back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Stav v polícii a spoločnosti na Slovensku: ochranu najprísnejšie chránenej osoby prekoná 71 ročný dôchodca!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Na základe včerajších udalostí sa priam natíska otázka – ako sú chránení bežní občania, novinári a osoby, ktorým sa pravidelne zabitím vyhrážajú rôzne radikalizované indivíduá?

Ako sú chránené osoby dlhodobo vykonávajúce svoju prácu (napr. politológovia, analytici, politickí komentátori, herci, či už spomenutí novinári), ktoré dokonca podali trestné oznámenia pre otvorené vyhrážky v diskusiách na sociálnych sieťach, médiách a všeobecne vo verejnom priestore?

Z osobných a nie malých skúseností si dovolím povedať, že doteraz polícia a prokuratúra výrazne podceňovala, ba dokonca až ignorovala takéto podania napriek urgenciám poškodených, využívaniu opravných prostriedkov a argumentácii zhoršujúcou sa bezpečnostnou situáciou, stupájúcou aroganciou, bezohľadnosťou minimálne verbálne útočiacich jedioncov a skupín  a strachom o bezpečnosť svoju a bezpečnosť blízkych, mnohokrát zo zákona chránených osôb?

Tak sa to NErobí do psej matere!

Sledujúc zverejnené videozáznamy z priebehu samotného atentátu a následného transportu chránenej osoby do služobného auta, ale aj mimo ohrozený priestor neváham povedať už teraz, že ochranka Úradu na ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií profesionálne zlyhala, ako počas streľby, tak následne sa jej členovia správali chaoticky, až úplne amatérsky. Vyzeralo to tak, že hrozbu pre premiéra vôbec nepredpokladali a keď aj útočník vytiahol zbraň, reakcia ochrankárov bola žiadna, resp. mimoriadne pomalá. Moje tvrdenie úplne jednoznačne dokumentujú už spomenuté videozáznamy a fakt, že útočník na chránenú osobu stihol vystreliť 5 krát!!

Výsledkom je ťažko zranený premiér Slovenskej republiky a ďalšia ostuda pre vedenie PZ a ministra Vnútra osobne.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Mám zato, že takéto zlyhanie je výsledkom dosádzania do vrcholových funkcií riadenia štátu ľudí, ktorých predpokladom na zastávanie funkcie evidentne je ich ochota podriadiť sa a svoje konanie politicky, nie tak potrebná odbornosť odbornosť.

Som si istý, že videozáznamy z atentátu, ako aj ďalšieho postupu (chaosu) ochrankárov, budú bezpečnostným službám vo svete ešte dlho študijným materiálom s možnosťou poukázania na to, ako sa to nemá robiť.

A verím,že kompetentní si konečne uvedomia, že nielen správne politické tričko, ale najmä profesionalita a odbornosť sú v civilizovanej spoločnosti predpokladom na zastávanie dôležitých štátnych funkcií ovplyvňujúcich životy občanov a ich bezpečnosť.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Uplny suhlas,lepsie by ho ochranili chlapi z krcmi ako tie pomale tlste tulene,ved boli uplne dezorientovani,premier spadol na zem a nikto si ho hodnu chvilu ani nevsimal a do auta ho nakladali ako nejakeho zlodeja,hnal by som ich,peso by museli ist az do bratislavy a v kazdej dedine by ich mali do riti kopat.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované