back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Svetový deň životného prostredia budeme oslavovať celý jún, verejnosť je vítaná

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

SAŽP |MM|   Pri príležitosti Svetového dňa životného prostredia, ktorý pripadá na 5. júna, Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) pripravila pestrý a zaujímavý program. So žiakmi, verejnosťou a  priaznivcami životného prostredia si jeho význam pripomenieme prostredníctvom rôznych podujatí a aktivít. Odkaz tohto dňa budeme oslavovať počas celého mesiaca.

Aktivity a podujatia z nášho júnového programu ku Svetovému dňu životného prostredia spája spoločný cieľ – vzdelávať verejnosť a zvyšovať jej záujem o životné prostredie. V súlade s touto myšlienkou sa počas dvoch dní uskutoční už 3. ročník obľúbeného Festivalu Zeme. Vo štvrtok 6. júna pozývame širokú verejnosť, žiakov materských, základných a stredných škôl do Mestského parku v Banskej Bystrici. Pre návštevníkov je do popoludňajších hodín pripravený bohatý a zaujímavý program, v ktorom nebudú chýbať environmentálne aktivity realizované zábavnou a hravou formou. V piatok 7. júna sú pre deti z materských škôl a pre žiakov I. stupňa základných škôl pripravené divadelné predstavenia v kinosále Múzea SNP v Banskej Bystrici, zamerané na ekologické témy. Festival Zeme organizujeme v spolupráci s ďalšími rezortnými organizáciami Ministerstva životného prostredia SR, ale aj s neziskovými organizáciami pôsobiacimi v banskobystrickom regióne.

Svetový deň životného prostredia si však budeme pripomínať počas celého mesiaca, nielen 5. júna. Pripravené sú aktivity v online priestore, a tiež v exteriéri – napríklad zamestnanci SAŽP z oddelenia LIFE sa zúčastnia Festivalu Zeme v Košiciach, kde predvedú praktické ukážky správneho vykurovania pre verejnosť, žiakov, učiteľov. Od 1. júna je zase spustená posledná výzva z výchovno-vzdelávacej kampane KlímaTYzuj sa, v ktorej apelujeme na deti a mládež, aby nadchádzajúce prázdniny prežili ekologicky s dôrazom na environmentálne dôsledky. Špecialisti z nášho Strediska environmentálnej výchovy Dropie zo Zemianskej Olče počas júna navštívia v regióne dve materské školy, kde sa s deťmi zamerajú na eko-hry v školských záhradách a budovanie ostrovov života pre rastliny a živočíchy. Koncom júna sa naši odborníci predstavia na podujatí Deň Dunaja v Gabčíkove a tiež na tradičnom banskobystrickom festivale s názvom Hurá prázdniny. Počas júna a tiež v rámci leta si môžu obyvatelia a návštevníci obce Hrušov odmerať svoju ekologickú stopu. V obci sme v starom Kultúrnom dome umiestnili náš Ekomerač, jedinečný nadrozmerný model Zeme. Všetky informácie nájde verejnosť na našom webovom sídle: https://www.sazp.sk/

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované