back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Týždeň dobrovoľníctva odštartoval KC PRIESTOR s takmer 40 skvelými ľuďmi v Seredskom kaštieli. V piatok otvoria dvere svojho centra

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Miroslava Sabová Dudášová, predsedníčka združenia KC PRIESTOR /  KC PRIESTOR sa aj tento rok zapojil do celoslovenskej iniciatívy Týždeň dobrovoľníctva. Hneď v pondelok vypratalo jednu miestnosť v Seredskom kaštieli, a to za pomoci tímov zo spoločnosti Amazon, Základnej školy Juraja Fándlyho, Špeciálnej základnej školy a Cirkevnej základnej školy, a mládežníckeho parlamentu Nová Sereď.

Obrovské množstvo odpadu pomohlo následne odniesť mesto Sereď. Zaujímavé príbehy z histórie porozprávali nielen mládeži Róbert Daňo z Mestského múzea – Fándlyho fara v Seredi a Martina Hilkovičová z Občianskeho združenia Vodný Hrad.

Nečakané horúčavy pondelka zvládli dobrovoľníci a dobrovoľnícky aj vďaka limonádam od ManaRoots.

Mládež z miestnych škôl, ale aj dospelí tak spoznali o niečo lepšie svoje mesto a stali sa na chvíľu hrdinami-dobrovoľníkmi. Ako povedala Martina Hilkovičová z Vodného hradu: „tak ako sa teraz rozprávame o prestavbách na kaštieli, ktoré robili Esterházyovci alebo Thurzovci, možno sa raz v záznamoch vaši potomkovia dozvedia o tom, ako ste ho vy pomohli zachraňovať.“

Aktivitu zorganizovalo KC PRIESTOR v rámci Týždňa dobrovoľníctva, ktorý v Trnavskom kraji koordinuje Dobrovoľnícke centrum Trnavského kraja o.z.

 

- Článok pokračuje pod reklamou -

AKTIVITY POKRAČUJÚ V PIATOK DŇOM OTVORENÝCH DVERÍ

Aktivitami PRIESTOR pokračuje už tento piatok, keď otvorí svoje dvere. Deň otvorených dverí bude hostiť osobnosti z biznisového, umeleckého aj neziskového sektora, ktoré predstavia mládeži z miestnych škôl svoje príbehy.

Od 18:00 začínajú zábavné kvízy, počas ktorých sa zabavíte pri hádaní odpovedí na otázky o hokeji, literatúre, ale aj o seredskej histórii.

Od 20:00 si môžete v PRIESTORe užiť hudobné koncerty, kedy vám postupne zahrajú Saška Süttöová a Graeme Mark Donaldson. Neminú vás ani skvelé výhry, chutné občerstvenie a členovia tímu KC PRIESTOR.

Aktivity v rámci Týždňa dobrovoľníctva realizuje v Seredi KC PRIESTOR za podpory spoločnosti Amazon Fullfilment s.r.o.

 

Autor fotografií: Lukáš Klčo, Miroslava Sabová Dudášová, KC PRIESTOR

 

O organizátorovi podujatia KC PRIESTOR

- Článok pokračuje pod reklamou -

Hlavným organizátorom podujatia je seredské komunitno-kultúrne centrum PRIESTOR. Ľudia v ňom nájdu možnosť realizovať sa, načerpať novú energiu, spoznať nových priateľov a zároveň rozšíriť svoje vedomosti v oblastiach, o ktoré sa zaujímajú. Vďaka rozvojovému programu, kultúrnym podujatiam, sídliskovým piknikom alebo príjemným oddychovým večerom buduje komunitu ľudí, ktorí trávia svoj čas zmysluplne a svojou pomocou

prispievajú k realizácii originálnych a prospešných projektov v meste. Stavia na troch pilieroch, ktorými sú kultúra, rozvoj a podpora.

zdroj: Mesto Sereď

 

 

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované