back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

EUROVOĽBY 2024: Manuál ako nahlásiť volebnú korupciu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Prezídium PZ SR |MM| „Do dnešného dňa neevidujeme podnet k narušeniu či priebehu volieb do Európskeho parlamentu. Máme však operatívne informácie v súvislosti s volebnou korupciou, ktorá by mala byť páchaná v marginalizovaných komunitách. Z uvedeného dôvodu budeme preventívne pôsobiť na týchto miestach tak, aby sme zabezpečili bezproblémový priebeh volieb,“ informuje viceprezident Policajného zboru pre vnútorný poriadok a bezpečnosť, plk. Ing. Rastislav Polakovič.

Policajný zbor je však pripravený konať v prípade akýchkoľvek podnetov týkajúcich sa narušenia prípravy či priebehu volieb. „Preto vyzývame, ak máte informácie k porušeniu zákona v súvislosti s eurovoľbami, obráťte sa na najbližší útvar Policajného zboru alebo na číslo 158,“ dopĺňa viceprezident PZ.

V tomto prípade môže ísť o akékoľvek poznatky smerujúce k prípadom možného narušenia prípravy a priebehu volieb, informácie o volebnej korupcii, či korupčnom správaní.

ČO JE VOLEBNÁ KORUPCIA

Volebnej korupcie sa dopustí ten, kto priamo alebo cez sprostredkovateľa poskytne, ponúkne alebo sľúbi úplatok tomu, kto má právo voliť, aby volil alebo hlasoval určitým spôsobom, nevolil alebo nehlasoval určitým spôsobom, nevolil alebo nehlasoval vôbec, alebo sa nezúčastnil volieb, alebo z tohto dôvodu priamo alebo cez sprostredkovateľa poskytne, ponúkne alebo sľúbi úplatok inej osobe.

Pozor! Volebná korupcia sa týka aj toho, kto v súvislosti s výkonom práva voliť priamo alebo cez sprostredkovateľa pre seba alebo inú osobu prijme, žiada alebo si dá sľúbiť úplatok, aby volil alebo hlasoval určitým spôsobom, nevolil alebo nehlasoval určitým spôsobom, nevolil alebo nehlasoval vôbec, alebo sa nezúčastnil volieb.

Predchádzajúci článok
Ďalší článok
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované