back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Ďalšia okradnutá seniorka. Chráňte si svojich blízkych, známych či susedov vo vyššom veku!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave IV prijali včera trestné oznámenie od seniorky, ktorá sa stala obeťou podvodu. Tak ako v predchádzajúcich prípadoch o ktorých vás neustále informujeme, sa na druhej strane telefónu ohlásil „policajt“.

Falošný policajt mal kontaktovať seniorku na číslo pevnej linky s legendou, že ju chce ochrániť pred páchateľmi trestnej činnosti, ktorí jej chcú odcudziť majetok. Jeho otázka samozrejme mala viesť k finančnej hotovosti ktorou ihneď disponuje a k cennostiam. Po nepostačujúcej odpovedi o finančnej hotovosti (300€) mal seniorku falošný policajt inštruovať, aby cennosti vložila do ruksaku a ďalej ju mal navigovať, aby šla do najbližšej pobočky banky. Tam mala seniorka vybrať z bankomatu finančnú hotovosť 3000€. Zvyšných 7000€ sa jej v bankomatoch vybrať nepodarilo.

Po tom ako mala vybrať finančnú hotovosť, mala byť seniorka kontaktovaná na mobilnom čísle s inštrukciami, kam sa má ďalej s cennosťami, hotovosťou a bankomatovou kartou vloženou do ruksaku presunúť. Počas tohto rozhovoru mala falošnému policajtovi nadiktovať pin kód bankomatovej karty a podľa pokynu sa presunúť k centrálnemu trhovisku na Miletičovej ulici, kde mala svoj ruksak zanechať pri jednom z priľahlých bytových domov, čo aj urobila.

Neskoršou návštevou banky od pracovníčky seniorka zistila, že jej bolo neznámym páchateľom vybraných ďalších 18000€, čím jej bola spôsobená škoda v celkovej výške 21300€.

Za žiadnych okolností neposkytujte žiadne údaje z platobnej karty ako: ČÍSLO KARTY, ÚDAJ O PLATNOSTI KARTY, CVV, alebo prístupové heslá do INTERNETBANKINGU

Ak vás kontaktuje spoločnosť, fyzická osoba, ktorú nepoznáte, prípadne poznáte ale nemáte z toho dobrý pocit, máte pochybnosti PÝTAJTE SA, VOLAJTE ZNÁMYM A PREDOVŠETKÝM VOLAJTE NA ČÍSLO 158, nakoľko sa môže jednať o PODVOD!

- Článok pokračuje pod reklamou -

 

zdroj: Polícia SR
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované