back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

NDS tento rok opraví takmer 100 kilometrov ciest

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

NDS |MM| Národná diaľničná spoločnosť zintenzívňuje práce na obnove vozoviek vo svojej správe. Pre tento rok plánuje opraviť 94 kilometrov. Plánované opravy prebehnú v rámci celého Slovenska. NDS zároveň v roku 2024 zvýšila tempo aj pri oprave mostov.

Štátni diaľničiari do konca roka 2024 opravia 43 kilometrov vozoviek na západnom, 31 kilometrov na východnom a takmer 20 kilometrov na strednom Slovensku.

„Tento rok sme zvýšili nie len tempo, ale aj objem opráv slovenských diaľnic a rýchlostných ciest. Pretože každý jeden obnovený kilometer predstavuje investíciu do kvalitnejšej a pohodlnejšej každodennej dopravy ľudí na Slovensku,“ vysvetľuje Rastislav Droppa, prevádzkový riaditeľ Národnej diaľničnej spoločnosti.

Opravy vozoviek prebehnú naprieč celým Slovenskom. Obnovou prejdú úseky diaľnic, rýchlostných ciest, ale aj cesta prvej triedy. V rámci západného Slovenka sa opravia úseky malackej D2, trnavskej D1 a galantskej R1. Opravou prejdú aj poškodené povrchy pri hraničných priechodoch Jarovce, Čunovo a Brodské.

Na východnom a strednom Slovensku sa obnovia úseky košickej rýchlostnej ceste R4 či na komunikácii I/16.  Nová vozovka pribudne pri Liptovskom Mikuláši a Zvolene.

„Pri prácach na cestách je však nevyhnutná aj spolupráca motoristov. Opravujeme jednotlivé úseky práve pre ich bezpečnejšiu jazdu. Len vďaka ich pozornosti a dbaniu na predpisy motoristov môžeme pracovať bezpečne,“ doplnil Rastislav Droppa. Pričom podľa jeho slov len tento rok došlo už k 4 nebezpečným situáciám, pri ktorých bolo v ohrození 7 zamestnancov a trojica zamestnancov bola zranená. Okrem samotných vozoviek sa tento rok NDS pustila aj do projektov komplexných opráv dvoch mostov s nadregionálnym významom. Aktuálne práce prebiehajú ako na moste D1/R1 pri Trnave a na moste Pustý Hrad pri Zvolene.

- Článok pokračuje pod reklamou -

 

- Inzercia -spot_imgspot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované