back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Seredčania vzdali poctu M.R.Štefánikovi

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Pri príležitosti 105. výročia úmrtia Milana Rastislava Štefánika sa dňa 4. mája 2024 konalo na Mohyle na Bradle celoslovenské spomienkové stretnutie. Hold jednému z najvýraznejších osobností našej histórie dali aj matičiari a národne orientovaní Seredčania.

Pamiatku na M. R. Štefánika si uctili položením vencov pri jeho pamätníku, symbolizujúc tak vďaku a uznanie tomuto významnému politikovi, štátnikovi a vedcovi. Na celoslovenskom pietnom akte sa zúčastnili aj predstavitelia vlády Slovenskej republiky. S prejavom vystúpil predseda vlády Róbert Fico aj budúci prezident Peter Pellegrini. Obaja vyjadrili svoju hlbokú úctu a obdiv k dielu a odkazu tohto významného Slováka. Okrem toho sa na spomienke zúčastnili aj veľvyslanci Talianska a Francúzska, čo ešte viac zdôraznilo význam M. R. Štefánika pre medzištátne vzťahy a jeho úspechy na medzinárodnej úrovni. Atmosféru dotváral kultúrny program v podobe mužského spevokolu s pronárodne orientovanými piesňami.

Spomienkovému stretnutiu na Bradle predchádzala návšteva Seredčanov v múzeu rodného domu M. R. Štefánika v Košariskách, ktorá bola dôležitou súčasťou celého podujatia. Účastníci si tak prezretím miesta, kde sa tento velikán narodil priblížili jeho prvé myšlienky, formovanie osobnosti a počiatočnú fázu jeho krátkej no o to dôležitejšej životnej cesty.

foto: MO MS

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované