Presne tak aj mesto vyzeralo. Rastie tráva aj burina? Pri počasí aké posledný mesiac pretrváva sa niet čo čudovať. Pokosíte trávu ale pri výdatných dažďoch a následných teplotách dorastie behom pár dní. Kosačky v hodnote desiatok tisíc eur sú majetkom mesta, teda nás. Ani svoje auto nezveríte do rúk hocikomu. Naše mesto má 12 ročný sklz v napredovaní. Preto chvíľu potrvá kým sa rozbehne.

    2
  36. Pre pana.Majka!!!pan Majko uz aj trava ti vsade vadí?ked sa nudis a nemas co robit a nemusis tu pičoviny vypisovat tak kludne chod kosiť po sidliskach a ohol sa konečne vyladal bybsi prekrasne ach

  37. Zrušiť referentov a vedúcich pracovníkov MÚ ktorí za 6 rokov dokázali navrhnúť parkovisko posypané makadamom. Sociálnych pracovníkov a pracovníčok je od MILEXU cez Železničnú po STRABAG dosť.
    Chcem sa poďakovať primátorovi a úradníkom MÚ za vybudovaný prístrešok pre bezdomovcov na Železničnej ulici. Mestský kamerový systém im stráži veci na spanie proti odcudzeniu.
    Len tak ďalej pán primátor.
    Pán boh opatruj mesto Sereď

    1
  38. Tento bulo sa naucil nove slovo – makadam a teraz ho cpe vsade.
    Miro skus menej slopat.

  39. Strašne zanedbaná Sereď nepokosena tráva, kríky neostrihane skrátka neni dobrí vedúci treba ho vymeniť a neni nad Janka Hinpana ten to dobre riadil

  40. Strašne zanedbaná Sereď zlé vedenie zlí vedúci za Janka Hinpana sa to nemohlo stať to bol super vedúci 😊😊

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované