back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Jozef Šátek: Dve poznámky k obsahu dnešnej tlačovej besedy po skončení zasadnutia Bezpečnostnej rady SR.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Dve poznámky k obsahu dnešnej tlačovej besedy po skončení zasadnutia Bezpečnostnej rady SR.
Po 1) minister vnútra SR nie je nadriadeným služobným orgánom vyšetrovateľa PZ, ktorý má pridelený vyšetrovací spis a vykonáva vyšetrovanie v trestnej veci úkladnej vraždy v štádiu pokusu pošk. Fica. Zároveň nie je orgánom činným v trestnom konaní ani osobou, ktorá má zo zákona právo nazerať do spisu a zisťovať si z neho informácie. Z tohto dôvodu fakt, že Šutaj-Eštok dostal informácie z obsahu výsluchu obvineného Juraja C. je porušením Trestného poriadku zo strany vyšetrovateľa (príp. jeho nadriadeného) i samotného ministra Šutaja-Eštoka.
Pravdaže takto získané informácie nemá právo ani v skrátenej (koncentrovanej) podobe zverejňovať a zákaz zverejňovania informácií z vyšetrovania k danej kauze dozorovým prokurátorom GP SR v plnom rozsahu platí aj na ministra vnútra. Takéto porušenie zákona a prekročenie kompetencií ministra treba hodnotiť ako politicky motivované s cieľom informácie propagandisticky využiť v svoj prospech a zaútočiť na politickú opozíciu a oponentov. Poradiť by mu mohol bývalý dvojnásobný minister vnútra R. Kaliňák, ktorý podobnú situáciu riešil v prípade pošk. Hedvigy Malinovej.
Aby som to zjednodušil, áno p. minister Šutaj-Eštok existujú informácie, na ktoré nemá nárok ani minister vnútra napr. z prípravného trestného konania. To pravdaže v plnom rozsahu platí aj na prezidenta PZ a iných policajných funkcionárov.
Po 2) Podstatu výzvy Kaliňáka a Šutaj-Eštoka k upokojeniu situácie a hľadaniu celospoločenského konsenzu som podľa ich argumentácie pochopil tak, že oni sú tí neomylní a jediní vykladači faktov a pravdy, že oni sa nemusia zamyslieť, niečo pochopiť a zmeniť, ale naopak, ich nezmenenú pravdu i fakty si musíme všetci tí čo sme ich doteraz „nepochopili a neosvojili“, v plnom rozsahu prijať za svoje a len vtedy nastane celospoločenské upokojenie a zmierenie. Toto však nie je počúvanie iného názoru, jeho pochopenie a nájdenie kompromisu ale v autoritatívnych režimoch takéto postupy nazývali „gleichschaltovanie“ t.j. násilné zarovnanie do jednej línie, urobenie rovnakým, synchronizácia alebo centralizácia.
Zdroj: FB
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_imgspot_img

Ďalšie články

  1. V normálnom štáte by minister vnútra automaticky odstúpil ak by bezpečnostné zložky nechali 5 krát vystreliť na premiéra z tesnej blízkosti s výhľadom na zbraň…

    4
  2. Pozeral som tú tlačovku a z môjho pohľadu ju Kaliňák zvládol výborne. To sa však už nedá povedať o Eštókovi, ktorý niekoľkokrát vyzdvihol motiváciu útočníka, jeho účasť na proti-vládnych protestoch, čím opäť úmyselne prilieval do ohňa.

    4
  3. A ďalšia vec, Eštók tiež povedal a aj zopakoval, že polícia vyvinula maximálne možné úsilie na to aby zabezpečila bezpečnosť na podujatí. Tak keď podľa Eštóka takto vyzerá maximálna miera bezpečia a viac to už nejde, tak to je na uterák.

    4
  4. Pre: Marek 17. mája 2024, 8:09
    Pričom Strelcovu podporu Slovenských brancov čo neznášal migrantov a rómov už nespomenul…

    3
  5. Najviac nepochopitelné je , pár rokov dozadu tu bol vyšinutý magor čo čakal na Premiéra pri bytovke a až potom čo sa nedočkal tak zvolil plán B vraždu na zámockej. Toto už mal byť výkričník pre bezpečnostné služby, že sa mení situácia…

    5
  6. Eštok dokáže obkecať a obhájiť akúkoľvek neschopnosť a blbosť. Som zvedavý, ak teda podľa neho ochranka nezlyhala, s akým záverom príde vyšetrovateľ inšpekčnej služby. Lebo ak skonštatuje niečo iné ako neomylný Eštok, riskuje preradenie. A ak ochranka už nemohla urobiť viac, potom dosiahla len slabý level na úrovni regionálnej SBS.

    4
  7. Odmietam, aby sa časť mediálneho spektra a časť politickej scény snažila tento ohavný čin preklopiť na zodpovednosť bezpečnostných zložiek,“ poznamenal Matúš Šutaj Eštok

    1
  8. a ešte je zaujímavý fakt:
    „O atentátnika, ktorý v stredu strieľal na predsedu vlády Roberta Fica, sa pred rokom 1989 zaujímala obávaná Štátna bezpečnosť, známa pod skratkou ŠtB. Muž podľa našich informácií za bývalého režimu otvorene vystupoval proti komunistom a burcoval proti nim aj iných ľudí.
    Meno dnes už 71-ročného Levičana, ktorého už polícia obvinila z pokusu o úkladnú vraždu z pomsty, sa dá nájsť v registračných protokoloch zväzkov ŠtB na webovej stránke Ústavu pamätí národa.“
    https://www.aktuality.sk/clanok/RGGkLz2/atentatnika-ktory-strielal-na-fica-prenasledovala-stb-otvorene-vystupoval-proti-komunistom/

    1
  9. Stále Vás čítam, máte správne názory. Lenže na Zámockej to žiaľ neboli tie „správne obete“. Škoda každého zbytočne zmareného života. Ale v našej krajine sú rovní a rovnejší.

    2
  10. Ochrankári zostali nezranení, chránená osoba to schytala naplno a viac krát a útočník prežil…niekde sa stala chyba. Eštok ju nepripúšťa a machruje, že k stoličke nie je prilepený…ale v živote neodstúpi.

    1
  11. Zlyhala inštitúcia, tak jak vždy a všade. O čomkoľvek keď sa tu hádame tak to je len o tom že štátna inštitúcia zlyhá a následne už aj keď sa vie že zlyhala tak zlyhá aj tá kontrolná inštitúcia, pretože aj tá je štátna…
    A zlyháva u nás dokola z jednoduchého princípu: je štátna a nepotrebuje tvoriť zisk, bojovať o „zákazníka“ tým pádom sa nemusí snažiť a každý si tam vždy dosadí svojich známych bez ohľadu na skúsenosti/odbornosť. Táto kombinácia navyše odpudí veľkú časť velmi schopnej populácie robiť pre tú inštitúciu, málokto má nervy pracovať pre ľudí keď nimi opovrhuje, hlavne keď sú jeho nadriadený a hlúpy resp. nekompetentný.

    3
  12. Treba sa pozrieť na zloženie úradu. Videl som tých šoférov. Buď trpia obezitou, čo je slabé slovo, alebo v iných prípadoch už prežili veľmi veľa zím.

    2
  13. Preco by mal odstupovat clen vlady? Toto bol utok na vladu. Nech odstupi opozicia. A minister vnutra nech sa poriadne pozrie na to, aki vselijaki amaterski „spisovatelia“ a ostatni cintulovci maju neodovodnene vydane zbrojne preukazy. Este to by chybalo, aby na Slovensku poloblazni strielali do ludi s odlisnymi nazormi.

  14. Paradoxne Cintula mal legálne vydaný zbroják už od čias, keď Šutaj ešte len ťahal dreveného káčera po Michalovciach.

    1
  15. Pre: Anonym 17. mája 2024, 13:12
    Opozícia ovláda a menuje riaditeľov bezpečnostných zložiek štátu? Je úplne jedno kam sa Eštok pozrie, pretože je nekompetentný.
    Ešte si zabudol dodať aký to bol strašný kaviarenský povalač čo v bani robil a prednášal Slovenským brancom…

    2
  16. Hlavná vec,že ty si kompetentný,tu každého poučovať, čo je správne, čo má,kto robiť..

  17. Ale colštok garantuje a nie je prilepeny.
    Boze to je idiot.
    A dnes v tv zase klamal. O kvalite zasahu ochrannikov.

  18. Už vieme kto stojí za kybernetickým útokom na školy?
    Už vieme prečo dostal Danko fúkať až 15h po nehode?
    Už vieme prečo museli súdy naprávať jeho rozhodnutie o postavení vyšetrovateľov mimo službu?
    Už vieme prečo bol minister vnútra v relácii u trestne stíhaného extrémistu a neonacistu Bombica?
    Už vieme prečo zlyhala polícia aj úrad na ochranu ústavných činiteľov a dovolili vystreliť 5x na premiéra?
    Nevieme? ale už vieme že chodí do diskusí nie preto aby odpovedal moderátorovi na jeho otázky alebo preto aby povedal to čo chce.
    Čo sa ešte musí stať aby sa v tomto človeku niečo pohlo a odlepil sa od ministerského kresla?

    2
  19. Chvíľu počkajte, dezolky čakajú na infohnoj a bombica na novú dávku žumpy, aby vedeli, čím obohatiť diskusiu a opäť obhajovať neobhájiteľné 🙂

    1
  20. Ako vidím ,vždy tí istí mudrlanti, homos dezole, smerohlas a tak ďalej, kde je ešte ratafak plachta a ešte pár takých progresívnych truhlikov , čo všetko ovládajú a všade boli.

    1
  21. Tazko reagovat v priebehu troch sekund na vopred pripraveny pokus o ukladnu vrazdu. Tym viac, ak sa vrah do poslednej chvile vydava za priaznivca. Tomu sa da zamedzit jedine tak, ze chranena osoba nebude v kontakte s neskontrolovanymi ludmi. Ze politik uz nebude mict prist medzi nas a hovorit s nami priamo. Co sa vsak urobit da, je zmapovanie cintulovcov podla psychologickeho profilu vraha a odoberanie zbrojnych preukazov takymto ludom, co chcu ludi s odlisnymi nazormi strielat a ani sa svojimi nenavistami a zavistami voci nam Slovakom netaja. Zvladni to Robo. Slovensko ta potrebuje. Prave pre ochranu slusnycch ludi pred cintulovcami. Ostava mi len verit, ze policia na tom uz pracuje.

    1
  22. Ako sa da takto zblbnut, ako hento 11,23?
    Voci vam slovakom?
    Ho potrebuje?
    Len kto ochrani nas pred takymi ako ty?

    4
  23. Pre: Anonym 18. mája 2024, 11:23
    Dá sa tomu zamedziť, pozri si tie videá a oni ti to vysvetlia ako má fungovať ochranka. Monitoring samozrejme má význam, prevencia odhalí toho veľa, ale ak je niekto psycho magor tak sa vyhne aj verejnym soc. sieťam prípadne prejavom a vtedy tam je tých 6+ ľudí nato aby chránená osoba nedostala 4 rany z 5 a ochranka žiadnu od dôchodcu…

    1

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované