back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Letecké spojenie Tel Aviv – Piešťany vstúpilo do druhej sezóny, prvý let využili aj zástupcovia cestovných kancelárií

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Krajská organizácia cestovného ruchu Trnavský kraj |MM|  Na prvý let novej sezóny smerujúci do Piešťan nastúpilo v stredu 22. apríla na Letisku Bena Guriona vyše 90 cestujúcich. Boli medzi nimi aj touroperátori a zástupcovia cestovných kancelárií, pre ktorých pripravila Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj poznávaciu cestu.

„Presne pred rokom sme na Letisku Piešťany privítali prvých turistov na priamej leteckej linke Tel Aviv – Piešťany – Tel Aviv. Vďaka spolupráci s izraelským partnermi získal Trnavský kraj povesť dovolenkovej destinácie, ktorú teraz zúročujeme otvorením druhej sezóny priameho leteckého spojenia. Napriek tomu, že táto linka musela byť na jeseň kvôli bezpečnostným opatreniam prerušená, záujem Izraelčanov o našu destináciu neutíchol. Veríme, že tento rok ich bude v Trnavskom kraji dovolenkovať ešte viac ako vlani,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.

Počas druhej sezóny priameho leteckého spojenia Tel Aviv – Piešťany – Tel Aviv budú turisti z Izraela prichádzať do kúpeľného mesta každú stredu popoludní.

Návštevnosť Trnavského kraja podľa údajov Štatistického úradu SR bola v prvom štvrťroku najvyššia za uplynulých 5 rokov. Medziročne opäť stúpol aj počet zahraničných návštevníkov. V januári, februári a marci ich do Trnavského kraja zavítalo 30 237, čo je o necelých tisíc návštevníkov menej ako v rovnakom období roka 2019 (v .Ten bol z pohľadu cestovného ruchu rekordný.

Trnavský kraj bol v roku 2023 v porovnaní s ostatnými krajmi Slovenska na prvom mieste v počte prenocovaní izraelských turistov. Návštevníci z tejto Blízkovýchodnej krajiny strávili podľa údajov Štatistického úradu SR v Trnavskom kraji 32 580 nocí, čo znamená podiel 37 % zo všetkých ich prenocovaní na Slovensku v roku 2023.

„Izraelskí turisti strávia v Trnavskom kraji v priemere viac ako 10,4 nocí, pričomslovenský priemer SR je 3,8 noci). Počet ich prenocovaní v Trnavskom kraji vlani významne stúpol práve v období prevádzky priameho leteckého spojenia. Je to tiež výsledok budovania osobných kontaktov, ktoré na izraelskom trhu dlhodobo nadväzujeme. Nemenej dôležité sú návštevy touroperátorov v destinácii, ktorú chcú ponúkať svojim klientom. Aj na základe ich odozvy môžeme destináciu zlepšovať a zaujať ešte viac návštevníkov,“ hovorí Agáta Mikulová, riaditeľka KOCR Trnavský kraj.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Súčasťou poznávacej cesty pre zástupcov izraelských cestovných kancelárií, ktorí do Trnavského kraja prišli prvým tohtoročným letom z Tel Avivu, boli ukážky slovenských tradícií v múzeum Za krakovskú bránu, prehliadka Holíčskeho zámku aj ochutnávka vína v Radošovciach.  Na Kúpeľnom ostrove si vyskúšali liečivé účinky piešťanského bahna a navštívili výstavu diel svetoznámeho maliara Alfonsa Muchu. Program pokračoval prehliadkou pamätihodností kráľovského mesta Trnava a návštevou Trenčína, ktorý sa v roku 2026 stane Európskym hlavným mestom kultúry.

Poznávacia cesta  bola pokračovaním aktivít KOCR Trnavský kraj na zahraničných trhoch. V tomto roku k nim patril aj workshop krajín Vyšehradskej štvorky, ktorý bol súčasťou najväčšieho veľtrhu cestovného ruchu na Blízkom východe ATM Dubaj. Trnavský kraj zážitkov zaujal aj na 25. ročníku veľtrhu Cyprus Travel Expo a v úvode roka sa uskutočnila aj prezentácia pre zástupcov cestovných kancelárií v Kuvajte.

Trnavský kraj zážitkov je Krajskou organizáciou cestovného ruchu Trnavský kraj. Systematicky vytvára podmienky na rozvoj cestovného ruchu na území Trnavského samosprávneho kraja a jeho turistických destinácií: Trnava región, Piešťany a okolie, Matúšova zem – Galanta a okolie, Žitný ostrov a Záhorie. Zároveň je marketingovou centrálou a zastrešuje propagáciu cestovného ruchu pre svojich členov doma a v zahraničí. Organizuje podujatia a vytvára a predáva zážitkové produkty cestovného ruchu, ktoré dotvárajú ponuku výletnej destinácie Trnavského kraja zážitkov.

 

- Inzercia -spot_imgspot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované