back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Spoplatnenie parkovania v Seredi: „ja ma rad slobodu, ja mozem zaparkovat kde len chcem a je volne miesto“

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Sereď |  Prípadné spoplatnenie parkovania na verejných priestranstvách v meste vyvolalo búrlivú debatu medzi ľuďmi.

Pochopiteľne, ide o peniaze. A tentokrát nie tie verejné – spločné, ale každého obyvateľa neplatiaceho za parkovanie na verejnom priestranstve – peniaze jeho vlastné.

Sú občania, ktorí majú radi slobodu. Aj v parkovaní. Jeden slobodu si užívajúci diskutujúci sa s čitateľmi podelil o svoje zvyky odvolávajúc sa na svoju slobodu.

ja si z principu nekupim parkovacie miesto, preco ?
lebo s parkovacim miestom prichadza aj povinnost tam parkovat celorocne
ja ma rad slobodu, ja mozem zaparkovat kde len chcem a je volne miesto, v zime na slnecnom mieste, v lete v tieni, velakrat neparkujem hned na prvom volnom mieste ale si obidem celu zonu o ktoru mam zaujem a podla chuti to dam tam kde mi to aktualne vyhovuje prichadza s tym aj neprijemnost ze nemusim najst volne miesto pri vchode ? a to vadi, vlacim kufre ? ved mozem na chvilu zaparkovat za barakom, vyniest nakup a potom najst volne mieste obdalec lenze ludia su hlupi, lenivi a sebecki, maju SUV, ziju si jak prasce v zite a vkuse na kadeco nadavaju a maju pocit krivdy, chuuudatka

Jednoducho diskutujúci si rád žije slobodne, zvykne sa hovoriť – „ako prasa v žite“… Na slobodu iných ale akosi pozabudol…

Problém je, že za slobodu pri parkovaní áut na verejnom priestranstve, ako ani za obsadené verejné priestranstvo hodne ľudí nikdy neplatilo. Nič ich to nestálo. Žiadne výdavky, šetrenie na niečom inom, žiadne splátky úveru, úrokov, žiadnu údržbu parkovacieho miesta či verejného priestranstva. Úplne nič, žiadne výdavky. Len benefity.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Zadarmo ale nie je nič. Ani to verejné priestranstvo, ktoré bolo potrebné vybudovať a je nutné udržiavať, zametať, čistiť a opravovať. Niekto to teda musí zaplatiť.

Nechápete? Tak skúsim inak.

Demokracia, sloboda slova, sloboda cestovania, sloboda rozhodovania a vlastne každá sloboda je fajn a prijíma sa dobre. Do momentu, dokedy príjemcu nič nestojí, prípadne, pokým slobodu jedného garantujú a financujú iní.

Diskutujúci hovorí o slobode zaparkovať svoje aute tam,kde chce, kde mu to vyhovuje a z princípu si nezaplatí parkovanie. Parkovanie tam, kde mu to nepatrí, resp. „mu to patrí“ len virtuálne a to v podieli, ako ďalším obyvateľom mesta.  Teda jeho susedovi, obyvateľovi vedľajšej bytovky, bytovky na inom sídlisku, či môjmu susedovi z Trnavskej, alebo mne.

Diskutujúci si kúpil / platí panelákový byt a viac menej ho nič iné nezaujíma. Samozrejme, že to platí obecne.

V meste ale žije, býva a podniká množstvo ďalších ľudí bývajúcich v rodinných domoch. Títo si za svoje / úverové / zdedené / zarobené peniaze zakúpili rodinné domy, ale aj pozemky pod nimi a okolo nich. Na nich následne parkujú svoje autá. Z verejného priestranstva nezaberajú nič. A za pozemky – parkovacie miesta, ktoré žiadneho iného občana (ani nášho slobodného diskutujúceho) nestáli ani cent – stále platia.

Povedané inak – opačne, mesto vyžaduje od vlastníkov tých súkromných parkovacích miest každoročne platiť daň z nehnuteľnosti. Ich vlastnej.

Takže teraz porovnanie:

Na strane jednej činžiak a parkovanie na spoločnom desaťročia zadarmo s možnosťou slobodne sa rozhodnúť, aké zo spoločných peňazí postavené a upratané verejné priestranstvo dnes obsadí a využije.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Na strane druhej rodinný dom s pozemkom väčšinou splácaným prakticky po celý život, ktorý mesto ani iných občanov nikdy nestál ani cent. Opačne – mesto, teda všetci občania ročne kasírujú jeho vlastníka – za čo vlastne? Za to, že neobsádza to, čo mu de facto nepatrí, nemusí to mesto udržiavať, opravovať a dokonca bez toľko si cenenej slobody môcť zaparkovať kde sa vodičovi v danom momente zapáči?

A to v tomto článku nebudeme rozoberať zvýšenie daní o cca 200 % za tzv. iné stavby, napríklad aj garáže na tých súkromných pozemkoch.

Zamysleli sa vôbec poslanci MsZ nad tým čo schvaľujú? Vedia, koho a za čo kasírujú a kto dlhodobo nadužíva verejné priestranstvo zdarma a z princípu za jeho  užívanie nechce platiť?

Áno, je veľa krívd, nespravodlivostí, ľudskej hlúposti a následkov arogancie moci ktoré je potrebné  naprávať.

Horšie je, že nateraz občan pociťuje akurát tak ďalšie krivdy…

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Okrem parkovacích miest pre ZŤP by sa parkovacie miesta nemali odpredávať a tie,čo už odpredané postupne likvidovať, pretože nie každý má tú možnosť si parkovacie miesto odkúpiť a nie každému ho predajú. A argument, že kto má rodinný dom s pozemkom a musí splácať pôžičku, to je jeho vec, to je jeho nehnuteľnosť, to nemá nič spoločné s parkovacími miestami v meste. S odpredávaním parkovacích miest rozdelili ľudí na dva tábory. Niektoré rodiny zaberajú niekoľko parkovacích miest a tiež firemné autá. Veď je to na hlavu postavené, že keď počas dňa sú odkúpené parkovacie miesta voľné a niekto príde na návštevu nemá kde zaparkovať.

    9
  2. argument, že kto má rodinný dom s pozemkom a musí splácať pôžičku, to je jeho vec, to je jeho nehnuteľnosť, to nemá nič spoločné s parkovacími miestami v meste.
    ??????
    To si nepochopil.
    Skus este raz

    8
  3. Čo tu nechápete??????Veď to pán Majko vysvetlil jak pre debikov.To vám nestačí?????

    4
  4. Pre parkovanie. Kup si aj ty parkovacie miesto a nezavid tu a nevyplakavaj. Tebe zaparkuje návšteva pred cinziakom, a sused musi parkovat na vedlajsej ulici.

    2
  5. Každý nech si kúpi miesto pred cinziakom a bude kľud každý ma na to právo kto je lakomí tak nech predá auto . Autá z podnikania nemajú čo parkovať na mieste kde nemajú trvalý pobyt . Na Dionyza Štúra si dávajú značky ze zákaz zastavenia a už sú taký lenivý ze ani značku autá tam radšej nedajú aby tam mohli parkovať vseliake iné autá . Podľa mňa by ľudia mali mať rezervácie ktoré si platia a to každá rezervácia jedna značka aj s ŠPZ a nie na jeden značke vycapene 3 či 4 ŠPZ potom keď je sneh môžeš len domýšľať kde je voľne a kde nie . Sered by mala pritvrdiť lebo ľudia majú nahlásiť svoje značky ktoré tam parkujú a nie ze si tam ani značku ŠPZ nedajú len ze zákaz zastavenia a parkujú tam potom aj 3 ja susedia atd každé miesto ma mať riadnu dopravnú značku s ŠPZ !!!!!

    2
  6. Problém s parkovaním je už len dôsledok problému. A tým problémom je rastúce množstvo áut. Tento trend treba zastaviť. Parkovacia politika je taká pilulka proti bolesti, ale pacienta nevylieči.

    2
  7. Seredan : súhlasím s tebou jedna značka jedno miesto a nie na jednej značke viac ŠPZ potom je chaos a Dionyza stura je ukážka ľudí ako sa to nemá robit . Ak sú v rodine viac aut tak treba pod značkou napisat viac ŠPZ ktoré sú registrované na úrade a nie len jedna ŠPZ

    2
  8. Naozaj závidite ľuďom v panelákoch bezplatné parkovanie? Pozemok splácate celý život a myslíte že paneláky sa dostávajú, len tak sa človek nasťahuje? Keď sa paneláky stavali nebolo toľko áut a nikto to neriešil. Myslíte že teda si môžem kúpiť do vlastníctva miesto na parkovanie? Ak áno tak si kúpim dve ale prenájom platiť nebudem . Kam by sme dospeli ak by sme boli všetci takýto arogantný a závideli si napríklad bezplatné parkovanie pred bytom?? To už je veľa toto.. Mňa teda nemusi zaujímať železničný most. A nech, ja ho nepotrebujem tak prečo ľudia za ním plaču veď sa majú ako dostať do Seredi a čo keď prevezu pár eur navyše po diaľnici, veď môžu predsa prísť aj na bicykli a nebudú zaberať parkovacie miesta ani len pred kauflandom napr. Takýto svet chceme? Takýto arogantný máme byť?

    5
  9. Spravodlivo rozdeliť Sereď na zóny a podľa toho spoplatniť. Kto býva pri Lidli, zaplatí rezidentskú kartu v tej zóne, keď tam príde niekto z Horného Čepeňa, zaplatí viac. Platiť to bude aj naopak. Hotovo. V zóne, v ktorej nebývaš, zaplatíš viac ako v zóne, kde máš trvalý pobyt. Stačí určiť hranice zón a vybavené. Tak to funguje v Bratislave.

    1
  10. Lojzo 17. marca 2024, 21:21 – fakt som si myslel, ze v clanku som problematiku rozobral dostatocne jasne a zrozumitelne, aby pointu pochopil kazdy.

    Reagujem ako autor clanku, aj ked nie som vo Vasom prispevku menovany.

    Ak sami to nepodarilo, nemam problem s doplnenim:

    – v prvom rade mne podnetom na clanok nebola zavist, ale prispevok diskutujuceho, ktory z principu platit nebude.

    – nad temou som rozmyslal dlhsiu dobu, no spomenuty prispevok poukazal na myslenie nepochybne znacnej casti ludi – nemusim – nebudem.

    – z mojho pohladu ide prave pri tomto pohlade na vec o aroganciu, nevazenie si hodnot a – NIE, nechcem taky svet.

    – dve desiatky rokov VEREJNE upozornujem na nespravodlivosti, bezpravie a snazim sa ukazovat sposoby, ako vycsiu spravodlivost v sprave veci verejnych dosiahnut.

    – mam zato, ze porovnavanie uzatvoreneho mosta, ktory je za urcitych okolnosti tranzitom cez Slovensko s vyuzivanim verejneho priestranstva na parkovanie zdarma s neochotou podielat sa na opravach, udrzbe a upratovani tohto priestranstva, je uplne neadekvatne.

    V pripade funkcnosti mosta je totiz sledovany verejny zaujem a v pripade parkovania pred panelakom zadarmo, ide o zaujem osobny.

    Ak je potrebne dovysvetlit este podrobnejsie, kludne napiste. Kultivovanej a vecnej diskusii sa nevyhybam, mam ju rad a dokonca ju povazujem za prospesnu.

    9
  11. Anonym 21:54 – porovnávaním Bratislavy a Serede porovnávaš neporovnateľne.
    Myslím, že spoplatnením parkovania pri činžiakoch pôjde primátor sám proti sebe. Ľudia mu to v najbližších voľbách zrátajú. (ak to spraví ja mu hlas už určite nedám) No počkám si čo mocipáni vymyslia.
    Pán Majko, píšete ako keby ten čo si kúpil byt už nič viac neplatil, len zakúpil byt a hotovo, samé výhody ,no nie je to tak celkom pravda, aj vlastníci bytov platia daň z nehnuteľnosti nie len vlastníci domov a pozemkov pod nimi. Ak zrátame koľko bytov je v jednom činžiaku a koľko parkovacích miest (nehovoriac o stave či rozmeroch tých miest) tak mesto celkom pekne zarába. Jednoducho tie miesta nie sú tak celkom zadarmo a nie je pravda, že mňa ako majiteľa bytu nič nestoja. Roky platím daň za byt a roky parkovacie miesta nepribudli, upratovať a zametať som veru parkovacie miesta ešte nevidel. Kde potom miznú peniaze z daní z nehnuteľnosti za všetky tie byty?
    Nemyslím si, že majitelia domov sú v tomto prípade nejako ukrivdení. Skôr naopak, vy si zaparkujete na svojom (v tom lepšom prípade), za bránou, pod prístreškom atď. a viete, že tam to miesto vždy budete mať zatiaľ čo ja musím aj niekoľko krát obísť činžiak alebo idem k obchodu aby som zaparkoval (a to, že si nie raz nájdem auto obité ani spomínať nebudem). A prečo som dal do zátvorky v „tom lepšom prípade“? No stačí sa previesť po Čepeni ale aj trnavskej kde bývate Vy, nie raz majú majitelia domov svoje autá priamo na ceste pred domov alebo na trávniku (akomkoľvek pozemku) ktorý majiteľovi domu nepatrí! Spoplatníme potom aj takto zaparkované autá? Veď aj tie parkujú na verejnom priestranstve.
    A napokon aj majitelia domov pravidelne parkujú v meste, nákup, posedenie na káve, vychádzka s deťmi, návšteva, vybavovanie na úrade, banke, pošte atď. a tiež nič celé roky neplatia. Tak aká krivda?

    16
  12. Áno je pravda, bývanie na činžiaku znamená to: zavrem dvere a nestarám sa. Je to každého voľba. Niekto je radšej na činžiaku a niektorí si bohužiaľ dom dovoliť nemôžu.

    Osobne nevidím nič zlé na tom ak si diskutujúci v lete zaparkuje auto niekam pod strom a v zime na slnko.
    Parkovacích miest je málo a osobne vidím najväčší problém v rezervovaných miestach. Ak si niekto rezervujte miesto tak nieje využitý potenciál toho miesta.

    Ale vás zrejme nezaujíma v tejto téme problém s parkovaním ale náklady na údržbu a opravy.

    Človek žijúci v rodinnom dome nepozná takú situáciu keď ide z práce a nemá kde zaparkovať ( z pravidla všetky voľné miesta sú iba tie rezervované) lebo vždy to zaparkuje vo dvore alebo pred domom.

    A tu vidím napríklad aj argument. Väčšina rodinných domov v Seredi má plot na hranici pozemku. To znamená že ak nedá auto za bránu a nechá ho odstavené pred plotom tiež stojí na mestskom pozemku.

    8
  13. Pán Majko o akej údržbe, upratovaní a zveľaďovaní parkovacích miest na sídliskách píšete?Asi zrejme myslíte iné mesto,ale Sereď to určite nie je.
    Byvam na sídlisku Garbiarska a čo mi pamäť siaha,tak si nepamätám,že by tu mesto niečo na parkovisku upratovalo a to už vôbec nevravím o nejakých opravách. Žijem tu už pár desaťročí a na tom parkovisku sa za vyše 40 rokov nezmenilo nič, akurát iba čo pribudli autá.Bolo to roky zadarmo a tým,že sa to spoplatní,nové miesta nepribudnú a jediný účel vášho článku je tu vyplakavat,že musíte platiť daň z nehnuteľnosti a sidliskoví obyvatelia nie a to vás zožiera,až tak veľmi,že musíte na to reagovať formou článku.
    Stačilo by zrušiť všetky rezervované parkovacie miesta a zaviesť parkovanie na sídlisku iba pre rezidentov,podľa príslušnej zóny v mieste bydliska. Zakázať parkovanie firemných dodávok a vozidiel určených na služobné účely,celkovo vozidlá nad 3,5 tony nemajú čo hľadať na sídliskách,nakoľko parkovacie miesta sú neni prispôsobené pre tieto nadrozmerné dodávky.

    11
  14. Len tak strucne. Napr. len za garaz sa plati viac na daniach ako ty platis za byt. A plati sa dan aj za pozemok pod garazou a aj pozemok okolo cize napr. prijazd ku garaze ak je garaz na pozemku dalej na sukromnom pozemku. A to nespominam ostatne dane z domov a pozemkov ktore su vyssie ako za tvoj byt a z ktorych sa plati vystavba parkovis pre tvoje parkovanie zadarmo. Zatial pre zorientovanie sa v realite asi tolko

    3
  15. Len tak strucne. Napr. len za garaz sa plati viac na daniach ako ty platis za byt. A plati sa dan aj za pozemok pod garazou a aj pozemok okolo cize napr. prijazd ku garaze ak je garaz na pozemku dalej na sukromnom pozemku. A to nespominam ostatne dane z domov a pozemkov ktore su vyssie ako za tvoj byt a z ktorych sa plati vystavba parkovis pre tvoje parkovanie zadarmo. Zatial pre zorientovanie sa v realite asi tolko.

    2
  16. Anonym 17. marca 2024, 23:01
    No asi až tak veľké dane za to neplatíte lebo som si nevšimol nejaké budovanie parkovísk,maximálne nejaké nasypanie makadanu ,čo je skôr hanba mesta ,ako argument ktorým sa tu ohanas ohľadom budovania parkovania

    1
  17. Myslím si, že tá argumentácia, že užívanie verejného priestranstva na parkovanie zadarmo je neférové, lebo to zadarmo nie je a udržiavanie a opravy toho miesta niečo stoja, za čo ale užívatelia neplatia, nemôže obstáť bez ďalšieho. Táto argumentácia totižto rovnako je unáhlená a ignoruje relevantný fakt. Všetci za to parkovacie miesto platíme už teraz. Volá sa to dane a platíme to všetci štátu alebo samospráve, a aj ak platíme len štátu, platíme aj samospráve, lebo štát samosprávu dotuje. A ak by si niekto myslel, že ja nerobím a nemám daň z príjmu a chcel by tvrdiť, že žiadne dane neplatí, mýlil by sa, lebo je jedna, najvyššia a najväčšia daň, ktorú tu štátu platia ešte aj takí, čo z neho nemajú skoro nič, ak vôbec niečo. DPH – daň z pridanej hodnoty. Skvelý to výmysel jedného nemeckého vládcu baroku, ktorý rád staval veľkolepé drahé kaštiele, na ktoré nemal peniaze, tak vymyslel túto daň. Platí ju ktokoľvek, kto si tu niečo kúpi ako tzv. Koncový spotrebiteľ, čiže spravidla bežný občan. Takže nie, nie je to parkovisko zadarmo, platíme ho z daní, tak máme právo ho užívať. Štát sme my všetci! Čo patrí štátu, patrí nám. Štát to za nás má spravovať a udržiavať a peňazí od nás na to má dosť. A ak nie, môžeme sa baviť o tom prečo. Čo je ale neakceptovateľné je stále hľadať nové argumenty a dôvody, prečo napriek tomu, že platíme kopec daní by sme mali štátu dávať ešte viac peňazí všetci. Nech platia tí bohatý viac. Ale nesúhlasím s názorom, že len za to, že mám auto a niekam potrebujem ísť, by som mal platiť daň navyše, lebo nič iné ako daň by to de-facto nebola! Takže zhrniem to na záver ešte raz, tie parkoviská už všetci platíme z daní a tak to má byť. Zato je štát povinný nám poskytovať služby. Jednou takou je aj starať sa o naše parkoviská! Ak chce štát zaviesť platby za parkovanie, nech znížia spotrebnú daň z minerálnych olejov na palivá!

    13
  18. Martin 17. marca 2024, 22:45 – vazne by som neporovnaval de facto trvale parkovanie pred panelakom zdarma s odstavenim auta v meste pri navsteve posty, uradu, alebo obchodu.

    Pred nakupnymi centrami su inak parkoviska spravidla vo vlastnictve tychto centier.

    4
  19. to je presne ako s AVATAR Fest-om, EKO ETHNO Bio osoby sa sem navalia so stovkami aút, parkuju na chlieva všade po cestach križovatkách, pred rodinnými domami, na súkromných pozemkoch, je im to jedno, nikoho sa neopýtajú, proste zaparkuje to na BIO EKO drzovku hocikde. A práve v takomto prípade by mali policajti rozviazané ruky a mestská kasička by sa naplnila….

  20. Akoby sa mi mali ozvať výčitky svedomia, že nebývam v rodinnom dome. Nevadí, že som kúpil dva byty za trhové ceny, nebývam v dome, tak sa môžem hanbiť. A ani daň z nehnuteľností neplatím, to len tí nešťastníci v rodinných domoch.

    1
  21. p.Majko – 1. neporovnávam, skôr pripomínam, že to parkovanie na verejnom je k dispozícii všetkým, teda aj ľuďom ktorí prídu z čepeňa, trnavskej či okolitých obcí nech už je dôvod akýkoľvek.
    2.Vy sa sťažujete, že majitelia domov parkujú na pozemkoch ktoré si kúpili, za ktoré platia daň a udržiavajú si ich zatiaľ čo ľudia z činžiaku parkujú „zadarmo“ tak by som skôr porovnal parkovanie na vlastnom (za bránou, v garáži) s tým na verejnom priestranstve. Áno, ak parkujete vo dvore tak si to sám platíte to je pravda ale komfort a bezpečnosť toho parkovania sú neporovnateľné s tým čo mám ja pred činžiakom. Nemyslíte? Naviac máte istotu, že vždy tam to miesto (hneď pri dome) budete mať voľné.
    3. koľko ľudí žijúcich na domoch (vrátane Vás) PARKUJE DE FACTO TRVALE A ZDARMA pred domom (čiže na verejnom) a dokonca nie jedno ale aj dve či tri autá pred jedným domom?
    Ešte raz sa pýtam, spoplatníme aj takto parkujúcich ľudí?
    Vy ste z ľudí žijúcich na činžiaku spravili v podstate príživníkov ktorí roky niečo používajú zadarmo, no ja tvrdí, že zadarmo to určite nie je a určite nie som príživník, daní platím dosť tak mám právo za tie dane požadovať od mesta či štátu nejaké služby, budovanie a údržbu parkovísk ale aj napríklad také pokosenie trávy. Otázne je, čo za tie dane dostávam, ako som už písal, za tie roky parkovacích miest moc nepribudlo a udržiavať či dokonca opravovať tie miesta som za tie roky nevidel ani raz, také kosenie trávy v meste spomínať asi ani netreba.
    Ak Vás zožiera, že platíte vysokú daň z nehnuteľnosti a zdvihli Vám nejakú daň o 200% tak to chápem a s kritikou súhlasím no nespájajte to s parkovaním na verejnom priestranstve zdarma. Miešate hrušky s jablkami.
    Bc. Raymond Kunštatský – absolútne súhlasím.
    Na záver zopakujem a doplním, ak toto primátor a poslanci schvália tak môj hlas ani primátor a ani jeden poslanec ktorý to schváli hlas v najbližších voľbách určite nedostane a to bez ohľadu na to čo ďalšie užitočné pre mesto spraví (spravia).

    7
  22. Majokovi proste nejde o riešenie problému s parkovaním,jeho trápi iba jedna vec.A to s tým parkovaním na verejnom pred jeho vlastným domom už potichučky drží hubu,za pán MAJKO

    2
  23. Asi by sme sa mali my, paneláci, ospravedlniť majiteľom rodinných domov. Boli donútení zobrať si doživotné hypotéky, zatiaľ čo my máme všetko zadarmo. A dopriať im bezpečné a vždy isté parkovanie vo dvoroch, zatiaľ čo mi si zaslúžime krúžiť okolo činžiaku, kde by sme mohli nechať auto na verejnom priestranstve nehanebne odstavené bez poplatku za parkovanie.

    2
  24. Ste veľký inteligent pán Majko🙂Kvôli pár preklepom sa radšej robíte,že nerozumiete.To svedčí iba o vašej ubohosti a že klinček bol trafeny po hlavičke.Mam zapnutú anglicku klavesnicu,tak sa stane,že to napíše sem tam blud.Riesime tu parkovanie a nie gramatiku.Ja píšem na nástenku,nie do novín,to vy si radšej kontrolujte po sebe bo už ste tu mali dosť článkov,ktore boli ako keby ich pisal redaktor z Komárna

    3
  25. Ja by som s parkovaním nerobil nič. Nech tam kempujú autá tých čo na nich nejazdia. Nech tí čo parkovať potrebujú krúžia a hľadajú. A tí čo chcú mať vyhradené parkovanie nech majú možnosť prenájmu. A kľudne nech im aj vysypú štrk pod okná aby miesto zelene boli ďalšie parkovacie miesta. Ľudia budú pindať až kým nepochopia že to regulované parkovanie im môže pomôcť a sami potom spravia tlak na mesto.

    0
  26. Martin 18. marca 2024, 9:12 – rad by som v diskusii zostal vo vecnej rovine a chcel by som sa drzat faktov.

    K Vasmu prispevku:

    bod 1. – netusim,ci niekto iduci do obchodu, na postu, do kaviarne a pod. napr. z Trnavskej ulice ide zaparkovat pred Vas panelak. Ja nie, parkujem pred postou, uradom, obchodom, kaviarnou. Ide o kombinaciu sukromne / mestske.

    Netusil som ani, ze byvate v panelaku a obecne to je uplne jedno. Clanok nie jeo nikom konkretnom. Pojednava o PRINCIPIALNEJ NEOCHOTE zaplatit za parkovanie odovodnenej slobodou v rozhodovani verejne prezentovanej konkretnym diskutujucim.

    bod 2. – mozno je mensi komfort zohladneny prave v absencii investicie radovo v desiatkach,u niektorych ludi stovkach tisic Eur do kupy vlastneho pozemku.

    bod 3. – nepochybujem o tom, ze su aj ludia majuci vlastny pozemok a parkujuci na ulici. Mna sa to netyka – nase auta pakruju vylucne vo dvore.

    O stave verejneho priestranstva, chodnika a pod. napr. na Trnavskej, ale aj inde v meste, som pisal vela krat. Ine tu a teraz rozvadzat nebudem, lebo topriamo s parkovanim nesuvisi, no priebezne sa to snazim riesit. Snad to po dlhych rokoch bude konecne uspesne.

    Ja nespoplatnujem v meste nic – nie som volenym zastupcom. Preto svoju otazku (aj opakovanu) kludne smerujte na poslancov MsZ.

    Ze sa citite byt prizivnikom ja neovplyvnim a nikdysom nieco take ani nenapisal. Ide o Vas pocit, alebo interpretaciu faktov konstatovanych v clanku.

    – – –

    Chapem, ze poukazanie na tento problem je startovacou iskrou pre mnohych ludi a pocital som s tym. Neznamena to vsak, ze by sme o tom mali mlcat – ide o vec verejnu a rovnako nemalo mlcat ani vedenie mesta a poslanci pri schvalovani vyrazneho zvysovania dani.

    Uz som pisal o preukazatelnych krivdach napachanych byvalym vedenim a o nerieseni zasadnych veci diskriminujucich bud konkretnych jednotlivcov, alebo dokonca vycsinu ludi. Je to fakt problem, riesenie ktoreho sa odsuvanim komplikuje a predrazuje pre vsetky strany.

    O veciach verejnych je VEREJNA DISKUSIA POTREBNA, ak teda nechceme z ludi dalej robit hlupakov povinnych len platit a drzat hubu.

    Prosim, snazte sa drzat faktov (aj z mojho clanku) a neprisudzovat mi nieco, co sa ma netyka, alebo som nenapisal.
    Dakujem.

    1
  27. Pre sukmenovca Majka 18. marca 2024, 10:01 – nie, nemal som na mysli preklepy, aj ked to meno Vam automaticky asi neupravil system. Nepodstatne.
    Na mysli som mal obsah.

    1
  28. Nespravia a nepochopia.
    To o co sa v Milosovom clanku jedna Milos zdoraznil. A aj tak to blbci nepochopili a hned zacali s tymi ich bludmi.
    A ty chces, aby pochopili suvislosti?
    Ale mozno keby TO zdestiloval a nalial do poldecakov…

    1
  29. Ja to vidim takto. Idem z roboty domov pred cinziakom vsetko obsadene, panicka cita knihu v aute ze caka syna, druhe auto panko na telefone caka dceru, treti to iste.Ked sa ohlasim mi povedia ze cakaju deti co su na kruzku v umeleckej skole. Ze kde maju parkovat, to ze ja tam byvam a nemam kde parkovat nikoho nezaujíma. Tak som si dal vyhradené parkovacie miesto a je po probleme. Inak by som musel parkovat na inom sídlisku kde by som zas uberal druhemu parkovacie miesto co byva tam. Tato parkovacia politika je cele zle. Rezidencne parkovanie,pokial neni viac parkovacich miest ako bytov na ulici tak to nema zmysel, lebo aj tak nebudeme mat kde zaparkovat. Cele zle

  30. To že sa spoplatnia parkoviská vôbec nevyrieši problém s nedostatkom parkovacích miest.Sukromne parkoviská v Seredi za ktoré si ľudia platia sú v počte odhadom 500-700.Za každé miesto si zaplatíš cca 250 €/rok čiže hovoríme o sume 125-175 tisíc ročne. Koľko parkovacích miest sa vybudovalo na území mesta od začiatku vyberania peňazí za tieto miesta???
    Keď mám za niečo platiť tak chcem vidieť že sa aj niečo buduje a nie iba donekonečna za všetko platiť a peniaze idú do vrecak pochybným firmickam čo nevedia vybudovať ani poriadny chodník,parkovisko (viď predražené miesto pre autá na železničnej stanici ktoré vyzerá fakt otrasne) a tak je to zo všetkým čo mesto dalo vybudovať.Predrazena fuserska práca či už zvlnenej dlažbe po celom meste a podobné nezmysly typu stojana na bicykle pred mestským úradom alebo úplne nezmyselne umiestnený ostrovček pred hrachostav.

    4
  31. p. Majko – skúste konečne pochopiť a hlavne priznať, že to parkovanie na sídliskách či v meste nemáme zadarmo, ako píšete. Zaplatili sme si to a stále si to na daniach platíme (aj keď sa o to roky nikto nestará). Prečo by som si za to mal platiť ešte raz?!

    Neviem čo Vás (a nie len Vás) tak irituje na tom, že si komentujúci ktorého spomínate v článku vyberá miesto na zaparkovanie. Robíme to všetci, určite aj Vy, keď niekam prídete a máte v lete možnosť zaparkovať v tieni tak to využijete. Ten človek nič zlé nenapísal, len pravdu. Občan, ktorý si zarezervuje miesto musí (mal by) využívať práve to miesto ktoré má rezervované kdežto tí čo miesto rezervované nemajú sa môžu slobodne rozhodnúť kde zaparkujú. Napokon celé to parkovisko ktoré má pred činžiakom je vybudované aj z jeho daní.

    A tiež nie je celkom pravda, že vždy máte auto vo dvore, neviem teda či na trnavskej aj bývate alebo tam chodíte len pracovne no auto som Vám nie raz videl pred dvorom. Nerád otváram staré rany no ak si dobre spomínam (a kľudne ma opravte) tak aj auto ktoré Vám podpálili nebolo vo dvore, či?

    2
  32. Ja chcem parkovacie miesto aj ho zaplatím, problém je že nemám trvalý pobyt- bývam už roky v podnájme na riadnu podnájom nú zmluvu. Prečo Mesto nemôže udeliť parkovacie miesto aj takýmto občanom…

  33. Martin, ale dan z prijmu a dph platia aj ti z domov. Ale pokial si na svojom pozemku za svoje prachy necha plac pre auto tak plati este aj dan z tohoto pozemku. A ty ked parkujes pred panelakom nie
    Chapes uz ten rozdiel.
    A dan z ostatnych pozemkov v Seredi je 33 centov meter2/ den.
    Vzn to moze ponizit na asi polovicu.

    2
  34. Martin 18. marca 2024, 16:24 – Vas nazor sa mozem snazit chapat, no urcite nepriznam nieco, co nie je pravdou.

    Skutocne odporucam znovu si precitat moj clanok v kontexte.

    Dane platia rovnako vlastnici bytov, ako aj domov. V pripade domov je to vsak aj za pozemky, ktore su spravidla v ich osobonm vlastnictve. Parkuju teda na svojom, zabezpecuju si vystavbu, udrzbu a aj opravy miest vyuzivanych na parkovanie.

    Vlastnici bytov ak nemaju miesto na verejnom priestranstve prenajate, parkuju na nom zdarma. Ano, su slobodni v rozhodovani kde zaparkuju a setria svoje financie.

    Nie NEJDE O UTOK na kohokolvek, ide o konstataciu faktov. A to o slobode pisal diskutujuci obcan z panelaka. Nic viac a nic menej.

    V druhom odstavci konstatujete zname veci, no znovu porovnavate pravidelne parkovanie s parkovanim docasnym – viac v predchadzajucej mojej reakcii.
    A to parkovisko je vybudovane aj z dani ludi z rodinnych domov.

    Ano, opravujem Vas. Auto stalo a stoji na ulici v momente, kedy otvarame branu, resp. na par sekund / minut idemenieco zobrat do dvora alebo studia a nasledne odchadzame.

    Po Vami spomenutom UMYSELNOM PODPALENI NASHO AUTA KRIMINALNYM ZIVLOM ANDOM NA OBJEDNAVKU S CIELOM ZASTRASIT MA, z pochopitelnych dovodov auta uz ani na minutu pre istotu nenechavame pred domom bez dozoru.

    O sposobe podpalenia auta najdete clanky v historii.

  35. V tom prípade, nech platia aj majitelia domov, ak neparkuju na svojom pozemku. Ale sú plné ulice odstavených áut ktoré sú lenivy schovať za bránu. Pred každým domom to tak je. tri autá vonku na mestskom pozemku a dvory prázdne. Toto sa kedy
    zákaze?

  36. Súhlasím s komentárom nado mnou, väčšia polovica majitelou rodinných domov parkuje na ulici, často krát priamo na cestách a to nikto vôbec nerieši

  37. Pred rodinnými domami to vyzerá ako na autosalóne. Pozrite si nielen sídliska v meste ale pekne aj ako to vyzerá pred domami. Hnus, samé aute, neverím že sú to ich súkromné pozemky alebo len máloktoré. Budu platiť?

  38. Vsetci ktori chcu nieco spoplatnit zabudaju na jednu podstatnu vec. Zadarmo nikto neparkuje. Odvadzame statu a mestu dost vysoke dane a odvody aby s nimi stat riadne hospodaril a nerizkradal pre seba a svojich blizkych. Hladajte preto zdroje inde vazeni, tu ukszte svoju kreativitu a nie vsetko hadzat na plecia obcanov. A ak to neviete, odstupte a dajte pruestor inym, slusnym co vedia s nasimi peniazmi riadne hospodarit a nie len z pozicie postu brat.

  39. Nechápem, ako podaktorí úplne vzali za svoje, že je normálne za všetko platiť. Ste normálni? Trpíte nejakou formou masochizmu, alebo ste len retardovani. To Vám nestačí, že z každého litra PHM ide polovica do štátu? Platíte dane z príjmu, dane z dedičstva, DPH, milión daní a poplatkov a tu sa nájdu kreteni, ktorí si vypýtajú ďalšie poplatky. Nie, že by ste boli radi, že sme jedno z posledných miest, kde sa parkovacia politika neutrhla z reťaze, Vy sa sťažujete, že to máte zadarmo. Retardi.

    1
  40. Kde štadión škf Sereď sv 3.lige na 2 mieste pôdu do 2. Ligy a z nej do nike ligy a potom zase na iný štadión postavte ho tam budete mat dosť parkovacích miest .

  41. Každý nech si kúpi miesto je to jeho voľba právo ale nech kazde miesto ma aj rušnú značku a nie na jednej značke 3 či 4 ŠPZ rezervácia potom kto sa v tom ma vyznať ako je na Dionyza stura hrôza lakomí ľudia niesu schopný dať na kazde auto značku za chvilu budú jedna stojatá značka a na nej 10 ŠPZ a potom lotéria kde je voľne kde nie

    1
  42. Neviem ,prečo takto reaguješ ! Jednoducho sa bude platiť , prečo náš sprostý národ si nevie vážiť nič a o Seredi to platí dvoj násobne . Nie je tu žiadna koncepcia, rozdávajú sa tu platené miesta podľa toho kto koho pozná , aj keď tu nie je miesto pre každého ,kto by si požiadal , kamuflujú sa tu podklady pri stavebných konaniach , …. pretože Sereď. Áno je to posledné miesto ,kde sa neplatí , kde ale v skutočnosti nič nie je . Prečo ? Pretože zopár ľudí ,čo si váži nie aké hodnoty nezmení hlupákov ,ktorý si myslia , že za úplatky a primitívne chovanie si vydobijú všetko. A preto sa bude platiť a doplatia na to opäť slušný ľudia.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované