back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Kto je vlastencom?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, kto je vlastne vlastencom? Je to  skutočne ten, kto si tento pojem privlastní vždy pred voľbami, vlastenectvom sa oháňa na billboardoch a v predvolebných diskusiách?

Možno pomôže krátky postreh:

Vlastenec je ten, čo naozaj niečo pre Slovensko robí. Je jedno ci chráni lesy, píše básne, alebo hudbu.
Môže byť vedec, športovec, robiť charitu, alebo učit deti, zbierať papiere na lúke. Znamená to robiť niečo naviac.
@Byt vlastencom znamená rešpektovať iné krajiny, iné národy a rasy, lebo svet je krásny vo svojej rôznorodosti. Mal som to šťastie zažiť takýchto ľudí pri svojej práci, zberateľov a uchovávatelov ľudových piesní, rezbarov, zberateľky krojov, archeológov, dokonca som mal šťastie točiť dokument s Jakubiskom o rusinoch a spoznali sme pri nakrúcaní nádherných ľudí.
Nikto z nich nemal okolo seba 20 dvojkrížov, netrepal hluposti o tom, ako slovania stavali Egypt a nebol agresívny. Každý múdry človek má v sebe pokoru, skláňa sa pred úžasnou mnohostrannostou sveta. Vie sa vyjadrovať v rodnom jazyku, lebo to je jeho vysvedčenie a zároveň si uvedomuje, že aj iné krajiny zhromaždili rovnako krásne poklady. Dnes je to móda vycapit si zástavu, huskyho, alebo vlka do profilovky, gramatikou z osobitnej školy dourazat na fb omnoho vzdelanejsich a mudrejsich ľudí a byť zúfalo prázdny a duševne chudobný. Lebo jediná zásluha takéhoto človeka na tomto svete je, že sa narodil na Slovensku.
Zdroj: FB
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_imgspot_img

Ďalšie články

  1. ja čo som si všimol tak tí naši najvačší vlastenci bývajú v Kitsee, používajú našu vlajku ako obrus alebo ju prznia – graficky deformujú, a za vzor majú krajiny ktoré nás považujú za kus odtrhnutého územia alebo by na nás hodili atomovku….je to taká zvláštna „vlastenecká“ doba….

    9
  2. Vlastnenec ? Nemá to byť vlastenec ?
    No to je fuk. Najväčší vlastenci sú liberáli a hlavne tí z PS. Svojej americkej vlasti by sa najradšej do zadku strčili !!! Samozrejme medzi nich patrí aj „novinár“ Majko…

    4
  3. „V septembri a októbri už Jančkárku a Makaru neuvidíte. Myslím si, že toto je veľký bonus,“ prihovoril sa poslucháčom Infovojny poslanec Roman Michelko, ktorý sa v roku 2023 ako nezávislý kandidát prekrúžkoval na kandidátke SNS medzi desať zvolených poslancov parlamentu a stal sa predsedom výboru pre kultúru a médiá.
    „Robili nám veľké problémy, sme najväčší dezoláti, ale do Slovenskej televízie a STVR sa konečne po rokoch vráti verejnoprávnosť. Nebudete musieť iba Infovojnu (sledovať), aj Slovenská televízia už bude lepšia,“ uviedol Michelko na víkendovom stretnutí s poslucháčmi Infovojny s tým, že čím viac mediálnych kanálov, tým lepšie. Publikum túto informáciu ocenilo búrlivým potleskom.
    „Po inaugurácii nového prezidenta bude prijatý zákon, 1.júla vznikne platnosť, do 7. júla sa volia radní (členovia novej Rady STVR), potom do 30 dní bude výzva na nového riaditeľa a v polovici augusta máme nového riaditeľa,“ dodal a doplnil, že ich čaká ešte „asi päť zákonov“, o ktorých bližšie nechcel hovoriť.
    https://www.mediaklik.sk/televizia/clanok/712485-michelko-avizuje-koniec-moderatorov-o-5-minut-12-maju-byt-sucastou-zmien-v-novej-stvr/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box&utm_campaign=shp_9clanok_box

  4. Ked raz bude v slovniku fraza – uzitocny idiot, bude pri tom fotka michelka.
    Inak bude aj pri slove totalny nebetycny ony.

    1
  5. Anonym 4. júna 2024, 0:29…nehnevám sa na teba…je veľa ľudí, ktorí nevedia argumentovať ale iba urážať a ak by som sa musel hnevať na každého, kto si príde len ulaviť tak to naozaj nestojí za to…:-)

    4
  6. Najväčší vlastenec Marán Ko. je na bilbordoch v ukrajinskej národnej košeli. Hádam nás neoj…á a nejde mu len o peniaze. Aj sa čudujem, že sa do toho Bruselu trepe, keď ho tak neznáša a chce vystúpiť z EU. Na čo tam kandiduje? Či plat by mu pasoval a nás ouce iba zavádza?

    1
  7. Tieto témy tu predkladať je iba provokovanie, ale nevadí, človek má mať kedykoľvek názor aj na toto.
    – osobne od narodenia som budoval túto krajinu, ktorá bola iba za môjho života volaná Československá republika, ČSSR, Česko – slovenská federatívna republika, Česká a Slovenská Federatívna republika a konečne Slovenská republika. Dnes sa tu nahrnulo desiatky tisíc ľudí, o ktorých som v živote nepočul a ani som im nič nesľuboval, nakoľko som vlastenec / som zvedavý kedy odídu/
    – nikomu neubližujem a nebudem riešiť cudzie konflikty na úkor mojej vlasti
    – svoju vlasť budem brániť so zbraňou v ruke proti všetkým, ktorí ju chcú ohroziť
    – bol som príslušníkom armády , ktorá bola súčasťou obranného paktu – Varšavskej zmluvy .
    – odcudzujem všetkých, ktorí nechcú brániť túto zem

    K normalizácia prichádza… 4. júna 2024, 8:41
    Makara je klamár, teda v mojom pohľade zavádzal v priamom prenose. Podal som na neho sťažnosť v RTVS, potom, čo klamali aj tam – na orgán dozerajúci na vysielanie aj RTVS / nejaká rada/ a tam tiež klamali. Takže pohľad občana , ktorý vyslovuje svoj názor na klamstvá sa tu neberie? Lebo média sú všemocné – údajne?

  8. K Anonym 4. júna 2024, 10:57
    Slušne tu čakáme , aby si slušne rozpísal tieto tvoje úvahy. Samozrejme tiež čakáme na argumenty a odkazy z ktorých čerpáš.

  9. Karta vlastenectva často využívaná pred voľbami, útočí na pudy tých najspodnejšich sociálnych vrstiev. Vlastenectvo alebo inými slovami aj nacionalizumus bol príčinou mnohých veľkých konfliktov a občianskych vojen. Vlády vytiahnu kartu vlastenectva keď potrebujú ovládať masy, napríklad motivujú ňou svojich obyvateľov do mobilizácie počas vojny. Vlastenectvo je jeden z tých najviac primitívnych pudov a netreba si ho mýliť s kultúrnym dedičstvom!

    3
  10. anti dessolee

    Netreba si mýliť ani vlastenectvo s nacionalizmom. Tam je dosť rozdiel.

  11. Vidím že nadpis je už opravený. Sakra chlape dávaš tomu slovenčinovi na prdel ! Uč sa,ja tu večne nebudem. :-

  12. Ratafak, Ty nás jednoduchý debilko. Ty si sa regulérne narodil, alebo sa len zopár nechcených buniek dalo dokopy, lebo im bolo smutno?

    1
  13. anti dessolee 4. júna 2024, 14:58 – komicke je, ako sa o tych slovenskych „vlastencov“ v pouzivanej retorike bije Republika, Kotleba, Hlas, Smer a samozrejme SNS.

    Uz nie komicke, ale zial smutne je klesanie na narocnosti temy, ktorou sa tuto cast volicskeho spektra snazia ziskat.

    Vulgarnost prejavu a jednoduchost temy dokumentuje mentalnu uroven oslovovaneho publika.

    1
  14. Majko,ty čo si to vlastne dovoľujes.,máš ty vôbec maturitu? Takto verejne urážať voličov.Ja si myslím,že ty máš k chápaní nejakej náročnosti veľmi ďaleko.

  15. Anonym 6. júna 2024, 11:50
    Ty máš maturitu, vieš čítať a písať a dokonca aj myslíš, ty budeš klenot tohto národa 😀

  16. Smerohlas,ja tu nepochybujem ani o jednom,a ani neklafisikujem ľudí na rozdiel od vás.Rozumies tomu,? Asi ťažko ,nie progresívny ste,ale hlavne agresívny!!!!

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované