back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Mimoriadne tragická dopravná nehoda na diaľnici D1 – AKTUALIZOVANÉ

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Na tiesňovú linku 112 bol nahlásený požiar osobného motorového vozidla na diaľnici D1 v 92 km v smere na Žilinu.

Na miesto boli okamžite vyslané dve vozidlá Hasičského a záchranného zboru a jedna hliadka Mýtnej polície. Po ich príchode na miesto udalosti do nich z doposiaľ neznámych príčin narazilo nákladné motorové vozidlo.

Dve osoby bohužiaľ utrpeli zranenia nezlučiteľné so životom. Ďalšia bojuje o život.

Polícia na mieste vykonáva prvotné neodkladné a neopakovateľné procesné úkony. Diaľnica D1 bude uzatvorená v oboch smeroch až do ukončenia obhliadky dopravnej nehody.

Na mieste sa nachádza Minister vnútra SR, Prezident PZ ako aj prezident Hasičského a záchranného zboru.

Bližšie informácie k tejto tragickej udalosti poskytneme, až keď nám to procesná situácia dovolí.

- Článok pokračuje pod reklamou -

V mene Policajného zboru vyjadrujeme pozostalým úprimnú sústrasť.

– – – –

Tlačová správa ATE:

Dva záchranárske vrtuľníky boli vyslané k mimoriadne tragickej udalosti, ktorá sa stala dnes podvečer na diaľnici D1 pri Hornej Strede, kde kamión narazil do odstaveného hasičského a policajného vozidla.

Posádka záchranárskeho vrtuľníka z Bratislavy si po pristátí priamo na diaľnici prevzala do svojej starostlivosti 42-ročného muža, ktorý utrpel ťažkú polytraumu. Záchranári ho vzhľadom na závažné poranenia uviedli do umelého spánku a po preložení na palubu bol v kritickom stave letecky transportovaný do UNB Kramáre.

Druhá posádka z Trenčína na mieste bojovala o život 27-ročného pacienta. Žiaľ, aj napriek maximálnemu úsiliu záchranárov svojim rozsiahlym zraneniam na mieste podľahol. Druhý vrtuľník sa, bohužiaľ, vrátil na svoju základňu prázdny.

Tragická udalosť nás zasiahla o to viac, že išlo o kolegov, s ktorými sme pri záchranných akciách zasahovali a pomáhali spoločne. Vyjadrujeme hlbokú úprimnú sústrasť rodinám a blízkym tejto tragédie. Česť Vašej pamiatke kolegovia !!!

– – –

AKTUALIZOVANÉ 28.5.2024  – Hasičský a záchranný zbor:

- Článok pokračuje pod reklamou -

Hasičský a záchranný zbor prišiel včera v podvečerných hodinách pri tragickej dopravnej nehode o dvoch svojich kolegov. O kolegov, ktorí nikdy neváhali nasadiť svoj život pre pomoc iným. O tých, ktorí svoju prácu milovali a brali ju ako poslanie pri výkone služobných povinností, ale aj mimo nich. O ľudí, ktorí neváhali kedykoľvek a komukoľvek z nás podať pomocnú ruku.

Počas života sa hasič mnohokrát stretá s ťažkými úrazmi, či smrťou. Pri pohľade na trpiaceho myslí na svoju rodinu a v kútiku duše dúfa, že zachraňovaný svoj boj o život vyhrá a ešte niekedy bude môcť objať svojich blízkych.

Sme síce profesionáli, ale v prvom rade sme ľudia. Ľudia, ktorí si pri pohľade na utrpenie iného uvedomujú, že sa to môže stať každému jednému z nás. Súcitíme s tými, ktorým pomáhame. Často máme zovreté hrdlo aj napriek tomu, že sa snažíme na celú situáciu pozerať s nadhľadom a rozvahou.

Tragédie však občas zasiahnu aj nás, hasičov. Tá včerajšia zasiahla rodiny a blízkych našich zosnulých kolegov a rovnako tak celý Hasičský a záchranný zbor, ktorý prišiel o svojich dvoch skvelých príslušníkov a priateľov.

Vyjadrujeme úprimnú sústrasť rodinám, príbuzným, priateľom a kolegom. Táto udalosť je pre nás obrovskou ranou a nenahraditeľnou stratou.

Nikdy na Vás nezabudneme 🖤🕯️

zdroj: Polícia SR Trenčiansky kraj, Polícia SR Trnavský kraj

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Kamionisti by mali byt tvrdo kontrolovany a nie si kukat filmy za jazdy s vylozenymi nohami…

    2
  2. „Na mieste sa nachádza Minister vnútra SR, Prezident PZ ako aj prezident Hasičského a záchranného zboru. “
    Prečo sa tam išli tieto sra*čky pretŕčať?
    Prečo kôli dvom mŕtvym ľuďom robia halooo?
    Čím si to zaslúžili?
    Odpratať diaľnicu a neotravujte živých ľudí oberanim o čas

    2
  3. Minister si tam ide zberať politické body, prezidenti tam idú preto, aby boli pekní pred ministrom. Reálne tam však neurobia absolútne nič, na to je tam výjazd, aby všetko zdokumentoval a riadil veci na mieste činu. Ostatní pajáci tam len a len zavadzajú. Táto pretvárka funguje už desaťročia.

    5
  4. Neprajem ti nič zlého, ani tvojej rodine, ale by bolo zaujímavé, akoby si zareagoval, keby ťa takáto tragédia postihla? Aj vtedy by si povedal: prečo kvôli dvom mŕtvym ľuďom robia halooo? Aj vtedy by si povedal“ čím si to zaslúžili? Odpratať diaľnicu a neotravujte živých ľudí oberaním o čas? Tvoja arogantnosť nepozná hraníc.

    15
  5. Anonym 28. mája 2024, 6:40
    A v lete bude vláda chodiť po poliach a „odborným okom“ žmoliť klásky pšenice, či sú vhodné na žatvu 🙂

  6. Anonym 29. mája 2024, 13:18

    …a potom sa z tých kláskov vyrobí lieh ten má kto vyslopať, alebo krmivá, tie ale nemá čo zožrať, lebo na nič iné nie sú vhodné, štát zaplatí farmárovi priame platby na hektár a ide sa ďalej. Pšenicu pre potravinárske potreby nakúpime veselo v maďarsku. Ale tomuto národ zatiaľ nerozumie a tak žmoleniu pšenice od čias komunistov až dodnes tlieskame 🙂

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované