back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Na priechode pre chodcov zrazil 14-ročného školáka

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

KR PZ Trnava |MM|  Piešťanskí dopravní policajti riešili dnes ráno dopravnú nehodu, pri ktorej došlo k vážnym zraneniam 14 ročného školáka potom, čo ho na priechode pre chodcov, v meste Piešťany, zrazilo auto.

TAKMER PREŠIEL CEZ CELÝ PRIECHOD

K dopravnej nehode došlo na Ulici Krajinskej, na priechode pre chodcov.
Školák práve prechádzal cez priechod a tesne pred chodníkom ho v smere na obec Banka zachytilo prednou pravou časťou osobné auto Seat.
Silný náraz mu spôsobil viaceré zranenia, s ktorými ho záchranári prevážali okamžite do nemocnice. Rozsah zranení zatiaľ nie je ešte známy.

ZÁVAŽNÉ PORUŠENIE PREDPISOV …

Policajti podrobili vodiča dychovej skúške na alkohol, ktorá bola negatívna. Z dôvodu podozrenia na závažné porušenie dopravných predpisov zo strany vodiča, nedanie prednosti chodcovi, mu policajti na mieste nehody zadržali vodičský preukaz.
Presné príčiny a okolnosti, za ktorých k nehode došlo, budú predmetom ďalšieho policajného vyšetrovania.

VODIČI, POZOR NA CHODCOV!

- Článok pokračuje pod reklamou -

Dôrazne upozorňujeme vodičov, aby v blízkosti priechodov pre chodcov zvýšili opatrnosť a spomalili.
O to viac, ak je vozovka namoknutá, primrznutá alebo jej zjazdnosť sa vplyvom počasia znížila.
Ak sa chodec už nachádza na priechode pre chodcov, vodič je povinný dať mu prednosť.
Stále platí, že chodci a cyklisti sú najzraniteľnejší účastníci cestnej premávky, preto každé pochybenie môže mať fatálne následky.

zdroj foto: FB/Dopravný servis – okres Piešťany a okolie

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Čo to je za otázku? Čo mal ten chlapec začať utekať, keď už bol na konci priechodu? Alebo sa mal rýchle vrátiť naspäť?

  2. Ti vazne tak jebe na tu kotrbu,ty budes zrejme vysluzili policajt? to mal mlady obehnut auto a pozriet sa ci mu svietia brzdove svetla? si riadny magor.

  3. Ukľudnil by som vášne..
    Áno, jednoznačne vina na strane vodiča.
    Ale.. Kto z vás dnes jazdil po meste, po obci?
    Hustý dážď, miestami až prietrž, že stierače mali čo robiť. Každý kto šiel oproti vás oslepoval stretávacími svetlami, nedaj boh na tých magorov, čo majú miesto halogénovov zbastlené čínske ledky a reflektory im svietia, že jeden osvetľuje vesmírnu stanicu a druhý svieti do očí proti idúcemu vodičovi..
    A do toho sa vám chodci hádžu pod kolesá, lebo prší a tak sa každý ponáhľa do auta, či do vnútra.
    Ak už policia vyzýva vodičov, aby zvýšili pozornosť, mala by aj chodcov, či dokonca pridrbaných cyklistov, ktorí dnes jazdili na bicykli s dáždnikom v ruke.
    Áno, sú najzraniteľnejší účastníci cestnej premávky a preto by mali myslieť, že sú to oni, čo skôr uvidia prichádzajúce auto a sú skôr schopní zastaviť, než ten vodič.

  4. Je to strašne ako niektorý vodiči úplne ignorujú ked je niekto na prechode aj my ked chodíme s deťmi do školky cez prechod stalo sa nám uz viac krát jeden vodič nas pustil a z druhej strany letel ako blázon a my sme ostali stať v strede prechodu ešte aj krútil hlavou keby vtedy moja dcérka utekala ako vždy by ju zrazil prosim vas viem ze je uponáhľana doba a každý sa niekam ponáhľa ale ked zoberieme niekomu nevinnemu život alebo ho zraníme alebo aj sebe pri autonehode potom si to budeme vyčítať

  5. Vodič,ale niektorí šoféri nenechajú chodca cez ten priechod ani prejsť,aj keď je už na konci vletia na priechod.

  6. Pre 27. októbra 2023, 12:23 Pri

    Možno si len včera vyšiel z jaskyne, ale dá sa aj spredu zistiť či auto brzdí. Jednoducho je vidno, že znižuje rýchlosť. Ak si zaťažený výlučne na brzdové svetlá, máš dosť obmedzené schopnosti.

  7. A co ked vidim,ze brzdi ty primitiv,ja to odhadnem,kedze mam najazdene min milion km.ako to moze odhadnut mlady chlapec,alebo mamicka z kocikom,co ked to nedobrzdi,co akoze ma ta mamicka v tej sekunde spravit ked je v strede prechodu?
    To akoze ked ides ty hovado po prechode tak sa kazdu sekundu otacas dolava,doprava ci to nejaky somar dobrzdi,zrejme si este v aute nesedel,leda tak na somarovi.
    A co ak si na konci prechodu a zistis,ze auto vobec nebrzdi, akoze co urobis ty defekt? zacnes levitovat?
    Ked ta auto zrazi na prechode a zisti sa,ze vodic sice brzdil ale neubrzdil a zrazi ta tak je vlastne vsetko v poriadku.
    Daj sa liecit a ked mas nebodaj vodicky tak ho ihned odovzdaj pako.

  8. Syn mal v skole projekt o doprave. Tak sme urobili projekt o tom, ako šoféri púšťajú chodcov.cez prechod. Na počudovanie každé 11. až 15. auto nás pustilo.

  9. Jebnuta slovac sa nikdy nenauci ze maju pustat ludi cez prechod a nie naopak. Ak kazde 10 auto pusti tak to znamena ze 90% slovakov je jebnutych na hlavu.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované