back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Študent na škole v Trnave vytiahol umelú atrapu zbrane, manipuloval s ňou pred učiteľom aj spolužiakmi. Policajti ho spacifikovali.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

KR PZ Trnava |MM| Policajti boli krátko pred poludním privolaní do jednej zo stredných škôl v meste Trnava.

17 ročný študent mal počas vyučovania vytiahnuť umelohmotnú atrapu krátkej guľovej zbrane a manipulovať s ňou nielen pred učiteľom, ale aj pred ďalšími spolužiakmi, čo u nich vzbudilo obavu.

Policajti sa okamžite presunuli na miesto a mladíka rýchlo spacifikovali. Policajná hliadka žiaka obmedzila na osobnej slobode a umelohmotnú atrapu zbrane zaistila.

Polícia v súčasnosti vykonáva prvotné úkony a prípad preveruje ako podozrenie z trestného činu výtržníctva, pričom po vykonaní potrebnych úkonov nie je vylúčená ani zmena právnej kvalifikácie.

Aj napriek tomu, ze v tomto prípade išlo o školu, na ktorú nebol v utorok doručený výhražný email, vykonal PZ vo štvrtok v ranných hodinách bezpečnostné opatrenia aj pred touto školou. Dnes tieto bezpečnostné opatrenia vykonala Mestská policia Trnava. Cieľom opatrení bolo zabránenie vstupu nepovolených osôb do priestorov škôl a nie kontrola študentov a zamestnancov školy.

Aktuálne na školách prebieha bezpečnostný audit – vyplňovanie bezpečnostného dotazníka a to aj za účasti a pomoci kontaktného policajta. Jeho vyplnením chceme zistiť skutkový stav školského zariadenia a byť následne súčinní pri nastavení vnútornej bezpečnosti školy.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Dotazník má poukázať na silné stránky školy z pohľadu bezpečnosti, ale zároveň upriamiť pozornosť na slabé stránky (nedostatky), ktoré môžu ohroziť bezpečnosť samotnej školy. Na základe vyhodnotenia tohto dotazníka bude možné adresne zacieliť preventívnu a odbornú činnosť polície v týchto zariadeniach.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. V dnešnej dobe, čo si už v školách žiaci dovoľujú nieje normálne.Učitel už pomaly nemôže na žiaka ani zvýšiť hlas ,lebo bude potrestaný on.

    1
  2. Obuškom mu dať pár vzduchom chladených po ksichte až bubzuby vypadnú, nakopnúť mu vajcá tak že ich bude mať až v krku a verte , že už nikdy takúto pičovinu nespraví v škôlke

  3. deti si to v škole dovoľujú lebo ich tak rodičia vychovávajú, podporujú ich v právach ale nie v povinnostiach, a rodičia sú často voči učiteľom ešte agresívnejší

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované