back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Zaplatí starostka Režňáková 10 000 Euro?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Nepochybujeme o tom, že občania si už pozreli rokovanie OZ zo dňa 8. apríla 2024.

Na rokovaní sme postrehli niekoľko zaujímavých momentov:

Poslanci hlasovali o bode, ku ktoremu neboli zverejnené podklady. Islo o zámer, alebo náhodu?

Poslankyňa Jurašíková navrhla tento bod vypustiť, čo sa však neudialo. Je potrebné zdôrazniť, že poslanci nezastupujú samých seba, ale obyvateľov obce a občanov. A títo majú právo vedieť, o čom budú poslanci hlasovať. Tentokrát to podrobne /nemali k dispozícii všetky podklady a informácie) žiaľ pred zastupiteľstvom nevedeli ani samotní poslanci.

O aký bod išlo a bol dôležitý?

Jednalo sa o žalobu bývalej zamestnankyne Klčovej podanú na Obec Šintava, vo veci ukončenia pracovného pomeru (neplatnej výpovede) starostkou Režňákovou.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Bolo by to bežné – keby. Rozoberme si to na drobné:

Podľa dostupných informácií (OZ) pri podávaní výpovede zamestnankyni, bol prítomný právny zástupca obce. Teda občan by mal byť kľudný, nakoľko by všetko malo byť v súlade s platnou legislatívou.

Bolo?

Bývalá zamestnankyňa využila svoje právo a podala na obec žalobu. Na to samozrejme má nárok. Vzhľadom na využitie právnych služieb pri výpovedi, by obrana obce mala byť v podstate formálna a automatická.

Bola?

Obec zrejme zaplatila objednané právne služby. A následne na spomenutom OZ bol prejednávaný materiál predložený starostkou a štatutárkou obce, ktorá výpoveď podpísala a poslancov OZ žiadala o schválenie dohody o urovnaní medzi obcou a prepustenou zamestnankyňou. A dohoda to nebola lacná. Obec len vyplatenie „odškodného“ stálo prakticky čiastku 10 000 Eur.

Čo pokazili „súdruhovia“ v tomto prípade?

Rekapitulácia:

  • starostka Režňáková za prítomnosti právneho zástupcu dá zamestnancovi výpoveď.
  • nasleduje žaloba na obec
  • zrejme pre chyby a nedostatky vo výpovedi, žalovaná strana (obec) vidí možnosť prehry
  • svoju zodpovednosť  štatutárka a starostka obce Režňáková „prehadzuje“ na poslancov a občanov. Povedané inak, starostka sa „prikryla“ poslancami. Toto poslanci chceli, toto dopustili?
  • to, že sa dejú chyby, je bežné. Za spôsobené chyby ale má platiť ten, kto pochybil!! To ale nie sú poslanci, ani občania. Zaplatí 9990 Eur starostka Režňáková? Budú to poslanci OZ od nej vyžadovať, alebo jej chyby zaplatia z peňazí občanov?
  • Vyzerá to tak, že to ešte bude zaujímavé. V obci sú rozbité cesty, chodníky a pri dažďoch zaplavuje verejné priestranstvá a majetok občanov.

Že poslanci  schválili urovnanie sporu, je jedna vec. Ale ich povinnosťou je, postarať sa o to, aby náklady na spor boli uhradené tým, kto ich spôsobil.

- Článok pokračuje pod reklamou -

No a sme na začiatku. Jurašíková si bola vedomá stavu, kedy poslanci idú hlasovať o bode, ku ktorému nemali v zákonnej lehote všetky podklady.

Perlou je,hlasovanie poslanca Hercega, ktorý na jednej strane hlasoval za stiahnutie bodu z rokovania a na strane druhej hlasoval za urovnanie sporu v danom bode. Tak buď je bod v poriadku, alebo nie.

Ďalšou perlou je verejné vyjadrenie poslankyne Drábikovej – verejne tvrdí, že obec nepochybila, no za vyplatenie 10 000 Eur zahlasovala.

Tak teda ako to je? Pochybila obec, alebo nepochybila? Za čo teda obec zaplatila z verejných peňazí takto vysokú čiastku?

Vyzerá to tak, že svojim verejným vyhlásením zástupkyňa starostky sa snažila akurát tak starostku „očistiť“. Otázkou je, či vedome, alebo nie.

No a ešte niečo k hlasovaniu – nemajú poslanci a starostka obavy, že v prípade podania podnetu na prokuratúru, bude hlasovanie neplatné?

Uvedomujú si poslanci OZ, že sú verejnými činiteľmi, že skladali sľub poslanca a že síce uznesenia schvaľujú v zbore, no hlasuje každý sám vo svojom mene rovnako, ako získal mandát a  skladal sľub?

Nevyplýva z týchto informácií o jedinom bode rokovania OZ minimálne morálna povinnosť pre starostku obce Režňákovú zaplatiť do obecnej kasy skoro 10 000 Eur?

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Ten kto pochybí, má niesť následky. Ak sa občania zasa raz nezobudia, zaplatia to z daní. Ale čomu sa čudovať. Ak niekto na to poukáže, starostka zvýši hlas, obhajuje sa neobhájiteľným a útočí. Ale pokora žiadna. A „obec nepochybila.“ Nie, nepochybila, to je čistá pravda. Pochybila starostka obce Šintava ako štatutárny orgán a zamestnávateľ. Právnikovi občania Šintavy zaplatia z dostupných informácií 4489 Eur a za dohodu o urovnaní 9999 Eur. A ešte stále spíme..

    9
  2. Ako Tím popísal postup starostky, občania sa radšej stiahnu, akoby mali prísť do sporu. A niektorí poslanci sú pre občanov sklamaním.
    Obhajoba sa zakladá na množstve práce a kompetencií, ktoré obec má. Avšak to neznamená, že sa nemôže stať chyba a poukázaním sa nedehonestuje vsetka činnosť obce ako taká.
    Chyby treba priznať, ak sa dá napraviť a ak nie aspoň sa ospravedlniť.

    2
  3. „niektorí poslanci sú pre občanov sklamaním“ – a pri ďalších voľbách im treba zase dať hlasy …

    4
  4. To už doma v Seredi sú neny, či neny sú takéto problémy ? Prečo od tých sa niekto snaží odpútať pozornosť ??? Nový primator pod rúškom akejsi „racionalizácie a optimalizácie „doslova údajne povyhadzoval dlhoročných zamestnancov z Mestského úradu ! Mňačko napísal knihu, “ Ako chutí moc “ – mal by si ju prečítať každý !!!

    4
  5. Občania si zvolili a dávno obanovali. To majú za to, že vraj volili menšie zlo. Kto ju volil nadáva na ňu a kto ju nevolil , nadáva na toho, kto ju volil. Keď sa jej zbavíte, budete strieľať šampanské, ako strieľali v ČSOB, keď odišla.

    6
  6. Vážení , ale aj nevážení, samosprávy – obecne , teda nie iba , o ktorej je tu reč, sa o d t r h l i z reťazí. Keď som začal poľovať na tento problém sú výsledky známe. Obecne – robia si čo chcú – samozrejme je určujúce , kde a ako. K tejto kauze – zosobniť – čo asi nepôjde , nakoľko politici budú neustále vyondievať so svojimi chlebodárcami / rozumej občanmi/.
    Buďte v strehu a nič im nedarujte! Ak porušujú zákon- teoretická defenestrácia.

    2
  7. A prečo už nič nepíšete o Seredi pán Majko čo je nove v meste alebo čo je zle v meste , alebo v našom meste je všetko v poriadku?Len sem dávate vaše fotky z múzea totality niečo o Seredi píšte.Ďakujem.

    2
  8. Vsak sa staci pozriet na dlznikov v socialnej poistovni pre mesto sered , je tam neaky ondej kurbel z malej ulicky co dlzi 2500euro.

  9. No pozrela som si to video. Ale ako ju to rozčúlilo keď jej povedali, že by to mala zaplatiť. Kóóľko peňazí zohnala, veď je to jej povinnosť. Ale to, že obec sa skoro dostala do nútenej správy jej nehovorí nič? Práve preto, že šafári s obecným peniazmi, tak by to mala zaplatiť keď súd uznal, že pochybenie urobila práve ona. Plnú zodpovednosť nesie ona. Bohužiaľ, niektorí ľudia nevedeli, čoho je schopná a preto ju volili. Pravú tvár ukázala. A aj to svädčí o tom ako sa vyjadrila, že do dôchodku to tam už nejak „doprdí“. Len poslanci akosi tiež slúžia viac jej ako občanom. Sa im čudujem, že jej všetko schvaľujú, len aby sa jej náhodou neublížilo. A o tom Hrachovovi ako mu podrazila nohy ani nehovorím. Preč s ňou.

    6
  10. Boli na jednej lodi, ale… neviem, asi doplávali. Treba si pozrieť video z posledného zastupiteľstva, potom pochopíte.

    1
  11. Tak ako pani Drábiková, obec nepochybila, ale pre istotu zplatíme desať litrov? To čo je za logiku?

    4
  12. Po vzhliadnutí videa stále neviem, ako starostka zradila pána podnikateľa. Komisia odporučila ešte jednanie a starostka nepovedala ani slovo. Uvedená cesta je navrhnutá v územnom pláne na rekonštrukciu ako celok z toho treba vychádzať.

  13. Čo takto zaujímať sa o sereď? Máme tu problémov dosť : most, burina, drogériový tovar, problém s parkovaním / parkovacia politika atd atd

    1
  14. Prečo len 10000 eur? A za právnické služby ako tam niekto napísal 4500 eur bude kto platiť? Zasa len my občania Šintavy? Keď prehrala, tak ešte plus to, čo zaplatila právnikovi, veď to bola súčasť toho sporu, nie?

    5
  15. Nech jej to podnikatel menovani zaplati..donedavna si lízali zadky..fuj banda jedna..a pan Majko dufam ze do budeme sledovat do poriešenia..

    4
  16. Teda v tej Šintave je to pestré,ani sa mi tomu nechce veriť! Nuž čo keď sú v zastupiteľstve všelijakí privandrovalci😉, či sa mýlim?Pani Drábiková to je kto?Že je taká hlúpa?

    3
  17. Veď ona je starostka, riaditeľka, záhradníčka, údržbárka a ešte všeličo ďalšie. A ešte aj opatrovateľka baby, ako nazýva svoju mamu. Mali by jej poslanci navrhnúť zvýšenie platu za toľkú starostlivosť.

    3
  18. Ten názov článku je zlý. Samozrejme, že starostka 10 000 eur uhradí. Ale z obecých peňazí. Názov mal byť, či 10 000 eur uhrdí zo svojich peňazí. Alebo, obecné = moje? Obec som JA?

  19. Dobrý postreh 👌. Pán Majko by mal nadpis upraviť, Hoci v článku je to zmienené, že by to mala zaplatiť sama starostka, ktorá to všetko spôsobila.

  20. nikto si ešte stále nevšimol 2 gramatické chyby v nadpise? A to nejdem počítať tie v clanku. Ministerstvo kultúry alebo školstva môže riešiť aj samozvanych novinárov, co si nedaju námahu ani priezvisko presne prepísať.

  21. Myslím, že najväčšiu chybu urobila pani starostka Režnáková. Tomu článku iste každý porozumie.

    2
  22. Čím menšia obec tým veríš bordel. Takto vyzerá celá krajina pri riadení nekompetentných babrákov a neschopákov

    2
  23. Práve preto, že nepovedala ani slovo. Veď komisia o tom jednala pred zastupiteľstvom, kde sa zúčastnil aj Hracho. Tam sa nejednalo o cestu ako celok, snáď by nechceli, aby Hracho urobil cestu za svoje🙈. Toto sa jednalo o výhybne, ktoré by urobil ZDARMA a konečne by sa tam dalo bezpečnejšie prejsť. A čo to zmení mesiac? Budú ho naťahovať až sa na to VYKAŠLE? A toľko, čo on POMOHOL AKO OSOBE STAROSTKE a obci, tak to je smutné. Môžete sa hanbiť všetci, ktorí ste boli za zahlasovanie tak dôležitej veci. Miloš, môžeš pokračovať a zveľaďovať zadarmo obec, veď musia niekde dobehnúť čo obec musela nezmyselne zaplatiť za súdny spor vďaka pani starostke.

    2
  24. 15. júna 2024, 6:22 zrejme viete viac ako občania, ako pán podnikateľ pomohol pani starostke a obci, myslím si však, že to bolo vzájomné.

  25. Pre anonym nadomnou :
    Isto si pomohli navzájom . Lenže ona využije čo sa dá a veeeeeľmi rýchlo zabudne kto jej pomohol. Už zabudla , čo je dĺžna Hrachovi, aj Václavovi,aj Vám p. Majko. A vy ešte stále s ňou jednáte v rukavičkách .
    A ozaj – zaujal ma bod programu OZ, ktoré bude 25.6. – zníženie platu starostky – konečne.
    Vďaka p. Šimulčík, bolo načase.

    1
  26. Máte pravdu, bolo by načase, len aby Tí niektorí posluhovači z radu poslancov tú ich ťažkú ručičku aj zdvihli. A viete niekto, prečo tá Kollárová musela tak náhle odísť z domova? Bola krátko v domove vedúcou po tom, čo starostka vyhodila bývalú vedúcu Klčovú ? Vo videu to bolo spomenuté o nejakom podozrení, čo urobila? K tomu sa nikto nevyjadril, ani tá Drábiková, ktorá mala o niečom nekalom vedieť? To by bolo treba zistiť!!!!

    1
  27. 16. júna 2024, 7:14 požiadajte o interpeláciu starostky pani predsedníčka sociálnej komisie…

  28. No tak to si rád pozriem…. Vedia o dôvodoch poslanci? Ozaj sa dôležité veci zametú po tichúčky vždy len pod koberec? Kde je tá vaša transparentnosť?

    1
  29. Dôležité a ešte dôležitejšie. Nebyť Šimulčíka, tak by bolo všetko pod kobercom. A Sláva by sa len usmievala.

    2

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované